"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Jean-Jacques Boissard (1528 – 1602) dhe Honufri

Sillni dhe diskutoni punimet letrare të autorëve të huaj.

Moderator: bardus

Post Reply
User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Jean-Jacques Boissard (1528 – 1602) dhe Honufri

#1

Post by TeuAL » Sun Jan 14, 2018 11:10 am

Jean-Jacques Boissard (1528 – 1602) dhe Honufri Pallanti

Ngjitur eshte nje fragment qe tregon per takimin e Jean-Jacques Boissard dhe Honufrii Pallantii-t.

shenim: ne nje tjeter botim flitet me gjate per Honufrin dhe tregohet se ai merrej edhe me pikture dhe letersi.

vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Jean-Jacques Boissard (1528 – 1602) dhe Honufri

#2

Post by TeuAL » Sun Jan 14, 2018 11:21 am

. . . vijon postimi #1

Jean Jacques Boissard (1528 – 1602) dhe Honufrio Catharo

Boissard, ne kete liber te dyte, tregon me vargje te njejten ngjarje(ne mos gaboj) per mikun e tij qe e quan Honufrio Catharo.

Ne Sulove, prane kishes se Valshit te Onufrit tone, eshte nje "Catharo". Te kene lidhje ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Jean-Jacques Boissard (1528 – 1602) dhe Honufri

#3

Post by TeuAL » Sun Jan 14, 2018 11:59 am

Nje tjeter botim qe flet per takimin miqesor te J. J. Boissard me klerikun artist Honufri.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Jean-Jacques Boissard (1528 – 1602) dhe Honufri

#4

Post by TeuAL » Thu Jul 18, 2019 6:27 am

M.q.se nuk hapet ngjitja me lart, tek postimi #3, po e ve perseri:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Jean-Jacques Boissard (1528 – 1602) dhe Honufri

#5

Post by TeuAL » Mon Jul 22, 2019 1:14 am

. . . vijon

Nje flete nga nje veper e Boissard e botuar ne vitin 1597, ku autori flet per takimin Honufri-Boissard, eshte ngjitur. Me duket se ketu ka te dhena per Honufrin me shume se tek botimet e tjera. A do te mundej kush te na sillte nje perkthim, me dy fjale, te rreshtave(nenvizuar) ku autori tregon per Honufrin(per cilin Honufer flet autori)?

vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Jean-Jacques Boissard (1528 – 1602) dhe Honufri

#6

Post by TeuAL » Mon Jul 22, 2019 1:16 am

. . . vijon
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Arti Monastik i shek. XVI

#7

Post by TeuAL » Sun Sep 29, 2019 6:02 pm

Po sjell dy tituj librash interesante ku flitet per artin monastik mesjetar benediktin dhe basiljan. Shpresoj te mesoj dicka per deshmi te ketij arti tek ne.

shenim: ky seksion mu duk me i aferti me temen prandaj i postova ketu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 510
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Basilianet

#8

Post by TeuAL » Wed Dec 18, 2019 7:06 pm

TeuAL wrote:
Sun Sep 29, 2019 6:02 pm
Po sjell dy tituj librash interesante ku flitet per artin monastik mesjetar benediktin dhe basiljan. Shpresoj te mesoj dicka per deshmi te ketij arti tek ne.

shenim: ky seksion mu duk me i aferti me temen prandaj i postova ketu
Lexova per abacine basiliane ' Sant'Angelo al monte Raparo-San Chirico Raparo '(shek. X) dhe Biblioteken 'Margherita de Sarlo' prane saj. Ne kete biblioteke ndodhen botime qe datojne nga shekulli XV dhe me tej. Jemi ne ketu ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Letërsi e huaj”