"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Venetians wrote the Homeric Iliad?

Sillni dhe diskutoni punimet letrare të autorëve të huaj.

Moderator: bardus

Post Reply
arberor
Member
Member
Posts: 48
Joined: Mon Mar 19, 2012 10:10 pm
Gender: Male

Venetians wrote the Homeric Iliad?

#1

Post by arberor » Wed Apr 16, 2014 8:49 pm

im not surprised at all. Its just another fraud i believe
http://en.wikipedia.org/wiki/Venetus_A

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4214
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Venetians wrote the Homeric Iliad?

#2

Post by Zeus10 » Thu Apr 17, 2014 6:15 pm

E para, ajo qe na ofrohet si trashgimi e shkruar e grekeve te lashte, eshte nje genjeshter e madhe, sepse ka pasur te pakten nje periudhe tranzitore, qe gjithshka eshte bartur gojarisht, ashtu sic dhe vene re shkollaret mesjetare:
In reviewing Villoison's edition, Wolf realised that these scholia proved conclusively that the Homeric epics had been transmitted orally for an unknown length of time before appearing in writing
Per me teper nuk ka asnje prove, qe poema ka qene e shkruar qe ne krye te heres dhe kjo vlen per te gjithe te ashtequajturen: literature greke.
Ajo qe dime me siguri, eshte qe kopjet e para te kesaj literature, qe njihet greke-antike, nuk datojne me heret se shekulli i 10 ne rastin me te mire dhe shkrimet nuk jane tradite sekulare por kishtare. Kjo do te thote qe dhe sikur te jene bartur prej nje trashegimie gojore e mehershme, ato jane hedhur ne Gjuhen e Kishes, pra greqishten dhe jo ne gjuhen qe ato mund te jene kenduar ne formen origjinale.

Image

Foto nga Venetus A
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Venetians wrote the Homeric Iliad?

#3

Post by Mallakastrioti » Thu Apr 17, 2014 7:25 pm

Nje konstatim i perkryer prej teje ky, Zeus10, i cili jo vetem ve ne dyshim dhe pergenjeshteron kete genjeshter te madhe pseudo-historike, por qe ve ne siklet te madh edhe vet mbeshtetesit e tezes homerike, rrefenjave gojore pershtatur ne nje gjuhe aliene, apo thene me shqip, gjuhe e cila vdiq ashtu sikurse lindi, pra artificialisht!
Si perhere teje racional dhe me gjykim shkencor!
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4214
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Venetians wrote the Homeric Iliad?

#4

Post by Zeus10 » Thu Apr 17, 2014 8:21 pm

Falemnderit Mallakastrioti. Problemi qe mbetet per tu zgjidhur, eshte nese do vazhdojme akoma ti konsiderojme greket dhe kulturen e tyre te lashte?
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Venetians wrote the Homeric Iliad?

#5

Post by bardus » Fri Apr 18, 2014 11:59 am

Problemi eshte se pervec Venetus, ka papyruse dhe shkrimet ne gur si ky me poshte.Studjues te gjuhes Homerit kane dale edhe me date te sakte

rreth 750 b.c. Derisa dikush te na e faktoje se datimet e karbonit jane genjeshter une do te besoj se gjuha e Homerit eshte e lashte.


Image

5th BCE century Athenian inscription; opening of the Iliad;

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4214
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Venetians wrote the Homeric Iliad?

#6

Post by Zeus10 » Fri Apr 18, 2014 1:58 pm

Metoda e percaktimit kohor, duke perdorur C14 radioaktiv, eshte e vlefshme vetem per artifakte me permbajtje organike. Mbishkrimet ne gur, ju percaktohet vjetersia kryesisht duke e krahasuar me objekte te tjera qe ju dihet(ose mendohet) vjetersia dhe qe gjenden ne te njejten site arkeologjike me ta, ose dihet nepermjet menyrave te terthorta, qe kane lidhje me to. Mbishkrimet e ketij lloji ne gur, me ate sistem shkrimi, jane tradite e Krishterimit dhe ka jashtezakonisht shume pak gjasa te jene antike. Persa i perket gjuhes se Homerit, eshte per te diskutuar, se prej nga e ka origjinen, a ka qene pjese e trashegimise gojore apo te shkruar dhe ne fund te fundit, a eshte ajo e njejta me gjuhen e "librave antike".......qe u shkruan ne Mesjete.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Letërsi e huaj”