Page 1 of 1

Festa e Librit ne Tirane - 2015

Posted: Sat Nov 14, 2015 5:26 am
by TeuAL
Ne kuadrin e diteve te librit ( Festa 2015 ) po sjell ketu nje liber interesant:
-------------------------------------------------
The History of the Book in 100 Books: The Complete Story, from Egypt to E-Book
by Roderick Cave, Sara Ayad
Publisher: Firefly Books, Sept. 11 2014
-------------------------------------------------

Ne liber flitet per Borhesin si pararendes i shkruajtesve te gjuhes HTML, gjuhe qe mundeson krijimin e faqeve www (studentet e kurseve per gjuhet e programimit njihen me kete fakt qe ne leksionin e pare) dhe permendet novela e tij "Kopeshti i Shtigjeve qe Furkezohen". Ngjitjet qe vijojne jane nga ky liber( "The History of the Book in 100 Books . . ." ).
-------------------
Shenim: shenimet me ngjyra kuq-blu jane bere nga une

Re: Festa e Librit ne Tirane - 2015

Posted: Sat Nov 14, 2015 5:33 am
by TeuAL
. . . vijon

Ngjitjet tregojne dy librat qe permenda

vijon novela e Borhesit . . .

Re: Festa e Librit ne Tirane - 2015

Posted: Sat Nov 14, 2015 5:40 am
by TeuAL
. . . vijon

Novela "Kopeshti i Shtigjeve qe Furkezohen", 8 flete:


vijon . . .

Re: Festa e Librit ne Tirane - "Kopeshti i Shtigjeve qe Furkezohen"

Posted: Sat Nov 14, 2015 5:44 am
by TeuAL
. . . vijon

Kopeshti i Shtigjeve qe Furkezohen, fleta 3 dhe 4:

vijon . . .

Re: Festa e Librit ne Tirane - "Kopeshti i Shtigjeve qe Furkezohen"

Posted: Sat Nov 14, 2015 5:49 am
by TeuAL
. . . vijon

"Kopeshti i Shtigjeve qe Furkezohen", fleta 5 dhe 6 :

vijon . . .

Re: Festa e Librit ne Tirane - 2015

Posted: Sat Nov 14, 2015 5:53 am
by TeuAL
. . . vijon

"Kopeshti i Shtigjeve qe Furkezohen", fletet 7 dhe 8:

Re: Festa e Librit ne Tirane - 2015

Posted: Tue Jan 02, 2018 10:55 am
by TeuAL
TeuAL wrote:
Sat Nov 14, 2015 5:26 am
Ne kuadrin e diteve te librit ( Festa 2015 ) po sjell ketu nje liber interesant:
-------------------------------------------------
The History of the Book in 100 Books: The Complete Story, from Egypt to E-Book
by Roderick Cave, Sara Ayad
Publisher: Firefly Books, Sept. 11 2014
-------------------------------------------------

Ne liber flitet edhe per Borhesin si pararendes i shkruajtesve te gjuhes HTML, gjuhe qe mundeson krijimin e faqeve www (studentet e kurseve per gjuhet e programimit njihen me kete fakt qe ne leksionin e pare) dhe permendet novela e tij "Kopeshti i Shtigjeve qe Furkezohen"(labirinthi eshte
perkthyer diku). Ngjitjet qe vijojne jane nga ky liber( "The History of the Book in 100 Books . . ." ).
-------------------

. . . ne vijim te bisedes rreth librave te paharruar:

Nje pjese terheqese nga nje liber i Andrea Alciato(1492-1550) qe po e sjell ketu per te vene ne pah kete autor qe aq shume ka lene mbrese me vepren e tij(emblema dhe epigrame) dhe me punen e tij per interpretimin e ligjeve te Romes se lashte. Nderthurja e disiplinave eshte mahnitese.