Page 1 of 1

Durresi ne vargjet e Gaius Valerius Catullus

Posted: Sat Aug 22, 2020 9:38 am
by TeuAL
Gaius Valerius Catullus(84 p.e.s.- 54 p.e.s. Rome), poet Latin qe ka qene dhe vazhdon te jete me ndikim ne poezi dhe artet ne pergjithesi. Diku, ne vargjet e tij, permend Durresin si qytet ku ndaleshin te gjithe udhetaret e Mesdheut. Ngjitja permban pjesen ku flitet per Durresin dhe sqarimin e bere nga perkthyesi per termin "Dyrrachium Hadriae tabernam" (ne 36.15) dhe eshte nga www.