Page 1 of 1

130 libra ne shqip per tu shkarkuar falas.

Posted: Fri Jul 17, 2009 12:53 am
by Zeus10

Re: 130 libra ne shqip per tu shkarkuar falas.

Posted: Thu Nov 12, 2009 12:26 pm
by Socio
Kam shkeputur disa faqe nga nje liber i rralle ne gjuhen shqipe te cilin rastesisht e gjeta ne bibloteken me te madhe te Londres 'British Library'.
Ky liber me permbajtje te pasur te historise se Shqiperise eshte botuar me 1898 ne Skenderie (Alexandri) nga nje shqiptar anonim qe prezentohet vetem si: 'Nje gege qe e don vendin e vet' !!

Autori ka stil te mrekullueshem shkrimi vazhdimisht duke iu drejtuar lexuesit, pothuajse duke komunikuar me ate !!


Deshiroj te di nese dikush ka degjuar per kete liber ?!!

Image

Image

Image

Image

Re: 130 libra ne shqip per tu shkarkuar falas.

Posted: Thu Nov 12, 2009 3:32 pm
by Zeus10
Falemnderit Socio. Me cfare shoh une ai eshte botuar me 1898, por nuk e di kush eshte autori dhe ne cvit eshte shkruar doreshkrimi?

Re: 130 libra ne shqip per tu shkarkuar falas.

Posted: Thu Nov 12, 2009 7:01 pm
by Socio
Zeus10 wrote:Falemnderit Socio. Me cfare shoh une ai eshte botuar me 1898, por nuk e di kush eshte autori dhe ne cvit eshte shkruar doreshkrimi?
Kete edhe une po mundohem ta mesoj ! Libri nuk jep informate tjeter mbi autorin apo shkrimin e tij !

Nuk besoj se kam zbuluar veper te panjohur ?!


Image

Sinan Pashe Shqiptari - shkeputur nga i njejti liber !

Re: 130 libra ne shqip per tu shkarkuar falas.

Posted: Fri Nov 13, 2009 5:53 pm
by Socio
Ky liber i ka vetem 148 faqe si dhe kopertina pa shkronja !!
Ne faqen e fundit shihet vula e dhene nga muzeu britanik ne gusht 1989, dhe asnje informate me shume !!!

Keto jane faqet e fundit te librit, ne te cilat autori fantom i jep keshillat e fundit popullit shqiptar:

Image

Image

Re: 130 libra ne shqip per tu shkarkuar falas.

Posted: Sun Dec 11, 2011 9:33 pm
by agona
Pershendetje!
Socio faleminderit per informacionin rreth ketij libri! Ma nxitet shume kureshtjen e kam deshire ta lexoj kte liber.Mund tme thoni ju lutem si e gjetet ne librari, ne cilen dhome apo ne cilin katalog?
Shpresoj qe te jete akoma i disponueshem...
Faleminderit shume.
Agona

Re: 130 libra ne shqip per tu shkarkuar falas.

Posted: Mon Dec 12, 2011 1:19 am
by Socio
agona wrote:Pershendetje!
Socio faleminderit per informacionin rreth ketij libri! Ma nxitet shume kureshtjen e kam deshire ta lexoj kte liber.Mund tme thoni ju lutem si e gjetet ne librari, ne cilen dhome apo ne cilin katalog?
Shpresoj qe te jete akoma i disponueshem...
Faleminderit shume.
Agona
Me nder qofsh Agona dhe mireserdhe ne arberiaonline !

Vepren me larte e kam postuar ne kete teme me 2009. Vitin e kaluar e kam kuptuar emrin e autorit por kam harruar krejtesisht ta jap ketu. Ai quhej Stefan Zurani. Ne fakt ky shqipetar kishte qene vetem perkthyesi i vepres e cila origjinalisht ishte shkruar nga nje studjues (albanolog) austro-hungarez, Ludwig von Thalloczy, qe kishte qene njohes shume i mire i historise shqiptare prej kohes antike deri shek 19 . Fakt qe e ben vepren edhe me te rendesishme.

Per me teper, ketu:

http://www.gazeta-shqip.com/kulture/934 ... f738c.html

Libri gjindet ne British Library, dhe mund te lexohet vetem ne bibloteke, pasi te jesh rregjistruar. Nese jeton ne Londer, e ke fare lehte. Ketu katalogu i biblotekes:

http://catalogue.bl.uk/F/RTKIX96X6L8LXA ... ame=find-b