"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

⚠ KUJDES NGA UJI I BIDONAVE TË NDENJUR NË DIELL

Ky është forumi ku mund të diskutoni për tema që nuk mund të përfshihen në forumet e tjera.

Moderator: Arban Blandi

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

⚠ KUJDES NGA UJI I BIDONAVE TË NDENJUR NË DIELL

#1

Post by rrëqebull » Thu Oct 09, 2014 3:13 pm

⚠ KUJDES NGA UJI I BIDONAVE TË NDENJUR NË DIELL DHE NË TEMPERATURA TË NGROHTA!

Temperaturat e larta të ambientit shkaktojnë lirimin e disa substancave të rrezikshme të shishes plastike në lëngjet që ato përmbajnë. Bëhet fjalë për bisfenol-in, një substancë tepër problematike për mbarëvajtjen e proceseve hormonale - jetike për organizmin. Studimet e fundit tregojnë se, kur uji në shishe plastike qëndron në temperatura të ngrohta dhe nën rreze te diellit, ai përmban nivele shumë më të larta të bisfenol-it.

Prandaj:
-KURRË mos blini ujë të ndenjur
-KURRË mos blini ujë që tregtohet ne ambjente te hapura nën rrezet e diellit
-KURRË mos pini një ujë të lënë në makine me orë të tëra
-KURRË mos hidhni lëngje të ngrohta e aq më keq të nxehta në shishe (gota, pjata) plastike!


https://www.facebook.com/pages/Ne-Jemi- ... 9580045756

# # #

Këmbëngulni gjithmonë që shitësit tuaj t'i mbajnë bidonat e ujit në vende të mbyllura me temperaturë të freskët dhe që asnjëherë nuk rrihen nga dielli.
(Dhe pini ujë Shqipnie ;) [Peja, Tepelena, Lajthiza, Rugova, Selita etj.])

Image

Post Reply

Return to “Forum pa kategori”