"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Fjalë me vënd!

Ky është forumi ku mund të diskutoni për tema që nuk mund të përfshihen në forumet e tjera.

Moderator: Arban Blandi

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Fjalë me vënd!

#1

Post by rrëqebull » Mon Oct 20, 2014 9:05 pm

Fjalë që duhen vënë në kornizë!
Fjalë kaq të kthjellëta e kaq me vënd nuk i dëgjon as në televizionet e mbushura me dritëshkurtër dhe as në shtypin e zaptuar nga mëndjeshkurtër - botëkuptimi i të cilëve kufizohet veç tek zelli i verbër për t'u bërë megafonë papagallor të ideologjive kundra-shqiptare globaliste, neo-bolsheviste, nënshtrimiste, dorëzimiste, e shkombëtarizimiste.


Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#2

Post by rrëqebull » Tue Oct 21, 2014 6:52 pm

Tahir Zajmi:
Hymni i Kosovës¹

Shqaun s'e lamë mâ t'na sundojë,
E tri-ngjyrshin² n'vende t'ona,
Nuk e duem, jo qi t'valojë;
SHQIP KAH FLITET ASHT E JONA.
[…]

Djelm'e burra .......

EDHE SHQIPJA ME DY KRENA,
Tuj flutrue me ndihmë t'Zotit³
DO T'MBRETNOJË PRAP MBI KTA DHENA,
si dikurë mbretnue pat motit.[¹poezi për Bashkim Kombëtar]
[²sllavo-bolshevik]
[³`Hylli e Kastrioti Janë Me Ne`]
Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#3

Post by rrëqebull » Wed Oct 22, 2014 3:08 pm


User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#4

Post by rrëqebull » Thu Oct 23, 2014 2:01 pm

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#5

Post by rrëqebull » Thu Dec 04, 2014 12:39 pm

Image

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Fjalë me vënd!

#6

Post by Adriana » Fri Dec 19, 2014 5:22 pm

Një person ekziston për sa kohë ai jeton në mendimet e dikujt .....lini diçka tuajën të tjerëve ,që të jetoni përgjithmonë .!
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#7

Post by rrëqebull » Sun Dec 21, 2014 12:13 am

GAIUS VALERIUS CATULLUS:
DYRRAHU, TAVERNA E GJITHË ADRIATIKUT

Durrësi është një nga qytetet më të rëndësishme të Adriatikut e madje mund të thuhet edhe Mesdheut, si për nga pozita gjeografike edhe nga lashtësia dhe pasuria arkeologjike që ka. Për këtë arsye, prej vitesh e vitesh, ne shqiptarët kemi zgjedhur të mirëmbajmë mozaikët antikë duke ndërtuar pallate mbi ta; kemi zgjedhur të mos bëjmë një muze modern arkeologjik; kemi zgjedhur të mos kemi asnjë projekt afatgjat për zbulimin e nëntokës durrsake dhe për mirëmbajtjen e asaj pjese antike që ka sipër. Sot, po u quajt edhe mejhone, nuk do është se do ia vriste veshin shumëkujt. Thënie për shqiptarët

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#8

Post by rrëqebull » Tue Dec 30, 2014 9:11 pm

Atdheu shërbehet mbi të gjitha në heshtje, me përulësi, pa bujë dhe me disiplinë, pa fjalë të mëdha, por me punë të palodhur dhe të përditshme – thoshte dikur një politikan i djathtë.

Fjalë që e majta “jonë” nuk i kupton mirë, për sa kohë është e gatshme të ulë Flamurin në gjysmështizë për çdo të droguar të këtij vendi, ndërsa heronjve të heshtur, punëtorëve të ndershëm, me sakrificën e të cilëve kanë edhe guximin të krenohen, mes një “selfie” dhe një “cicërime” harrojnë t’jua përmendin emrin.

Përulja jonë shkon për marinarët shqiptarë që humbën jetën në operacionin e shpëtimit të udhëtarëve të “Norman Atlantic”
https://www.facebook.com/8mvsk

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#9

Post by rrëqebull » Wed Feb 04, 2015 11:58 pm


User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#10

Post by rrëqebull » Sat Feb 07, 2015 6:30 pm

Në kuadër të “vitit të letërsisë” shpallur nga Putin, Ambasada e Federatës Ruse organizoi në ambientet e Akademisë së Shkencave të Republikës së Shqipërisë një ndarje çmimesh për përkthyesit e dalluar të gjuhës ruse në shqip. Çmimet ishin dhënë nga Lidhja e Shkrimtarëve të Moskës dhe përfshinin 9 përkthyes shqiptarë, ku mes të gjithëve dallonte Mitrush Kuteli, të cilit ju dha Medalja e Artë (pas vdekjes).
Ndoshta është fëmijëror diskutimi nëse Kuteli ynë, që për një tekë të ligjeve të natyrës të ishte ende në jetë, do të pranonte çfarëdolloj çmimi apo vlerësimi nga ana e kësaj Republike Federale Ruse, por mund të diskutohet nëse Akademia e Shkencave duhej të bëhej palë në këtë maskaradë dhe nëse të përkthyesit e tjerë duhet të pranonin këto vlerësime.

Republika e Shqipërisë dhe Federata Ruse, në emër të vlerave që mbështesin dhe përfaqësojnë, kanë vendosur në mënyrë të ndërsjellët kufizime ekonomike dhe politike. Kufizime të cilat, megjithëse i kanë shkaktuar një dëm jo të vogël ekonomik vendit tonë, ne pranojmë pikërisht në emër të vlerave. Këto vlera mund të përfshihen të gjitha në dy fjalë: “liria e kombeve”! Fjalë të cilat, që prej ditës kur ivanët ngritën kokën në moçalishtet e Moskës dhe deri sot, ata që quhen rusë nuk i kanë njohur dhe pranuar asnjëherë. Shfaqet ky qëndrim, më së miri, me mosnjohjen e mëvetësisë së Shqipërisë veriore dhe me pushtimin e një pjese të territorit ukrainas.
Rusia sot, neo-bolshevike, përfaqëson armikun kryesor të të drejtave kombëtare.
Kjo është arsyeja pse në Shqipëri nuk duhen organizuar veprimtari të tilla.

Dikush mund të protestojë se “arti bashkon popujt”, “arti hap shtigjet e paqes” (apo ndonjë shprehje tjetër patetike si këto). Ky lloj “arti” nën urdhrat e Putinit nuk është tjetër veçse propagandë regjimi për të ringjallur ndjesitë ksenofile në Shqipëri, në pritje të ngjarjeve më të rëndësishme në Siujdhesën Ilire dhe në Evropë.
https://www.facebook.com/8mvsk/posts/1540640282884030

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#11

Post by rrëqebull » Sat Feb 14, 2015 5:48 pm

Kemi Kulturën Tonë dhe Festat Tona të plotënatyrshme e mijëravjeçare (përfshirë edhe ato ende për të pastruar nga ndotja dhe emrat abrahamikë dhe ato ende për rizbuluar dhe rijetësuar!)

Nuk kemi pse të biem në grackat e ulëta konsumeriste, trushpëlarëse dhe homologuese të globalizmit (qoftë globalizëm abrahamik a neobolshevik, për aq dallim sa mund të ketë midis tyre!)

Vetëm jokurrizorët dhe të pavetëdijshmit etnomazokistë e braktisin Kulturën e shenjtë shqiptare për të përqafuar "kulturat" e huaja (e bashkë me to shkulturimin dhe shkombëtarizimin).


Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#12

Post by rrëqebull » Sat Feb 21, 2015 2:59 pm


User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#13

Post by rrëqebull » Sun Feb 22, 2015 4:16 pm

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#14

Post by rrëqebull » Tue Feb 24, 2015 3:41 pm

Pasiqë gazetari i shtron pyetjen në lidhje me skuadrën kundrashqiptare, komb-përçarëse e multietnike "kosovare", që globalistët dhe dordolecët e tyre kanë krijuar në Shqipërinë Veriore që mbajnë nën thundra e tyre, Igli Tare përgjigjet:

«Unë jam i një dëshire tjetër: ne jemi një Komb dhe kemi një Kombëtare dhe kjo është Shqipëria!
E kam shumë të vështirë ta shikoj Kombin Shqiptar apo Kombëtaren Shqiptare me një fanellë me një ngjyrë që s'na përket.
Dëshira ime është një, ngelet një dhe do të ngelet gjithmonë që neve kemi një Komb dhe duhet të kemi një Kombëtare, dhe këtë gjë e theksoj gjithmonë.»


Kështu flet një Shqiptar syshqiponjë i denjë për me qenë trajneri i ardhshëm i Kombëtares Shqiptare të futbollit!
Drejt Bashkimit!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Fjalë me vënd!

#15

Post by rrëqebull » Sun Mar 01, 2015 6:59 pm

Image
#DritëroAgoˑkundraˑfamiljefobisë!
#POSHTËfamiljefobia!
#vetëmˑataˑqëˑjanëˑavoketërˑpopulliˑmarrinˑfondeˑmeˑmisionˑshpërbërjenˑeˑFAMILJESˑdheˑKOMBIT!
#SHQIPTARIˑNUKˑBËNˑTREGTIˑMEˑNDERIN!

Në një intervistë me Aristir Lumezin, poeti, shkrimtari i njohur, Dritëro Agolli tha: «Homoseksualët janë degjenerimi i shoqërisë, Evropa të mos na i shesë si vlera.»

Shkrimtari i madh e dallon qartë se si këto çështje çmoralizuese janë të imponuara nga BE-ja për të shpërbërë Kombin Tonë. Ai pohon se Mendësia dhe Tradita Jonë as nuk i përfill debate të tilla kundrafamiljare, kundrakombëtare, kundranatyrore dhe shoqëriˑshthurëse. Dritëro Agolli është i prerë në qëndrimin e tij dhe e cilëson homoseksualitetin degjenerim të shoqërisë, si sulm për të squllur Kombin dhe si një shfaqje që bie ndesh me ligjet e natyrës.

Post Reply

Return to “Forum pa kategori”