"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Vizatime që flasin Shqip!

Ky është forumi ku mund të diskutoni për tema që nuk mund të përfshihen në forumet e tjera.

Moderator: Arban Blandi

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Vizatime që flasin Shqip!

#1

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:05 pm

Art, Argëtim, Shqiptarësí

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#2

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:06 pm

Image
#jamkrenareqëjamShqiptare
#zgjuarsinëdhebukurinëekamvetëmpërShqipërinë

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#3

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:08 pm

Image
#përherënëmbrojtjetëKombit

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#4

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:09 pm

Image
#jamShqiptar
#embrojKombinkurdoherë

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#5

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:10 pm

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#6

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:11 pm

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#7

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:13 pm

Image
#ShqipëriVeriore

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#8

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:14 pm

Image

#KOMBI nuk braktiset kurrë!
#SHQIPTARI nuk dorëzohet përballë askujt!

Kurdoherë në #GATISHMËRI për #SHQIPNI!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#9

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:17 pm

Sekreti i Zanës #Shqiptare

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#10

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:18 pm

Image

Jena n'#Shqipni [Tiranë, Prishtinë, Preshevë, Shkup, Tuz, Prevezë], nuk jena në #magjypoˑgabelistan❕

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#11

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:21 pm

Image

#JamShqiptare❕
#JamNacionaliste❕

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#12

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:26 pm

Image

#MeSHQIPTARËSÍ

Çdo luftë mund të fitohet vetëm duke përdorur armën më të fuqishme dhe njëkohësisht mburojën më të përkryer që ka parë ndonjëherë rruzullimi: Shqiptarësínë❕


Me #Shqiptarësí (Gjuhë Shqipe, Kulturë Shqiptare, Botëkuptim Shqiptar, Fe Shqiptare, Gjak Shqiptar, Nder, Besë e Vullnet Shqiptar) ka vetëm #Fitore❕


Sa më shumë #Lindshmëri, sa më shumë #Djepa, aq më shumë #Shqiptarë❕


Sa më shumë Shqiptarë aq më shumë Fitore❕

Sa më shumë Fitore aq më shumë Këngë, Muzikë, Valle, Gazmend e Art Burimor Shqiptar❕


#OrëtJanëMeNa #NaJenaMeOrët
#DragojtJanëMeNa #NaJenaMeDragojt
#KastriotiÔshtMeNa #NaJenaMeKastriotin

#HAÍR Bashkëkombas❕

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#13

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:30 pm

Image

Shqiptarët Mendje˙ngjallur e Vullnet˙ndezur mund veçse të jenë #Nacionalistë❕

Me mendje dhe vullnet të plotë ne do mendojmë, do krijojmë, do punojmë, do veprojmë e do luftojmë me çdo mjet për #Komb, për #Atdhe, për #Shqipni e #Shqiptarí❕

Fuqia pjellore e mendimit tonë do të jetë gjithnjë në shërbim të Kombit❕

Ne jemi Mbrojtësit e Kombit❕

Ne jemi Zhvilluesit e Atdheut❕

Ne jemi Mendja, Trupi, Vullneti dhe Fitorja e Kombit❕

Ne jemi Shqiptarë❕
Jemi Nacionalistë❕

#NacionalizëmShqiptar #Vullnet #Përbashkim #Zhvillim #Fitore

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#14

Post by rrëqebull » Sun Dec 06, 2015 3:32 pm

Image

Nuk do e mërzisim asnjëherë dhe nuk do e shkelim fjalën e Zotit Tonë Kastriot duke u grindur e përçarë me Bashkëkombësit Tanë❕

Kastrioti dhe të gjithë Prijësit Tanë Hyllnorë duan që ne të jemi të bashkuar❕

Prandaj të bashkuar ne do të mendojmë, veprojmë, punojmë e luftojmë për Shqiptarí❕

#MeKASTRIOTIN #MeHYLLIN #MeKOMBIN

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vizatime që flasin Shqip!

#15

Post by rrëqebull » Fri Dec 25, 2015 10:30 pm

❝Buzmi është një dru (ose disa drunj) riti që vihet për t’u djegur në zjarrin e vatrës natën e një të kremteje, që bie pas kthimit të Diellit për verë [diku natën e Kërshëndellave, më 24-25 dhjetor, diku për kolendra, natën e vitit të ri a në ndonjë rast tjetër, që ka lidhje (në origjinë) me Kultin e Diellit].

Kjo dukuri është dëshmuar në gjithë Trevat Shqiptare dhe në përgjithësi është e lidhur me periudhën e kthimit të Diellit për verë.

Me buzmin kryhen një sërë ritesh pagane iliroshqiptare që kanë për qëllim, duke u mbështetur në besimet dhe natyrëpoetizimin e lashtë popullor iliroshqiptar, pjellorinë: shtimin e prodhimit në bimët e arave, në perime, pemë e vreshta, shtim e mbarësi prodhimi në gjënë e gjallë, shtim të frytit të drithërave, pemë e rrush, në blegtori si dhe, sidomos, për mbarësi dhe lindshmëri për familjarët dhe gjithë Bashkëkombësit.

«Buzmi bujar!» është përshëndetja që përdoret natën e kësaj festeje burimore iliroshqiptare.❞

Gëzuar Mesdimrin, Bashkëkombës! Buzmi bujar!
Dielli qoftë me ju! Kastrioti qoftë me ju! Hylli dhe të gjithë të Parët Tanë qofshin me ju!

#dashuri #atdhetari #mirësi #trashëgimi #bukuri #pjellori #Shqiptarësi #Diell


Image

Image

#‎Diell‬ ‪#‎Natyrë‬ ‪#‎Komb‬ ‪#‎Rrënjë‬ ‪#‎Dashuri‬ ‪#‎Lindshmëri‬ ‪#‎Rritje‬ #‎Ripërtëritje‬ ‪

Image

Image

Post Reply

Return to “Forum pa kategori”