"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

A mundemi te diskutojme pa pasion.

Këtu mund të postoni vërejtjet tuaja, në rastet kur mendoni se moderimi karshi jush ka qenë i padrejtë, tendecioz dhe i njëanshem. Por, kujdes gjuhen që përdorni karshi moderatorëve. Vërejtja me një gjuhë e ashpër, nuk do të konsiderohet. Postoni këshillat tuaja dashamirëse, për të përmirësuar cilësine e forumit dhe mënyrën e moderimit.
User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

A mundemi te diskutojme pa pasion.

#1

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 8:38 pm

Meqe une e shikoj qe ne kete forum diskutohet me nje fryme nacionalismi amund ta leme kete menjane duke i thene gjerat ashtu sic jane. Falemnderit.

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#2

Post by Arbëri » Thu Sep 26, 2013 8:58 pm

@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#3

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 9:12 pm

Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#4

Post by Mallakastrioti » Thu Sep 26, 2013 9:19 pm

Usta wrote:
Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.
Ai "Aleksandrosi", qe bota te paska thene ishte grek, sa per dijeni ne Maqedoni po ajo bota thote qe etnite te cilat perbenin Maqedonine e lashte ishin : Traket, Iliret dhe Epirotet.=QE TE TREJA FISE APO POPUJ BARBAR, APO JO-GREK!
Tani ai "Pirrosi", kur ai mbreti maqedonas donte ta vriste, nuk shkoi te fshihej ne "Greqi (Peloponez apo Atike) por shkoi dhe kerkoi strehim dhe mbrojtje nder Ilire.
Tani ne se Iliret ishin barbare dhe nuk flisnin grekçe, ne cilen gjuhe merrej vesh "Pirrosja" yt me mbretin Glauk?....nuk mendoj turkçe-bizantinshe se nuk kishin lindur ende keto çorba, por as ne grekçe-persiane se Dario nuk kisht lindur ende, sikurse egjiptianet nuk para kishin shume interes per Europen!
(Ne se nuk kuptove gje ne çka shkruajta shko te mbarosh te pakten shkollen nente-vjeçare!)
Image

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#5

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 9:27 pm

Mallakastrioti wrote:
Usta wrote:
Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.
Ai "Aleksandrosi", qe bota te paska thene ishte grek, sa per dijeni ne Maqedoni po ajo bota thote qe etnite te cilat perbenin Maqedonine e lashte ishin : Traket, Iliret dhe Epirotet.=QE TE TREJA FISE APO POPUJ BARBAR, APO JO-GREK!
Tani ai "Pirrosi", kur ai mbreti maqedonas donte ta vriste, nuk shkoi te fshihej ne "Greqi (Peloponez apo Atike) por shkoi dhe kerkoi strehim dhe mbrojtje nder Ilire.
Tani ne se Iliret ishin barbare dhe nuk flisnin grekçe, ne cilen gjuhe merrej vesh "Pirrosja" yt me mbretin Glauk?....nuk mendoj turkçe-bizantinshe se nuk kishin lindur ende keto çorba, por as ne grekçe-persiane se Dario nuk kisht lindur ende, sikurse egjiptianet nuk para kishin shume interes per Europen!
(Ne se nuk kuptove gje ne çka shkruajta shko te mbarosh te pakten shkollen nente-vjeçare!)
Po mire ku e di ti qe iliret ishin shqiptare? Cdomethene Glauk ne shqip?

Zogu godites
Member
Member
Posts: 40
Joined: Tue May 11, 2010 9:10 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#6

Post by Zogu godites » Thu Sep 26, 2013 9:31 pm

Usta wrote:
Mallakastrioti wrote:
Usta wrote:
Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.
Ai "Aleksandrosi", qe bota te paska thene ishte grek, sa per dijeni ne Maqedoni po ajo bota thote qe etnite te cilat perbenin Maqedonine e lashte ishin : Traket, Iliret dhe Epirotet.=QE TE TREJA FISE APO POPUJ BARBAR, APO JO-GREK!
Tani ai "Pirrosi", kur ai mbreti maqedonas donte ta vriste, nuk shkoi te fshihej ne "Greqi (Peloponez apo Atike) por shkoi dhe kerkoi strehim dhe mbrojtje nder Ilire.
Tani ne se Iliret ishin barbare dhe nuk flisnin grekçe, ne cilen gjuhe merrej vesh "Pirrosja" yt me mbretin Glauk?....nuk mendoj turkçe-bizantinshe se nuk kishin lindur ende keto çorba, por as ne grekçe-persiane se Dario nuk kisht lindur ende, sikurse egjiptianet nuk para kishin shume interes per Europen!
(Ne se nuk kuptove gje ne çka shkruajta shko te mbarosh te pakten shkollen nente-vjeçare!)
Po mire ku e di ti qe iliret ishin shqiptare? Cdomethene Glauk ne shqip?
Iliret jane provuar qe jane shqiptare. Jane gjithe ata studjues gjermane e franceze e austriake.
Edi Rama, shanci perparimtar i vetem i Shqiperise.

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#7

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 9:47 pm

Zogu godites wrote:
Usta wrote:
Mallakastrioti wrote:
Usta wrote:
Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.
Ai "Aleksandrosi", qe bota te paska thene ishte grek, sa per dijeni ne Maqedoni po ajo bota thote qe etnite te cilat perbenin Maqedonine e lashte ishin : Traket, Iliret dhe Epirotet.=QE TE TREJA FISE APO POPUJ BARBAR, APO JO-GREK!
Tani ai "Pirrosi", kur ai mbreti maqedonas donte ta vriste, nuk shkoi te fshihej ne "Greqi (Peloponez apo Atike) por shkoi dhe kerkoi strehim dhe mbrojtje nder Ilire.
Tani ne se Iliret ishin barbare dhe nuk flisnin grekçe, ne cilen gjuhe merrej vesh "Pirrosja" yt me mbretin Glauk?....nuk mendoj turkçe-bizantinshe se nuk kishin lindur ende keto çorba, por as ne grekçe-persiane se Dario nuk kisht lindur ende, sikurse egjiptianet nuk para kishin shume interes per Europen!
(Ne se nuk kuptove gje ne çka shkruajta shko te mbarosh te pakten shkollen nente-vjeçare!)
Po mire ku e di ti qe iliret ishin shqiptare? Cdomethene Glauk ne shqip?
Iliret jane provuar qe jane shqiptare. Jane gjithe ata studjues gjermane e franceze e austriake.
Kjo i perket shekullit te 19-te. Tani tezat kane ndryshuar komplet. Te gjithe mbreterit e Ilirise dhe Epirit kane emra grek. Dhe gdhendja e gureve monedhat dhe ndertimet jane ose greke ose romake. Ketu ka pasur vetem kulture greke dhe romake. Jane gjithe ato koloni qe i thone te gjithe autoret e lashte. Nuk ka asnje shkrim ne shqip.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#8

Post by Zeus10 » Thu Sep 26, 2013 9:57 pm

Usta wrote:
Kjo i perket shekullit te 19-te. Tani tezat kane ndryshuar komplet. Te gjithe mbreterit e Ilirise dhe Epirit kane emra grek. Dhe gdhendja e gureve monedhat dhe ndertimet jane ose greke ose romake. Ketu ka pasur vetem kulture greke dhe romake. Jane gjithe ato koloni qe i thone te gjithe autoret e lashte. Nuk ka asnje shkrim ne shqip.
Ashtu sic je shprehur dhe vete, ka pasur disa KULTURA te perfaqsuar nga KOLONITE, e te ashtequajturve greke dhe/ose romake. Asnje kulture tranzitore dhe aq me teper nje koloni, nuk perfaqson popullsite autoktone dhe si rrjedhim asnje gjuhe e gjetur ne artifaktet respektive, nuk perfaqson gjuhen e vendasve. Ndoshta eshte pak e veshtire ta kuptosh, por une do te sjell definicionin e fjales koloni:

col·o·ny (kl-n)
n. pl.col·o·nies
1.
a. A group of emigrants or their descendants who settle in a distant territory but remain subject to or closely associated with the parent country.

b. A territory thus settled.

2. A region politically controlled by a distant country; a dependency.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#9

Post by land » Thu Sep 26, 2013 10:20 pm

Usta wrote:
Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.
si mund te jete aleksandri grek apo pirro, kur termi grek nuk perdorej ne kohet e tyre.
e shumta e shumta aleksandri ka qene globalist(nese mund ta perdor termin) ose supozohet gay, meqe kishte dashnor hephaestion-in. ups...sorry ishte bisexual meqe ja raste dhe roxanes.

qenke usta leshi ti mer djale.

ne fillim defino grekun me saktesi matematikore, pra ca quan grek ti?! ose te pakten lexo kete grekun ketu ke quan ky grek.

http://www.google.al/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7764,d.bGE

ti akuzon ketu per nacionalizem shqiptar nderkohe qe vjen si pall *****, duke bere pohime absurde ne pozita nacionalisti grek, aleksandri dhe piro jane grek ahahaha

hapi syt qorr lexoje artikullin me siper ca thote greku realist.

ps. i lutem adminit mos ma preke postimin ose perndryshe nuk shkruaj me.
Last edited by land on Thu Sep 26, 2013 10:41 pm, edited 2 times in total.
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#10

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 10:21 pm

Dakort po pse nuk gjejme asnje gjurme te shqiptareve apo gjuhes se tyre.

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#11

Post by CERMENIKASI » Thu Sep 26, 2013 10:24 pm

Usta ke hy gabimisht në ketë forum sepse ne këtu nuk themi "Aleksandros" por themi Aleksandër!!
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#12

Post by Zeus10 » Thu Sep 26, 2013 10:26 pm

Usta wrote:Dakort po pse nuk gjejme asnje gjurme te shqiptareve apo gjuhes se tyre.
Sepse shqiptaret ishin popullsia e vertete rurale, e lidhur me token dhe gjene e gjalle, qe nuk zoteronte dijen dhe potencialin ekonomik, per te lene pas trashegimine gjigante, qe mund te linin kulturat kolonialiste te kohes.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#13

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 10:28 pm

land wrote:
Usta wrote:
Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.
si mund te jete aleksandri grek apo pirro, kur termi grek nuk perdorej ne kohet e tyre.
e shumta e shumta aleksandri ka qene globalist(nese mund ta perdor termin) ose supozohet gay, meqe kishte dashnor hephaestion-in. ups...sorry ishte bisexual meqe ja raste dhe roxanes.
Ne ate kohe perdorej termi helene shtu sic quhemi dhe sot, por grek eshte termi shqip per helen.

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#14

Post by Arbëri » Thu Sep 26, 2013 10:33 pm

Usta wrote:Dakort po pse nuk gjejme asnje gjurme te shqiptareve apo gjuhes se tyre.
Nejse ti mund te kesh hyre me donje qellim qe edhe ajo nuk eshte problem , por kur kerkon prova duke pare per gjdo dite shqiptarin me PLIS ne koke , me FUSTANELLE , me TIRQI , me valle Epirote , me kenge POLIFONIKE etj. nuk di cfare prova duhet shtuar me shume , qe as edhe ato tjerat nuk mungojne te shqiptaret dhe gjithe keto qe i ceka me larte u mungojne te tjereve , dhe ti na ben pyetje per kulturen e lashte ?
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#15

Post by land » Thu Sep 26, 2013 10:38 pm

Usta wrote:
land wrote:
Usta wrote:
Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.
si mund te jete aleksandri grek apo pirro, kur termi grek nuk perdorej ne kohet e tyre.
e shumta e shumta aleksandri ka qene globalist(nese mund ta perdor termin) ose supozohet gay, meqe kishte dashnor hephaestion-in. ups...sorry ishte bisexual meqe ja raste dhe roxanes.
Ne ate kohe perdorej termi helene shtu sic quhemi dhe sot, por grek eshte termi shqip per helen.
tani ca do ti? do te te sjell dhjetra referenca autoresh antike ku epirotet dhe emathiotet(maqedonet) ishin barbare, pra jo helene. pra nga e nxjerr aleksandrin dhe pirron grek ti rocke *****....lexoje artikullin e grekut me siper te mesosh cjane greket.

ik mer cun thuji albos te shkoje te .......... bashke me janullen se ti qenke tape nga historia.
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

Post Reply

Return to “Vërejtje për moderimin, këshilla.”