"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

A mundemi te diskutojme pa pasion.

Këtu mund të postoni vërejtjet tuaja, në rastet kur mendoni se moderimi karshi jush ka qenë i padrejtë, tendecioz dhe i njëanshem. Por, kujdes gjuhen që përdorni karshi moderatorëve. Vërejtja me një gjuhë e ashpër, nuk do të konsiderohet. Postoni këshillat tuaja dashamirëse, për të përmirësuar cilësine e forumit dhe mënyrën e moderimit.
User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#16

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 10:43 pm

land wrote:
Usta wrote:
land wrote:
Usta wrote:
Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.
si mund te jete aleksandri grek apo pirro, kur termi grek nuk perdorej ne kohet e tyre.
e shumta e shumta aleksandri ka qene globalist(nese mund ta perdor termin) ose supozohet gay, meqe kishte dashnor hephaestion-in. ups...sorry ishte bisexual meqe ja raste dhe roxanes.
Ne ate kohe perdorej termi helene shtu sic quhemi dhe sot, por grek eshte termi shqip per helen.
tani ca do ti? do te te sjell dhjetra referenca autoresh antike ku epirotet dhe emathiotet ishin barbare, pra jo helene. pra nga e nxjerr aleksandrin dhe pirron grek ti rocke *****....lexoje artikullin e grekut me siper te mesosh cjane greket.

ik mer cun thuji albos te shkoje te ......... bashke me janullen se ti qenke tape nga historia.
Po Homeri dhe Iliada jane te shkruara ne greqisht. Vete fjala Aleksandros do te thote alekso andros, mbrojtesi i njeriut. Epirotet dhe emathiotet ishin greke te prapambetur.

land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#17

Post by land » Thu Sep 26, 2013 10:48 pm

Greqia e sotme në asnjë mënyrë nuk është e lidhur as gjenetikisht as kulturalisht me botën e moçme dhe popullin që dikur banonte në këtë truall. Grekët e ditëve tona janë veçse një përzierje e fiseve ballkanike (shqiptarë, sllavë e vllahë), të cilët me kalimin e kohës u përzien me afrikanët e veriut, armenët dhe fise të tjera nga Anatolia, pa përmendur këtu frankët dhe venetët, të cilët dikur ishin me shumicë në këtë truall. Këto bashkësi ishin katërçipërisht të përfshira në bujqësi dhe blegtori. Një numër i ndjeshëm i tyre ishin pajtuar nga osmanët që të shërbenin në ushtri ngase banorët vendës ishin të sertë dhe luftarakë. Gjatë periudhës bizantine, këto fise pranuan krishtërimin, përderisa ato pak mbetje të grekëve të moçëm të cilët nuk tumirën të ktheheshin në të krishterë u persekutuan dhe u vranë nga perandorët e krishterë, ose vdiqën nga fatkeqësitë që pllakosnin mjaft shpesh vendin asokohe. Një faktor tjetër që kontribuoi në pakësimin e popullsisë ishte kusaria.

Dihet mjaft mirë se qyteti i Spartës ishte zbrazur thuajse tërësisht për 400 vite, ndërsa Athina dhe trevat rrotull Akropolit ishin veçse kullosa dhensh. Përçapjet për të ‘helenizuar’ këto fise të përziera bëheshin kryekreje nga shtetet sovrane evropiane, të cilave u nevojitet një protektorat për të promovuar interesat e tyre. Vend-ndodhja gjeografike e Greqisë cilësohet ende si një derë lidhëse midis Lindjes dhe Perëndimit. Romantikët evropianë të cilët ëndërronin ringjalljen e botës së vjetër helenike përmes malësorëve të vrazhdë bartin një shkallë të përgjegjësisë për identitetin e rrejshëm që iu dha grekëve të sotëm. Vendimi i panevojshëm dhe në të njëjtën kohë i tmerrshëm për të emëruar si helenë (grekë) këtë përzierje fisesh vendosi një barrë të rëndë mbi ta për shkak se atyre u mungonte një prapavijë e mirëfilltë arsimore e cila do t’u mundësonte që të zhvillonin një vetëdije të nevojshme që do t’i ndihmonte ata të identifikonin vetën e tyre me banorët e moçëm të këtij trualli. Këta barinj të sertë e malësorë nisën të besonin se ata nuk ishin vetëm pinjollë të grekëve të vjetër por edhe një popull i bekuar nga Perëndia. Akëcili mund të vërejë se nuk ka kurrfarë përbashkësie midis këtyre popujve dhe grekëve të moçëm. Nuk ka kurrfarë ngjashmërie as fizike, estetike apo mendore. Kisha lindore fuqimisht kundërshtonte çdo lloj arsimimi aq sa kërkonte që besimtarët e saj të përkushtuar të mos lexonin asgjë tjetër përveç Biblës.


Dimitris Epikouris

shko..... tani usta, ti, janulla dhe grekosirianet e kalbur ne 500 miliard dollare borxhe, qe nje isu i shpetofte jarebi ahahaha
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#18

Post by land » Thu Sep 26, 2013 10:50 pm

Usta wrote:
land wrote:
Usta wrote:
land wrote:
Usta wrote:
Arbëri wrote:@Usta ,
Jep donje shembull miko ku jemi treguar "nacionalista" ose donje korigjim , nuk eshte problem ...?
Duke filluar qe nga ajo qe i nxirrni te gjitha gjuhet e botes te kene nisur nga shqipja, qe pervetsoni figurat historike si Aleksandros apo Pirros qe gjithe bota e di qe jane greke.
si mund te jete aleksandri grek apo pirro, kur termi grek nuk perdorej ne kohet e tyre.
e shumta e shumta aleksandri ka qene globalist(nese mund ta perdor termin) ose supozohet gay, meqe kishte dashnor hephaestion-in. ups...sorry ishte bisexual meqe ja raste dhe roxanes.
Ne ate kohe perdorej termi helene shtu sic quhemi dhe sot, por grek eshte termi shqip per helen.
tani ca do ti? do te te sjell dhjetra referenca autoresh antike ku epirotet dhe emathiotet ishin barbare, pra jo helene. pra nga e nxjerr aleksandrin dhe pirron grek ti rocke *****....lexoje artikullin e grekut me siper te mesosh cjane greket.

ik mer cun thuji albos te shkoje te ......... bashke me janullen se ti qenke tape nga historia.
Po Homeri dhe Iliada jane te shkruara ne greqisht. Vete fjala Aleksandros do te thote alekso andros, mbrojtesi i njeriut. Epirotet dhe emathiotet ishin greke te prapambetur.
si qenka shkruar homeri mer ahahahaha, ik o .....
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#19

Post by bardus » Thu Sep 26, 2013 10:53 pm

Usta wrote:


Po Homeri dhe Iliada jane te shkruara ne greqisht. Vete fjala Aleksandros do te thote alekso andros, mbrojtesi i njeriut. Epirotet dhe emathiotet ishin greke te prapambetur.
Uste,merr vesh ndonje llaf nga Homeri tine.Ma perkthe pakez ne greqishten e sotme.

ὤρνυτ' ἄρ' ἐξ εὐνῆς ἱερὸν μένος Ἀλκινόοιο,

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#20

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 10:55 pm

land wrote: si qenka shkruar homeri mer ahahahaha, ik o rocke
Pse cfare gjuhe eshte kjo http://www.mikrosapoplous.gr/iliada/BIB ... 07_433.htm

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#21

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 10:58 pm

bardus wrote:
Usta wrote:


Po Homeri dhe Iliada jane te shkruara ne greqisht. Vete fjala Aleksandros do te thote alekso andros, mbrojtesi i njeriut. Epirotet dhe emathiotet ishin greke te prapambetur.
Uste,merr vesh ndonje llaf nga Homeri tine.Ma perkthe pakez ne greqishten e sotme.

ὤρνυτ' ἄρ' ἐξ εὐνῆς ἱερὸν μένος Ἀλκινόοιο,
Bardus gjuha ndryshon se Iliada eshte shkrojtur 2800 vjete me perpara. Megjithate perkthyesit e kane perkthyer fjale per fjale dhe asnjeri nuk thote qe nuk eshte greqisht.

land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#22

Post by land » Thu Sep 26, 2013 11:02 pm

Usta wrote:
bardus wrote:
Usta wrote:


Po Homeri dhe Iliada jane te shkruara ne greqisht. Vete fjala Aleksandros do te thote alekso andros, mbrojtesi i njeriut. Epirotet dhe emathiotet ishin greke te prapambetur.
Uste,merr vesh ndonje llaf nga Homeri tine.Ma perkthe pakez ne greqishten e sotme.

ὤρνυτ' ἄρ' ἐξ εὐνῆς ἱερὸν μένος Ἀλκινόοιο,
Bardus gjuha ndryshon se Iliada eshte shkrojtur 2800 vjete me perpara. Megjithate perkthyesit e kane perkthyer fjale per fjale dhe asnjeri nuk thote qe nuk eshte greqisht.
Venetus A qenka shkruar 2800 vjet me pare ahahahaha

kopja me e vjeter e iliades eshte e shekullit te X te eres tone

bo bo keta jevgjit e greqise

ik o rrot ***** se i kemi bo zbor iliades ka shume vite

e dime ekzakt dhe kush e ka shkruar dhe kush e coi ne venezia.

ik tani se na cave trapin me injorancen tende prej jevgu
Last edited by land on Thu Sep 26, 2013 11:14 pm, edited 1 time in total.
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#23

Post by bardus » Thu Sep 26, 2013 11:11 pm

Usta wrote:
bardus wrote:
Usta wrote:


Po Homeri dhe Iliada jane te shkruara ne greqisht. Vete fjala Aleksandros do te thote alekso andros, mbrojtesi i njeriut. Epirotet dhe emathiotet ishin greke te prapambetur.
Uste,merr vesh ndonje llaf nga Homeri tine.Ma perkthe pakez ne greqishten e sotme.

,
Bardus gjuha ndryshon se Iliada eshte shkrojtur 2800 vjete me perpara. Megjithate perkthyesit e kane perkthyer fjale per fjale dhe asnjeri nuk thote qe nuk eshte greqisht.
Jo Uste ,rrenjet mbeten po ato ti nqse do i hysh ta perkthesh ndoshta ja gjen por sma merr mendja.

Homer :ὤρνυτ' ἄρ' ἐξ εὐνῆς ἱερὸν μένος Ἀλκινόοιο

Shqip: ------aher jasht hye-ndenjes hierend mendja Alkinos.

Kemi nje teme per leksikun e heleneve (jo grekeve) te lashte futi nje te lexuar se u be vone.

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#24

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 11:22 pm

bardus wrote:
Jo Uste ,rrenjet mbeten po ato ti nqse do i hysh ta perkthesh ndoshta ja gjen por sma merr mendja.

Homer :ὤρνυτ' ἄρ' ἐξ εὐνῆς ἱερὸν μένος Ἀλκινόοιο

Shqip: ------aher jasht hye-ndenjes hierend mendja Alkinos.

Kemi nje teme per leksikun e heleneve (jo grekeve) te lashte futi nje te lexuar se u be vone.
Une lexoj fjalet greke ekso jashte, efnao shtrihem, ieron sakrifice , menos mendje. Si na qenkan shqip keto? Por une nuk i lexoj dot sepse eshte greqisht shume e vjeter.

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#25

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 11:27 pm

land wrote: Venetus A qenka shkruar 2800 vjet me pare ahahahaha

kopja me e vjeter e iliades eshte e shekullit te X te eres tone

bo bo keta jevgjit e greqise

ik o rrot ***** se i kemi bo zbor iliades ka shume vite

e dime ekzakt dhe kush e ka shkruar dhe kush e coi ne venezia.

ik tani se na cave trapin me injorancen tende prej jevgu
Cfare eshte venetus A? Jane gjetur qindra fragmente papirusesh qe perkojne me shekujt para Krishtit, cfare shekulli i 10 po thua.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4203
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#26

Post by Zeus10 » Thu Sep 26, 2013 11:35 pm

Usta wrote:......... , menos mendje. Si na qenkan shqip keto? Por une nuk i lexoj dot sepse eshte greqisht shume e vjeter.
Une do te marr vetem nje fjale prej tyre ne studim. Ne gjuhen e sotme greke, jane disa sinonime per μένος(menos):

μυαλό-mind, brain, gumption
γνώμη-opinion, mind, counsel, judge, notion
νους-mind, sense, nous, intellect, wit
διάνοια-intellect, mind, mentality

E para dhe me e perdorshmja, me origjine bizantine, ska lidhje fare me menos.
E dyta dhe e treta burojne nga fjala shqipje njo-h
E katerta buron nga sinonimi i saj di-dijenia

Kurse vete fjala μένος(menos) eshte ne fakt fjala shqipe men-je, me prapashtesen parazitare os.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#27

Post by land » Thu Sep 26, 2013 11:41 pm

Usta wrote:
land wrote: Venetus A qenka shkruar 2800 vjet me pare ahahahaha

kopja me e vjeter e iliades eshte e shekullit te X te eres tone

bo bo keta jevgjit e greqise

ik o rrot ***** se i kemi bo zbor iliades ka shume vite

e dime ekzakt dhe kush e ka shkruar dhe kush e coi ne venezia.

ik tani se na cave trapin me injorancen tende prej jevgu
Cfare eshte venetus A? Jane gjetur qindra fragmente papirusesh qe perkojne me shekujt para Krishtit, cfare shekulli i 10 po thua.
syte qe te pellcasin debil, une nuk kam mision ti nxjerr jevgjit e greqise nga injoranca,
te gjitha tekstet ne gjuhet e botes jane perkthyer nga Venetus A e shekullit te X
na merri papiruset, cfar lexon ketu?!Image

A papyrus fragment of a copy of Homer’s Iliad dating from the second century, from the Edgar J. Goodspeed Papyri Collection, Special Collections Research Center


e do te zmadhuar o rocke
Last edited by land on Thu Sep 26, 2013 11:50 pm, edited 1 time in total.
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#28

Post by Usta » Thu Sep 26, 2013 11:50 pm

land wrote:
Usta wrote:
land wrote: Venetus A qenka shkruar 2800 vjet me pare ahahahaha

kopja me e vjeter e iliades eshte e shekullit te X te eres tone

bo bo keta jevgjit e greqise

ik o rrot ***** se i kemi bo zbor iliades ka shume vite

e dime ekzakt dhe kush e ka shkruar dhe kush e coi ne venezia.

ik tani se na cave trapin me injorancen tende prej jevgu
Cfare eshte venetus A? Jane gjetur qindra fragmente papirusesh qe perkojne me shekujt para Krishtit, cfare shekulli i 10 po thua.
syte qe te pellcasin debil, une nuk kam mision ti nxjerr jevgjit e greqise nga injoranca,
te gjitha tekstet ne gjuhet e botes jane perkthyer nga Venetus A e shekullit te X
na merri papiruset, cfar lexon ketuImage

A papyrus fragment of a copy of Homer’s Iliad dating from the second century, from the Edgar J. Goodspeed Papyri Collection, Special Collections Research Center
Ja qe ca njerez dine me shume se ty lexo
http://archive.org/stream/jstor-287722/ ... 1/mode/2up

land
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 257
Joined: Wed Sep 30, 2009 4:30 pm
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#29

Post by land » Thu Sep 26, 2013 11:59 pm

Usta wrote:
land wrote:
Usta wrote:
land wrote: Venetus A qenka shkruar 2800 vjet me pare ahahahaha

kopja me e vjeter e iliades eshte e shekullit te X te eres tone

bo bo keta jevgjit e greqise

ik o rrot ***** se i kemi bo zbor iliades ka shume vite

e dime ekzakt dhe kush e ka shkruar dhe kush e coi ne venezia.

ik tani se na cave trapin me injorancen tende prej jevgu
Cfare eshte venetus A? Jane gjetur qindra fragmente papirusesh qe perkojne me shekujt para Krishtit, cfare shekulli i 10 po thua.
syte qe te pellcasin debil, une nuk kam mision ti nxjerr jevgjit e greqise nga injoranca,
te gjitha tekstet ne gjuhet e botes jane perkthyer nga Venetus A e shekullit te X
na merri papiruset, cfar lexon ketuImage

A papyrus fragment of a copy of Homer’s Iliad dating from the second century, from the Edgar J. Goodspeed Papyri Collection, Special Collections Research Center
Ja qe ca njerez dine me shume se ty lexo
http://archive.org/stream/jstor-287722/ ... 1/mode/2up
ahahahaha po
Author: Goodspeed, Edgar J. a nuk ta postova une me pare fragmentin e papirusit mer pall cari ahahahaha

ja hap gropen vetes me duart e tua, a di anglisht te pakten te kuptosh ca ka shkruar Edgari aty....

bobo none none jevgjit e greqise, hajd na thuaj tani cfar eshte greqisht aty, fjale per fjale.
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: A mundemi te diskutojme pa pasion.

#30

Post by Phoenix » Fri Sep 27, 2013 12:14 am

Zeus10 wrote:
μυαλό-mind, brain, gumption
Mos ka të bëjë më shumë me "Mielinën", "Midolla" ose shkurt "miellin"?
Mielina quhet pjesa që përbën lëndën e bardhë dhe që vesh nervat e sistemit nervor. Gjithashtu mielina është e përbërë në shumicë nga lipidet që janë yndyra.

http://www.etimo.it/?cmd=id&id=10941&md ... 34bb1201ae

Post Reply

Return to “Vërejtje për moderimin, këshilla.”