"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

Këtu mund të postoni vërejtjet tuaja, në rastet kur mendoni se moderimi karshi jush ka qenë i padrejtë, tendecioz dhe i njëanshem. Por, kujdes gjuhen që përdorni karshi moderatorëve. Vërejtja me një gjuhë e ashpër, nuk do të konsiderohet. Postoni këshillat tuaja dashamirëse, për të përmirësuar cilësine e forumit dhe mënyrën e moderimit.
Locked
Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

#1

Post by Phoenix » Sat Sep 26, 2009 2:43 am

Përshëndetje të gjithëve!

Kam muaj që ju lexoj, si në forumin tjetër, si këtu. Fillimisht kam lexuar gjithandej pothuajse të gjitha postimet e Zeus10!!!
Tani vendosa të shkruhesha dhe unë si antar i këtij forumi dhe të marr pjesë në temat e ndryshme, gjithmonë nëse njohuritë e mija ma lejojnë.
Ajo që unë dua që të merret si një vërejtje është përdorimin i fjalës rracë tek pikat e "Misioni i Forumit".
I mbështes të gjitha këto pika!! Veçse, për mendimin tim do të ishte më mirë që në vend të të emërtimit " rracë" të përdorej emërtimi "ETNI" apo diçka tjetër. Duke lexuar shpjegimin e fjalës "etnos" që i ka bërë Zeus10, besoj se ka më shumë kuptim të përdoret ajo.
Pastaj, përdorimi i fjalës "rracë" në ditës e sotme i jep kuptim tjetër qëllimit të forumit, dhe besoj se nuk është ky qëllimi i këtij forumi.
Për sa i përket kuptimit biologjik dhe shkencor të fjalës rracë, jam i mendimin dhe njohuritë e mia më nxjerrin në përfundim se ato nuk ekzistojnë!!! Kështu që do të ishte më mirë për ne të mos të linim shkas për sulme të kota rreth qëllimit të forumit.
Për të mbështetur mendimin tim po ju sjell dhe një artikull shumë interesant rreth "rracave"!
http://it.encarta.msn.com/sidebar_22163 ... toria.html

Faleminderit për mirëkuptimin!
Tungjatjeta!

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

#2

Post by Arta » Sat Sep 26, 2009 3:58 am

Phoenix e para mire se erdhe ne forumin tone, dhe ja kalofsh sa me mire ketu!

Faleminderit per shpjegimin dhe sygjerimin tend, do ta marrim ne konsderim.
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

#3

Post by alfeko sukaraku » Sat Sep 26, 2009 6:15 pm

Phoenix wrote:Përshëndetje të gjithëve!

Kam muaj që ju lexoj, si në forumin tjetër, si këtu. Fillimisht kam lexuar gjithandej pothuajse të gjitha postimet e Zeus10!!!
Tani vendosa të shkruhesha dhe unë si antar i këtij forumi dhe të marr pjesë në temat e ndryshme, gjithmonë nëse njohuritë e mija ma lejojnë.
Ajo që unë dua që të merret si një vërejtje është përdorimin i fjalës rracë tek pikat e "Misioni i Forumit".
I mbështes të gjitha këto pika!! Veçse, për mendimin tim do të ishte më mirë që në vend të të emërtimit " rracë" të përdorej emërtimi "ETNI" apo diçka tjetër. Duke lexuar shpjegimin e fjalës "etnos" që i ka bërë Zeus10, besoj se ka më shumë kuptim të përdoret ajo.
Pastaj, përdorimi i fjalës "rracë" në ditës e sotme i jep kuptim tjetër qëllimit të forumit, dhe besoj se nuk është ky qëllimi i këtij forumi.
Për sa i përket kuptimit biologjik dhe shkencor të fjalës rracë, jam i mendimin dhe njohuritë e mia më nxjerrin në përfundim se ato nuk ekzistojnë!!! Kështu që do të ishte më mirë për ne të mos të linim shkas për sulme të kota rreth qëllimit të forumit.
Për të mbështetur mendimin tim po ju sjell dhe një artikull shumë interesant rreth "rracave"!
http://it.encarta.msn.com/sidebar_22163 ... toria.html

Faleminderit për mirëkuptimin!
Tungjatjeta!
foniks mire se erdhe edhe kalofsh mire,vecse ne kemi fjalen e bukur shqipe "kombe" edhe nuk ka c na duhet "ethnos"

vetem ne se e kupton ate qe thote Zeusi???

et-etni=rraca=kombi,ateher keni te drejte.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

Sturmgewehr
Member
Member
Posts: 42
Joined: Thu Aug 06, 2009 12:02 pm
Gender: Male

Re: Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

#4

Post by Sturmgewehr » Sat Sep 26, 2009 9:03 pm

Phoenix wrote:Përshëndetje të gjithëve!

Kam muaj që ju lexoj, si në forumin tjetër, si këtu. Fillimisht kam lexuar gjithandej pothuajse të gjitha postimet e Zeus10!!!
Tani vendosa të shkruhesha dhe unë si antar i këtij forumi dhe të marr pjesë në temat e ndryshme, gjithmonë nëse njohuritë e mija ma lejojnë.
Ajo që unë dua që të merret si një vërejtje është përdorimin i fjalës rracë tek pikat e "Misioni i Forumit".
I mbështes të gjitha këto pika!! Veçse, për mendimin tim do të ishte më mirë që në vend të të emërtimit " rracë" të përdorej emërtimi "ETNI" apo diçka tjetër. Duke lexuar shpjegimin e fjalës "etnos" që i ka bërë Zeus10, besoj se ka më shumë kuptim të përdoret ajo.
Pastaj, përdorimi i fjalës "rracë" në ditës e sotme i jep kuptim tjetër qëllimit të forumit, dhe besoj se nuk është ky qëllimi i këtij forumi.
Për sa i përket kuptimit biologjik dhe shkencor të fjalës rracë, jam i mendimin dhe njohuritë e mia më nxjerrin në përfundim se ato nuk ekzistojnë!!! Kështu që do të ishte më mirë për ne të mos të linim shkas për sulme të kota rreth qëllimit të forumit.
Për të mbështetur mendimin tim po ju sjell dhe një artikull shumë interesant rreth "rracave"!
http://it.encarta.msn.com/sidebar_22163 ... toria.html

Faleminderit për mirëkuptimin!
Tungjatjeta!

per sa i perket kuptimit shkencor te fjales race ti duket se nuk e ke iden se cka behet fjale kur dikush permend race.

Sigurisht qe racat egristojne, racat jane varianca gjenetike brenda nje Familje.

psh: familja e Macave ku bejne pjese Panteret, Tirgri, Macja e shtepise, Luani, leopardi e keshtu me radhe qe do te thot edhe pse i perkasin te njejtes familje keto nuk jan te njejte ne paraqitje dhe kan nje frekuence tjeter gjenetike.

sa i perket njrzeve ceshtja eshte shume e komplikuar sepse ke njerzit frekuenca gjenetike eshte shume shume e vogel, me 2 fjal dallimi me i madh prej njerit njeri ke tjetri maksimum mund te jet prej 0.3% deri ne 0.5% ashtuqe ne kete rast te njerzit raca biologjike nuk ka shume rendesi sepse pothuajse nuk egziston POR egziston raca ne kuptimin antropologjik ose ne kuptimin e dallimit ne formen e paraqitjes se njeriut sic eshte koka, Koskat edhe lekura pra kwetu eshte raca te njerzit po edhe gjenetikisht ka dallime ndermjet njerzive.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

#5

Post by Zeus10 » Sat Sep 26, 2009 9:40 pm

Ne percaktimin e races ose gjinise kriteri me i perhapur qe perdoret eshte ndjekja e linjes se trashegimise mashkullore. Duke qene se eshte mashkulli qe mbjell faren e tij, dhe nje mashkull behet i pari ne krijmin e nje race te caktuar ajo merr emrin ET-ni, pra ka nje AT te perbashket.
Shihni me vemendje dy sinonime te perdorura nga ""greket"" e vjeter per fjalen gjini(etni):

Image

Ato jane sperma, spora. Fjala race eshte korruptimi i nje fjale tjeter shqiptare, sinonim i atyre te nenvizuara. Kur thuhet nje race, domethenia eshte nje fare e perbashket.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

#6

Post by Phoenix » Sun Sep 27, 2009 3:48 am

Sturmgewehr wrote:
Phoenix wrote:Përshëndetje të gjithëve!

Kam muaj që ju lexoj, si në forumin tjetër, si këtu. Fillimisht kam lexuar gjithandej pothuajse të gjitha postimet e Zeus10!!!
Tani vendosa të shkruhesha dhe unë si antar i këtij forumi dhe të marr pjesë në temat e ndryshme, gjithmonë nëse njohuritë e mija ma lejojnë.
Ajo që unë dua që të merret si një vërejtje është përdorimin i fjalës rracë tek pikat e "Misioni i Forumit".
I mbështes të gjitha këto pika!! Veçse, për mendimin tim do të ishte më mirë që në vend të të emërtimit " rracë" të përdorej emërtimi "ETNI" apo diçka tjetër. Duke lexuar shpjegimin e fjalës "etnos" që i ka bërë Zeus10, besoj se ka më shumë kuptim të përdoret ajo.
Pastaj, përdorimi i fjalës "rracë" në ditës e sotme i jep kuptim tjetër qëllimit të forumit, dhe besoj se nuk është ky qëllimi i këtij forumi.
Për sa i përket kuptimit biologjik dhe shkencor të fjalës rracë, jam i mendimin dhe njohuritë e mia më nxjerrin në përfundim se ato nuk ekzistojnë!!! Kështu që do të ishte më mirë për ne të mos të linim shkas për sulme të kota rreth qëllimit të forumit.
Për të mbështetur mendimin tim po ju sjell dhe një artikull shumë interesant rreth "rracave"!
http://it.encarta.msn.com/sidebar_22163 ... toria.html

Faleminderit për mirëkuptimin!
Tungjatjeta!

per sa i perket kuptimit shkencor te fjales race ti duket se nuk e ke iden se cka behet fjale kur dikush permend race
.
- :(

Sigurisht qe racat egristojne, racat jane varianca gjenetike brenda nje Familje.

psh: familja e Macave ku bejne pjese Panteret, Tirgri, Macja e shtepise, Luani, leopardi e keshtu me radhe qe do te thot edhe pse i perkasin te njejtes familje keto nuk jan te njejte ne paraqitje dhe kan nje frekuence tjeter gjenetike.
- I nderuar,i kam parasysh klasifikimet e Karl Lineos për kafshët, por në këtë rast po flisnim për njeriun si qenie shoqërore, sepse siç ju e dini mirë, kultura nuk është e shkruar në ADN.
sa i perket njrzeve ceshtja eshte shume e komplikuar sepse ke njerzit frekuenca gjenetike eshte shume shume e vogel, me 2 fjal dallimi me i madh prej njerit njeri ke tjetri maksimum mund te jet prej 0.3% deri ne 0.5% ashtuqe ne kete rast te njerzit raca biologjike nuk ka shume rendesi sepse pothuajse nuk egziston POR egziston raca ne kuptimin antropologjik ose ne kuptimin e dallimit ne formen e paraqitjes se njeriut sic eshte koka, Koskat edhe lekura pra kwetu eshte raca te njerzit po edhe gjenetikisht ka dallime ndermjet njerzive.
:? Nuk e di nëse e keni lexuar lidhjen që solla më lartë? Autorin e artikullit e kam ndeshur kur kam studiuar gjenetikën e popullsisë! ;)
Nëse nuk e keni lexuar, atëherë po ju sjell një lidhje tjetër pak më të përmbledhur!
http://digilander.libero.it/antropogica/razza.htm
Kalofshi sa më mirë!

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

#7

Post by Phoenix » Sun Sep 27, 2009 4:38 am

Zeus10 wrote:Ne percaktimin e races ose gjinise kriteri me i perhapur qe perdoret eshte ndjekja e linjes se trashegimise mashkullore. Duke qene se eshte mashkulli qe mbjell faren e tij, dhe nje mashkull behet i pari ne krijmin e nje race te caktuar ajo merr emrin ET-ni, pra ka nje AT te perbashket.
Shihni me vemendje dy sinonime te perdorura nga ""greket"" e vjeter per fjalen gjini(etni):

Image

Ato jane sperma, spora. Fjala race eshte korruptimi i nje fjale tjeter shqiptare, sinonim i atyre te nenvizuara. Kur thuhet nje race, domethenia eshte nje fare e perbashket.
I nderuar Zeus10!
Faleminderit për shpjegimin dhe për të gjithë ato shpjegime që keni hedhë në internet rreth gjuhës shqipe dhe shumë gjërave të tjera.
Ju kam lexuar me shumë dëshirë dhe kënaqësi. Kam filluar të shoh disa gjëra në një këndvështrim të ndryshëm. Fillimisht më ka shtyrë kureshtja dhe dëshira për ta njohur më shumë gjuhën tonë. Jam duke përfunduar studimet një fakultet ku emërtimet latine dhe ato "greke" janë të shumta. Kjo më ka bërë që t'i lexoj me vëmendje të gjitha postimet tuaja dhe shembujt që ju sillni, psh "necrosi". Mund të them vetëm se disa shembuj në fushën e mjeksisë mund t'i kuptojmë fare mirë dhe në shqip, pasi ju i keni i shpjeguar me arsyetimet bindëse ! :) Teoria juaj ndihmon shumë ata shqiptarë që duan të mësojnë një gjuhë "të huaj!" Kam përshtypjen se e gjithë teoria juaj rreth PIE i ngjanë fjalës se urtë ku edhe pse e shikohet ujku, por ende vazhdohet të kërkohen gjurmët! Nëse më lejoni do t'ju përgatis në listë me disa fjalë që unë kam nevojë të di mendimin tuaj!

Në lidhje me fjalën "racë" nuk kam çfarë të shtoj. I kisha parasysh dhe unë, sepse e kam lexuar në websitin tuaj shpjegim e fjalëse ETN-os. Gjithashtu jam i mendimit se "tingëllon" më bukur në veshët e kujtdo të thuash se kemi mision të bashkojmë të gjithë rreth nesh ata që janë të një kombi, prej ETNVE tanë, sesa të thuash të Racës tonë.
Thjesht kisha parasysh që mos të lihet përshtypja si një forum me qëllime rraciste! Por ky ishte thjesht mendimi im dhe nuk është e thënë që mund të kem të drejtë!
Faleminderit për mirëkuptimin!
Ju uroj gjithë të mirat dhe punë të mbarë !

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

#8

Post by Patush » Sun Sep 27, 2009 7:04 pm

Phoenix wrote:Përshëndetje të gjithëve!

Kam muaj që ju lexoj, si në forumin tjetër, si këtu. Fillimisht kam lexuar gjithandej pothuajse të gjitha postimet e Zeus10!!!
Tani vendosa të shkruhesha dhe unë si antar i këtij forumi dhe të marr pjesë në temat e ndryshme, gjithmonë nëse njohuritë e mija ma lejojnë.
Ajo që unë dua që të merret si një vërejtje është përdorimin i fjalës rracë tek pikat e "Misioni i Forumit".
I mbështes të gjitha këto pika!! Veçse, për mendimin tim do të ishte më mirë që në vend të të emërtimit " rracë" të përdorej emërtimi "ETNI" apo diçka tjetër. Duke lexuar shpjegimin e fjalës "etnos" që i ka bërë Zeus10, besoj se ka më shumë kuptim të përdoret ajo.
Pastaj, përdorimi i fjalës "rracë" në ditës e sotme i jep kuptim tjetër qëllimit të forumit, dhe besoj se nuk është ky qëllimi i këtij forumi.
Për sa i përket kuptimit biologjik dhe shkencor të fjalës rracë, jam i mendimin dhe njohuritë e mia më nxjerrin në përfundim se ato nuk ekzistojnë!!! Kështu që do të ishte më mirë për ne të mos të linim shkas për sulme të kota rreth qëllimit të forumit.
Për të mbështetur mendimin tim po ju sjell dhe një artikull shumë interesant rreth "rracave"!
http://it.encarta.msn.com/sidebar_22163 ... toria.html

Faleminderit për mirëkuptimin!
Tungjatjeta!

Rrofte rraca Shqiptare, te punojme ta mbrojme dhe ta shtojme kyt rrace hyjnore. Te shikohen gjithshka me syzet e kultures se modernizmit, kulture kjo qe po digjenerohet dita e dites qellimishte, atehere dhe te paret tone qe luftuan kundra pushtuesve pergjate shekujve mund te quhen "rracista". Se qfare kuptimit shoqeria e sodit ku mendjeshpralet perbajne shumicen ju jep nuk ka rendesi, rendesi ka e verteta, kuptimi i te vertetes dhe guximi per te ecur ne gjurmet e te vertetes.

Ajo qe neve na ka dalluar pergjat shekujshe dhe arsyeja qe te paret tone kan luftuar a ken qe te ruhet kjo rraca e jone bashke me kulturen dhe gjuhen e saj.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Vërejtje rreth përdorimit të fjalës rracë!!!

#9

Post by Patush » Sun Sep 27, 2009 7:32 pm

TE duash rracen tande nuk te ban urryes i rracave te tjera, ato qe mendojne te kunderten e ketyre qe thashe jane rracista kaluar rracistave sepse nuk ka rracizem ma te madh sesa te urresh urresh rracen tande, te mos e mbrosh, dhe nuk ka rracizem ma te madhe se sa it muhosh te drejten nje rrace per te mbijetuar.

Fete dhe ideologjite sepse te dyja jane po e njejta gja, kan kerkuar gjithmone te krijojne nje rrace fetaro ideologjike. Ky fenomen a shkaterrues, keto fera/ideologji kan ba qe vellai te shkoje kundra vellait dhe gjakderdhjet duke i ndjekur nga pas. Prandaj sod i degjon njerezit duke than, vellai im mysliman, ortodokse katolik etj etj po ashtu dhe ideologjite politike te njajten gja kan ba thirreshin vellezer me ato te se njejtes ideologji dhe kryenin masakra mbi vellezerit e tyre qe nuk pajtoheshin me ideoligjin qe ato besonin.

shembull: "Me vellezerit tone Kinez dhe shoket Kosovar"Tema mbyllet.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

Locked

Return to “Vërejtje për moderimin, këshilla.”