"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Fatos Lubonja per Nene Terezen

Ketu mund te shkruani artikuj per figurat historike shqiptare dhe ato te paraardhesve tane me te hershem, te komentoni ato ose te jepni mendimin tuaj ndryshe.
Post Reply
ErjonH.
Poster Grande Member
Poster Grande Member

Fatos Lubonja per Nene Terezen

Post by ErjonH. »

komentet tek A je Musliman/e konfirmo ? FANPAGE
http://www.facebook.com/#!/posted.php?i ... 8984648948

ps: ju lutem komentoni mbi opionin duke mos e kthyer temen ne teme fetare.
petritkola
Poster Grande Member
Poster Grande Member

Re: Fatos Lubonja per Nene Terezen

Post by petritkola »

Wednesday, August 02, 2006
Riciklimi i plehrave

Shikojeni mire.
Ky eshte Mjerim Lubonja.
Mjerimin sot e zgjodhen anetar te KRRT CRNS me synimin qe ta bejne kryetar te saj. KRRTCRNS eshte si bicimi i sektorit te propagandas te Partise se Punes por ne kushte te reja te “demokracise”…
Anetari i Keshillit Drejtues te Radio Televizioneve, Fatos Mjerim Lubonja, deklaroi dje gjate mbledhjes se pare te ketij keshilli se "anetaret e ketij institucioni nuk jane te vendosur ne asnje llogore politike, por jane perfaqesues te sherbimeve sekrete dhe Ramiz Alise".
Jo, jo… bera shaka. Ai tha te shoqerise civile, por ne fakt jane te sherbimeve sekrete dhe Ramiz Alise...
Si rezultat i luftes brenda llojit ai, Mjerim ra brenda ne vitet e diktatures pa maska, komunizmit.
Kur u vendosen maskat (vitet pas 1990) i dhane rolin e publicistit.
Ne vitet 1996-1997, Mjerimi mori detyre shkatrimin e Shqiperise. Se bashku me Cupat dhe Lesat kaloi turmat ne histeri… Rezultati dihet… Shqiperia u be baker…
Prisni, prisni ka akoma…
Ne ngjarjet e 13 Shatorit (vrasjes se Azem Hajdarit) Mjeranin e kishin marre nga xverku dhe se bashku me Klosin (ish drejtorin e televizionit) na llomotiten nja dy ore per ato ngjarje sa mua mu peshtirose Mjerim Lubonja pasi gjoja ishte dhe disident.
Do te ishte mire qe Mjerimi para se te fillonte detyren e re te ritrasmetonte biseden e ngjarjeve te 13 Shtatorit…
Nuk ke ci bene. Kesaj i thone riciklim plehrash.
Ne se Mjerimi nuk eshte dakort me ato qe shkruaj une, i ve ne dispozicion blogun tim per te me kundershtuar ose te me ftoje ne debat publik ne television.
Une jam ne pritje…

Petrit Kola
Njeriu qe i meshiron te peshtiret
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Traktorist ne kohe paqe, mbushes topi ne kohe lufte.
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Personalisht,te pakten mendimi im ky Petrit,eshte se ketyre njerzve nuk duhet dhene teper hapesire dhe rendesi,pasi me teper flitet per ta dhe me teper ata do kerkojne te jene ne qender te vemendjes.Soji i ketyre pseudo-opinionistave apo pseudopublicistash si Lubonja,Vehbiu apo Klosi(qe harram i qofte mbiemri qe mbart),futet ne kategorine nihiliste(kategori qe çdo gje e lidh me hiçin apo boshin).Mund te semuresh vetveten ti dhe une me fakte nga me te rendesishmet dhe me te ndryshmet tua sjellesh ketyre penebakerreve,por do jete vetem harxhim kohe....

Injoroi e do shohesh qe ndoshta do marrin si mundesi zgjidhje te problemeve qe kane, te ulen ne ndonje krevat te rehatshem psikanalisti,pasi mjekesia tradicionale nuk ben mrekullira ne kesi rastesh!Shpresoj qe edhe psikanalisti qe do i marri ne dorezim te kete te njejta ide me ta!
Image
petritkola
Poster Grande Member
Poster Grande Member

Post by petritkola »

I nderuar Mallkastriot,

Shume shpejt vjen ndryshimi i vertet dhe plehra Lubonja qe nuk e ka rast te vetem antishqiptarizemin ne se nuk e rregullojne psikoanalistat do te rregullojne ustallaret.

Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Mallakastrioti wrote:Personalisht,te pakten mendimi im ky Petrit,eshte se ketyre njerzve nuk duhet dhene teper hapesire dhe rendesi,pasi me teper flitet per ta dhe me teper ata do kerkojne te jene ne qender te vemendjes.Soji i ketyre pseudo-opnionistave apo pseudopublicistash si Lubonja,Vehbiu apo Klosi(qe harram i qofte mbiemri qe mbart),futet ne kategorine nihiliste(kategori qe çdo gje e lidh me hiçin apo boshin).Mund te semuresh vetveten ti dhe une me fakte nga me te rendesishmet dhe me te ndryshmet tua sjellesh ketyre penebakerreve,por do jete vetem harxhim kohe....

Injoroi e do shohesh qe ndoshta do marrin si mundesi zgjidhje te problemeve qe kane, te ulen ne ndonje krevat te rehatshem psikanalisti,pasi mjekesia tradicionale nuk ben mrekullira ne kesi rastesh!Shpresoj qe edhe psikanalisti qe do i marri ne dorezim te kete te njejta ide me ta!
Une edhe smund ta kuptoj se si e marrin si musafire vazhdimisht e rregullishte kete derezi neper mediume shqiptare , kuptoj qe e marrin ndoshta per ta bere emisionin me interesant , por nuk kuptoj pse vazhdimisht antishqiptaret !
Ky djali ( i TV Klan ) nuk e ka ne dijeni qe demton popullaten si brenda ne Shqiperi por edhe ma shume ata jashte kufijve ?
P.sh.
Gjithandej e kemi si shembull F.Lubojen si argument kunder shqiptareve neper forumet e tyre : http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=308011
P.sh. Ky emision ketu naj piu gjakun kendej duke treguar sllavet se sa qesharak jemi ndaj nesh :

Pa dashte te sulmoj sipmatizues te partive politike , se pas ketij TV besoj qe ekziston nje parti politike .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
petritkola
Poster Grande Member
Poster Grande Member

Post by petritkola »

Arberi,

Une e kam shpejguar se kush e ndertoi dhe kontrollon median.

Per shembull Blendi Fevziu ( Korani i Myzeqese apo Masoviku) qe e ka kryer ushtrine ne marine pavarsisht se ishte nipi i Esat Pashe Toptanit nga nena...

Ky kallep eshte edhe Lubonja.
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

petritkola wrote:Arberi,

Une e kam shpejguar se kush e ndertoi dhe kontrollon median.

Per shembull Blendi Fevziu ( Korani i Myzeqese apo Masoviku) qe e ka kryer ushtrine ne marine pavarsisht se ishte nipi i Esat Pashe Toptanit nga nena...

Ky kallep eshte edhe Lubonja.

Po qe se i intereson Blendit dhe ka nostalgji per gjyshin:

Image

se ky çamarroku me qeleshe koburen mbushur ka perhere:

Image
Image
Post Reply

Return to “Figura kombetare”