"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

DOM SIMON JUBANI

Ketu mund te shkruani artikuj per figurat historike shqiptare dhe ato te paraardhesve tane me te hershem, te komentoni ato ose te jepni mendimin tuaj ndryshe.

Moderator: Arban Blandi

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4196
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: DOM SIMON JUBANI

#1

Post by Zeus10 » Tue Sep 01, 2009 5:51 pm

Kjo thenie e Dom Jubanit, nuk eshte vetem nje fantazi e tij, ne ndergjgjen popullore shqiptare egziston qe prej lashtesise, ideja e unitetit dhe njetrajtshmerise racore mes gegeve dhe toskeve. Studjuesi i palodhur Dhimiter Pilika ka shkruar per kete duke sjelle nje gojedhene te vjeter, qe ne menyre simbolike shume kuptimplote konfirmon kete ide:

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: DOM SIMON JUBANI

#2

Post by Arta » Tue Sep 01, 2009 6:23 pm

WOW u pezmantova me moshen e te pareve tane sa shume kane rrojtur. Nga ana e babit tim si stergjyshja edhe gjyshi vdiqen nga 106 vjec, dhe ishin te forte, as bastun nuk mbanin. Gjitashtu ne librin e botuar te fshatit te mamit tim, jepet gjenologjia e gjithe fieve te fshatit qe ne shekullin 14 e me perpara, si edhe shume gojdhena qe ka te beje me lashtesine. Flet gjtiashtu per ngjashmerine e emrave gjithashtu qe gjenden edhe ne gegeri. Interesante!
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4196
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: DOM SIMON JUBANI

#3

Post by Zeus10 » Tue Sep 01, 2009 6:44 pm

Arta wrote:WOW u pezmantova me moshen e te pareve tane sa shume kane rrojtur. Nga ana e babit tim si stergjyshja edhe gjyshi vdiqen nga 106 vjec, dhe ishin te forte, as bastun nuk mbanin. Gjitashtu ne librin e botuar te fshatit te mamit tim, jepet gjenologjia e gjithe fieve te fshatit qe ne shekullin 14 e me perpara, si edhe shume gojdhena qe ka te beje me lashtesine. Flet gjtiashtu per ngjashmerine e emrave gjithashtu qe gjenden edhe ne gegeri. Interesante!
Po paraardhesit tane rronin shume, per disa arsye:
rronin ne harmoni me natyren
larg streseve
larg rehatise vrasese
me rregulla te qarta si shoqerore dhe familjare
ushqeheshin shendetshem
kishin aktivitet fizik deri ne pleqerine e vone
nuk perbuzeshin diskriminoheshin dhe shfrytezoheshin prej sistemeve ekonomike cifuto-gjermane
ishin te lire
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Figura kombetare”