"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Shenjtërimi i Nënë Terezës

Ketu mund te shkruani artikuj per figurat historike shqiptare dhe ato te paraardhesve tane me te hershem, te komentoni ato ose te jepni mendimin tuaj ndryshe.

Moderator: Arban Blandi

Post Reply
User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Shenjtërimi i Nënë Terezës

#1

Post by TeuAL » Thu Sep 08, 2016 9:33 am

Shenjtërimi i Nënë Terezës, aktivitetet në kryeqytet

Nga Gazeta Shqip -

Bashkia e Tiranës dhe Ministria e Kulturës do të organizojnë një sërë aktivitetesh me rastin e shenjtërimit të Nënë Terezës më 4 shtator. Në prag të ceremonisë së shenjtërimit të Nënë Terezës nga Papa Françesku, qyteti i Tiranës do të dekorohet me flamuj kombëtarë, me simbolin bardh e blu të misionit të Nënë Terezës dhe me flamuj të Bashkisë së Tiranës.

Aktivitetet

2 Shtator 2016,
ora 10:00 Vizitë në shtëpinë e Motrave “Nënë Tereza”, ku kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, do të nderojë misionin e Nënë Terezës me titullin “Nënë Tereza Simbol i Qytetit të Tiranës”

4 Shtator 2016,
ora 09:15 Përurimi i pllakës përkujtimore te Sheshi “Nënë Tereza”. ora 09:30 Koncert në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës (orks.TOB)
ora 10:00 Lidhje live me sheshin “Shën Pjetër” në Vatikan, për të ndjekur meshën e Papa Françeskut

6 Shtator 2016,
ora 11:00 Pritja në zyrën e Kryetarit të Klerikëve dhe dhënia e simbolit të Qytetit me portretin e Nënë Terezës

7 Shtator 2016,
ora 19:00 Shfaqja e filmit dokumentar për Nënë Terezën te “Reja”.

----------------------------------------------------------------
Disa fotografi nga ceremonia madhështore e shenjtërimit të Nënë Terezës, vijojne:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Shenjtërimi i Nënë Terezës

#2

Post by TeuAL » Thu Sep 08, 2016 9:39 am

Shenjtërimi i Nënë Terezës

. . . vijojne pamjet:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Shenjtërimi i Nënë Terezës

#3

Post by TeuAL » Thu Sep 08, 2016 9:43 am

Shenjtërimi i Nënë Terezës

vijojne pamjet:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Shenjtërimi i Nënë Terezës

#4

Post by TeuAL » Thu Sep 08, 2016 9:47 am

Shenjtërimi i Nënë Terezës

. . . vijojne pamjet:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 493
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Shenjtërimi i Nënë Terezës

#5

Post by TeuAL » Thu Sep 08, 2016 9:55 am

Shenjtërimi i Nënë Terezës

Madhështore, nuk gjej dot me fjale, pike.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Figura kombetare”