Page 1 of 2

Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Wed Feb 22, 2012 9:54 pm
by Fran
Pershendetje .
Quhem Frani,e kam gjusmen e jetes ne emigrim.
Jam lindur e ritur ne Tiran ,origjina ime eshte nga veriu,nga nje vend me du lumej te lundryshem ,liqen dhe det.


Ky sit me pelqeu e thash provoj te hypi ne bord.
Shpresojme te fryj nje ere e mire ketu .

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije

Posted: Wed Feb 22, 2012 10:00 pm
by Mallakastrioti
Pershendetje Frani dhe mire se vjen ne kete Forum.

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Wed Feb 22, 2012 10:18 pm
by Arbëri
Mirese erdhe Frani !

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Wed Feb 22, 2012 10:21 pm
by Fran
Mirsejugjeta Mallakastrioti dhe ju Arberi.

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Wed Feb 22, 2012 10:29 pm
by Mendi
Fran wrote:Pershendetje .
Quhem Frani,e kam gjusmen e jetes ne emigrim.
Jam lindur e ritur ne Tiran ,origjina ime eshte nga veriu,nga nje vend me du lumej te lundryshem ,liqen dhe det.


Ky sit me pelqeu e thash provoj te hypi ne bord.
Shpresojme te fryj nje ere e mire ketu .
Mireseerdhe Fran. A ky emigrimi na hengri shpirtin mos e fol fare.

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Thu Feb 23, 2012 5:59 am
by Patush
Fran wrote:Pershendetje .
Quhem Frani,e kam gjusmen e jetes ne emigrim.
Jam lindur e ritur ne Tiran ,origjina ime eshte nga veriu,nga nje vend me du lumej te lundryshem ,liqen dhe det.


Ky sit me pelqeu e thash provoj te hypi ne bord.
Shpresojme te fryj nje ere e mire ketu .
Kuksi? lol

Mire se erdhe shoq

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Thu Feb 23, 2012 7:26 am
by Adriana
Mire se erdhe Fran ne bordin arberiaonline!

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Sat Feb 25, 2012 5:44 pm
by Fran
Pershendetje Mendi
Patush afer ke shku, dy drinat jane po edhe liqeni asht ,po vecse duhet te maresh e te ndjekesh ate liqen drejt perendimit me arrit ne det.
Adriana meqe mu dha leja un po zej vendin ne ket anije si Marinar e shpresoj qe te vin akoma marinar te tjere .
Faleminderit per mikpritjen.

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Sat Feb 25, 2012 5:52 pm
by Patush
Fran wrote:Pershendetje Mendi
Patush afer ke shku, dy drinat jane po edhe liqeni asht ,po vecse duhet te maresh e te ndjekesh ate liqen drejt perendimit me arrit ne det.
Adriana meqe mu dha leja un po zej vendin ne ket anije si Marinar e shpresoj qe te vin akoma marinar te tjere .
Faleminderit per mikpritjen.
Fran nuk deshta me e permend se je prej Shkodret sepse kena nja dy nostalgjike te enverit ktu dhe do krijonte panik tek ata! lol

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Mon Feb 27, 2012 6:11 pm
by Fran
Bukur fort patush.
Kam nje suvenir per to,"kujtim" i nje dite te shenuar pak perpara se me braktis vendlindjen me anijen panamese.
Kom nje cope bronxi te bustit te enverit(pjese e hundes) qe baba e perdorte me vone per plumc me gjujt peshk.

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Tue Feb 28, 2012 3:58 pm
by Fran
Mund te me vendosni kete foto ne profil tim.
Eshte Lush Fran Haxhija - gjyshi im
Un kam veshtrsi sic kisha veshtirsi dhe ne regjistrim e jo vetem. Image

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Tue Feb 28, 2012 5:31 pm
by Patush
Fran wrote:Bukur fort patush.
Kam nje suvenir per to,"kujtim" i nje dite te shenuar pak perpara se me braktis vendlindjen me anijen panamese.
Kom nje cope bronxi te bustit te enverit(pjese e hundes) qe baba e perdorte me vone per plumc me gjujt peshk.

-lol-

Ku gjun jot ate peshk? Kur isha n'Shqipni gjujsha te ura e Bahxhallekut dhe ne Drilon! Por jgujtja me kariq ne dimen m'pelqente me shume

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Sun May 26, 2013 10:12 pm
by kreksi
Mirsejugjeta ARBERIAONLINE,
Nê krahasim me Franin, tek unë deti tani nuk kemi, por, sipas legjendave te vjetra, thuhet se edhe tek ne nê Kosovên e sotme, dikur kishte deti besa edhe lundrojshin anijet rreth e rreth Kosovës e tregtar me anijet e tyre lundronin deri në Detin e Zi, derisa vitë pas viti, ky deti filloj te thahet, anijet mê nuk mun dte dilnin në Detin e Zi, ateherë, njê pasanik i madh, pasi i thyhen disa here anijet, vendosi ta shkrije pasurin e tij dhe, ta hapi gryken tek Ura e shenjtë, kështuqë pas një pune shumë vjeçare, ia arrijti të hapi kanalin që do ta shpiente ujin e liqenit ku permes grykës së Shkelzenit do te derdhej nê Adriatik...liqeni u tha e Kosova u bë një tokë e begatshme e tepër e lakmueshme nga të gjithë...thuhet se, edhe Argonautet e Jasonit kaluan me siguri aty pari, tek Banja e Kolshit ndoshta e u hedhen në Dri ? Nuk i dihet, tek e fundit legjendat na frymzonin në fëmini...

Mora edhe unë këtë kalim si ata Argonautet në kërkim të bashkës së Art me shpres se do ta gjej diku në të fshehur në te shenjtën Arberi-onlin !

Ju faleminderit ! :?:

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Mon May 27, 2013 12:01 am
by Zeus10
kreksi wrote:Mirsejugjeta ARBERIAONLINE,
Nê krahasim me Franin, tek unë deti tani nuk kemi, por, sipas legjendave te vjetra, thuhet se edhe tek ne nê Kosovên e sotme, dikur kishte deti besa edhe lundrojshin anijet rreth e rreth Kosovës e tregtar me anijet e tyre lundronin deri në Detin e Zi, derisa vitë pas viti, ky deti filloj te thahet, anijet mê nuk mun dte dilnin në Detin e Zi, ateherë, njê pasanik i madh, pasi i thyhen disa here anijet, vendosi ta shkrije pasurin e tij dhe, ta hapi gryken tek Ura e shenjtë, kështuqë pas një pune shumë vjeçare, ia arrijti të hapi kanalin që do ta shpiente ujin e liqenit ku permes grykës së Shkelzenit do te derdhej nê Adriatik...liqeni u tha e Kosova u bë një tokë e begatshme e tepër e lakmueshme nga të gjithë...thuhet se, edhe Argonautet e Jasonit kaluan me siguri aty pari, tek Banja e Kolshit ndoshta e u hedhen në Dri ? Nuk i dihet, tek e fundit legjendat na frymzonin në fëmini...

Mora edhe unë këtë kalim si ata Argonautet në kërkim të bashkës së Art me shpres se do ta gjej diku në të fshehur në te shenjtën Arberi-onlin !

Ju faleminderit ! :?:
Shume prezantim origjinal, mireserdhe Kreksi. Edhe une mendoj se gjeografia e Ballkanit ka ndryshuar gjate shekujve dhe megjithese legjende, nuk e di pse kam deshire ta besoj, qe argonautet mund te udhetonin per ne Adriatik direkt nga Deti i Zi.

Image

Re: Mund te hypi dhe un ne kete Anije?

Posted: Mon May 27, 2013 3:34 pm
by kreksi
Pershendetje Zeus,
M'inspiroi së pari Frani dhe unë vijova, po te hyri virusi i legjendave në végjli, as Nortoni nuk e hjek më...te mbetet tërë jeten, njashtu edhe kjo legjenda e ardhur nga lashtësija.
Nëse ju kujtohët pak forma gjeografia e Kosovës, një grop por magjike, ka te vetmin lum në Europë i cili derdhet në dy detna, Nerodimja, si e dini ndoshta ky fenomen quhet Bifurkacion, dy dalje...
Legjenda e ures se shenjte: http://renesancailire.blogspot.fr/2013/ ... nda-e.html
Ky ështê deti panonis, por, jam i bindur se ka ekzistua edhe në Kosovë, nuk arrij ta kuptoj se sa me aqë saktësi pleçët tanë e pershkruajnë këtë gojdhan, pa patur asnjë ditë shkoll, as google earthe nuk kanë pasur as harta jo, ku e dinin se, po te hapet ai kanal uji do shkoje në Adriatik ? teper enigmatike kjo ...sodoqoftë mirë e skenarizuar, as hulividi nuk do ua kalonte te parve tanë me imagjinata e legjenda te bukura..si kjo e ures së shenjte apo asaj te Rozafes..me skena biblike...
Image

Liqeni me vonê Deti Zi...
Image5600