"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lajme nga Maqedonia

Në këtë forum, do të sillen lajmet më të fundit dhe mund të komentohen ato. Gjithashtu ato mund të lexohen dhe në portal, së bashku me komentet.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Lajme nga Maqedonia

#286

Post by CERMENIKASI » Sun Mar 24, 2013 11:01 pm

Na ka ngelur Shkupi dhe Kumanova te behen shqiptare ne te ardhmen ,
Arbëri ,ashtu si e di unë,nuk kanë mbet vetëm Shkupi dhe Kumanova!!!!
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Lajme nga Maqedonia

#287

Post by Arbëri » Sun Mar 24, 2013 11:32 pm

CERMENIKASI wrote:
Na ka ngelur Shkupi dhe Kumanova te behen shqiptare ne te ardhmen ,
Arbëri ,ashtu si e di unë,nuk kanë mbet vetëm Shkupi dhe Kumanova!!!!
Sipas historise , ti e ke mire por synimi eshte per momentin ky , me teper skemi fuqi pasi qe edhe ne viset tjera , si ne Manastir ,Prilep,Veles,Krusheve etj. kane ngelur pak shqiptare ne ato zona :(
Por me rendesi eshte qe dy qetetet, Struga e sidomos per se pari here Kercova ra ne duar te shqiptareve , pra te bashkuar kur jemi e kemi me lehte me shkaun .
Kshtu duhet te vazhdojme per tia arritur qellimit .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Lajme nga Maqedonia

#288

Post by CERMENIKASI » Sun Mar 24, 2013 11:48 pm

Sipas historise , ti e ke mire por synimi eshte per momentin ky , me teper skemi fuqi pasi qe edhe ne viset tjera , si ne Manastir ,Prilep,Veles,Krusheve etj. kane ngelur pak shqiptare ne ato zona :(
Por me rendesi eshte qe dy qetetet Struga e sidomos per se pari here Kercova ra ne duar te shqiptareve , pra te bashkuar kur jemi e kemi me lehte me shkaun .
Kshtu duhet te vazhdojme per tia arritur qellimit .
Pajtohem plotësisht me ç'ke shkrue
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Lajme nga Maqedonia

#289

Post by Arbëri » Mon Mar 25, 2013 12:00 am

Shqipet e Uskanes

“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Lajme nga Maqedonia

#290

Post by Arbëri » Mon Mar 25, 2013 1:07 am

Foto nga festimi i fitores në Kërçovë te Fatmir Deharit

Image
Image
Image
Image
ImageQindra Autobuse me banore te Uskanes kthehen me Mijera Kilometra vetem per 1 VOTE qofte me Autobuse poashtu edhe me Aeroplana, dhe Suksesi u arrit, Uskana e Shqiptareve -itsok-

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Prespar
Senior Member
Senior Member
Posts: 101
Joined: Thu Sep 09, 2010 6:35 pm
Gender: Male
Location: Chicago

Re: Lajme nga Maqedonia

#291

Post by Prespar » Mon Mar 25, 2013 1:16 am

Uskana looking good .....seems Struga Ef'ed it up big time

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Lajme nga Maqedonia

#292

Post by ALBPelasgian » Mon Mar 25, 2013 11:13 am

Fitorja shqiptare ne Kercove eshte nje e arritur e madhe. Me ne fund pas shtatedhjete vitesh, kjo treve do te kete administraten e saj shqiptare. Kercova eshte humbur per vite si pasoje e procesit te decentralizimit, nga ku jane krijuar disa komuna rurale te cilat e kane pjesezuar elementin shqiptar duke i mundesuar sllaveve te kene pushtetin brenda njesise urbane, sic shihet edhe nga harta ne vijim:

Gjendja fillestare

Image

Decentralizimi i Kercoves dhe krijimi i Drugoves (komuna ne jug te saj) s'eshte bere krejt rastesisht. Ajo sikur shperfaq nje plan perfid te sllaveve, te cilet tentojne qe te krijojne nje varg te pakeputshem fshatrash sllave (duke i shfrytezuar torbeshet), duke iu afruar kufirit me Shqiperine e si rrjedhim duke e ndare ne dysh hapesiren shqiptare ne Maqedoni (Pollogun prej Pellagonise).

Megjithate, pas fitores se Kercoves, blloku shqiptar forcohet ne perendim:

Image

Kjo fitore duhet te sherbeje si nje model i cili duhet ndjekur ne vitet e ardhshme. Per ata qe s'e dine Dolneni eshte nje komune tjeter ne qender te Maqedonise, ku shqiptaret jane fare prane te qenurit grupi i pare etnik:

Image

Çashka eshte nje komune tjeter, fqinje e Dollnenit, ku poashtu numri i shqiptareve ka shenuar nje rritje te konsiderueshme. Nje bashkim me pakicen boshnjake dhe ate turke do te siguronte nje tjeter fitore shqiptare ne keto ane:

Image

Krusheva eshte nje komune tjeter, ku numri i shqiptareve vazhdon te jete stabil (grupi i trete etnik). Sikur vllahet e ketij qyteti te bashkoheshin me shqiptaret, atehere edhe ketu do te arrihej nje tjeter fitore:

Image

Disa fshatra ne komunen e Demir Hisarit vazhdojne te jene shqiptare (sa per informim ne kete komune gjendet Sfetigradi i Skenderbeut). Nga informacionet qe kam, ky rajon eshte shpopulluar krejtesisht edhe nga vete sllavet, te cilet kane emigruar gjetke:

Image

Rostusha eshte nje komune e populluar me mijake, kryesisht. Kjo komune i eshte shkepute Dibres shqiptare, duke krijuar nje enklave sllave ne nje rajon kompakt shqiptar. Sikur kjo komune t'i rikthehej Dibres, atehere shqiptaresia e saj do te sigurohej.

Image

Edhe komuna e Jegunovces i eshte shkeputur Tetoves, duke krijuar nje eklave sllave fare prane kufirit me Kosoven. Sikur Tetoves t'i riktheheshin kufijte e vjeter duke shfuqizuar komunat rurale, atehere do te sigurohej kompaktesia shqiptare ne krejt Pollogun:

Image

Nje situate mjaft e komplikuar paraqitet ne veri-lindje te Shkupit, ku jane krijuar disa komuna rurale te cilat e kane pjesezuar elementin shqiptar. Sikur te anulohej komuna e Čučer-Sandevo si dhe Likova e Haracina t'i bashkengjitej Kumanoves, atehere krejt lugina e Kumanoves (bashke me Kumanoven) e Karadakun e Shkupit do te kompaktesohej si bllok i pathyeshem shqiptar:

Image

Ne te gjitha skenaret e mesiperm shihet se komuna e Brodit mbetet gjithnje nje enklave sllave ne mesin e komunave shqiptare. Per fat te keq, shqiptaresia e saj eshte tretur qysh nga koha e pushtimit te pare serb (1913), ku atje jane sjelle me mijera kolone serbe. Nuk di qe ka ndonje fshat shqiptar, pervec nje pjese veriore e cila me teper i takon fshatrave te Gostivarit (nje terren ky i pasur me kullosa gjer te liqeni i Kozjakut).

Gjate vizualizimit te ketyre hartave kam shfrytezuar te dhenat qe kam ne disponim por edhe njohurite qe kam marre gjate vizitave te mia andej. Sigurisht qe asgje s'guxon te ndiqet me eufori, por as me disfatizem. Hartat e mesiperme, vleresuar me esell, paraqesin maksimumin e asaj qe mund te arrijne shqiptaret brenda dhjetvjecarit te ardhshem sikur te kene nje politike te njesuar e te bashkerenduar nga Tirana e Prishtina!

P.S: Arber e Prespar ju kisha lutur qe te evidentoni ndonje gabim nese kam bere ne ndonje nga hartat e mesiperme. Flm!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Lajme nga Maqedonia

#293

Post by Arbëri » Mon Mar 25, 2013 12:13 pm

Gabime ka ne ato harta qe i ke vendosur , si per shembull ne rrethin e Shkupit , dhe brenda ne Shkup qe rrethohet Shkupi me fshatra shqiptare , njejte eshte me Kumanoven qe shkon deri ne Maqedonin lindore , pastaj Prilepi ,Velesi, Manastiri eshte teresisht me ngjyre te verdhe qe do te thote sipas hartes jetojne vetem sllave aty , duke mos perfshire shqiptaret ,romet dhe torebeshet e mos te flasim per 200.000 pasaporta Bullgare qe pjesa me e madhe nga Strumica dhe Shkupi jane te pajisur me pasaporta Bullgare dhe te njejtin i urrejne vete sllavo maqedonasit aq sa ne , por syrtarisht nuk duan te pranojne kete sllavet .
Ngjyra e verdhe nuk do te thote qe jetojne sllave andej , ne pergjithsi eshte e zbrazur , pa banore , eshte Shkupi ne qytet brenda me sllave te ardhur por jo edhe ashtu siq eshte ne harte , duke pas parasysh qe vetem komuna e Cairit ka 100.00 banore me 90% shqiptare dhe plus komuna Sarajit 100% shqiptare , e Butelit ,Gazi Babes ,Karposhit, Shutka , Qendra nuk jane pa shqiptare .
Gjdo here shofi harta te Maqedonise qe nga ana djathe bie shume ne sy ngjyara e verdhe por andej me nje fshat jetojne 2 sllave , kurse nga ana shqiptare qe nga kufiri i Serbise ,pertej Kumanoves e deri ne ne jug te Shqiperise jane fshatrat te njepasnjishme shqiptare me mijera banore .
Sikur te kishim Shqiperine dhe Kosoven me aktive ne punet e shqiptareve ne Maqedoni , do beheshte shume lehte per ne .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Lajme nga Maqedonia

#294

Post by Arbëri » Mon Mar 25, 2013 12:16 pm

Harrova te shkruaj qe , vetem komuna e Cairit eshte me me shume banore se tre qyetet ne harte qe shifen , Stipi ,Kavadarci ,Kocani , pra me shume banore jetojne ne komunen e Cairit se sa keta tre qytete bashke .
Kurse ne harta qe eshte shenuar sipas viteve se si jane shtuar shqiptaret , eshte vetem propagande e tyre qe perkundrazi jane paksuar shqiptaret duke u shperngul neper vendet e EU-se dhe USA , e mos te flasim per ne Turqi qe deri para 20 vitesh vazhdimisht u shperngulnin andej , ne shumten e rasteve nga presioni sllave ose atehere Jugosllav dhe ne te njejten kohe duke sjell sllave , sidomos nga Greqia .
Po te ktheheshin te gjithe gurbetqaret qe edhe ashtu skane paasporta te Maqedonise shumica e tyre qe as nuk ju japin , keta behen pakice ne ate moment .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Lajme nga Maqedonia

#295

Post by ALBPelasgian » Mon Mar 25, 2013 12:32 pm

Arbëri wrote:Ngjyra e verdhe nuk do te thote qe jetojne sllave andej , ne pergjithsi eshte e zbrazur , pa banore , eshte Shkupi ne qytet brenda me sllave te ardhur por jo edhe ashtu siq eshte ne harte , duke pas parasysh qe vetem komuna e Cairit ka 100.00 banore me 90% shqiptare dhe plus komuna Sarajit 100% shqiptare , e Butelit ,Gazi Babes ,Karposhit, Shutka , Qendra nuk jane pa shqiptare .
Flm Arber per komentin! Ne fakt, harta qe e kam retushuar disa here eshte e nje versioni te mehershem dhe si e tille nuk e reflekton drejte strukturen etnike (per shkak se skematizimit simplicist te grupit shumice ne secilen komune, pa treguar se ku ka pakica te rendesishme). Problemi fundamental ne Shkup qe ka copezuar numrin e shqiptareve eshte pikerisht ndarja ne disa njesi urbane e plot te tjera rurale, duke e zbehur peshen e shqiptareve. Me fjale te tjera pavaresisht shprenguljeve ne te kaluaren por edhe ne te tashmen, Shkupi mbetet nje nga rajonet me te populluara shqiptare ne Ballkan. Nuk po e gjej kerqysh nje harte te hapesires urbane te Shkupit se perndryshe do te mund te benim nje analize me te sakte te shqiptaresise se Shkupit. Do te perpiqem ta gjej dhe ta sjell ketu!
Arbëri wrote:pastaj Prilepi ,Velesi, Manastiri eshte teresisht me ngjyre te verdhe qe do te thote sipas hartes jetojne vetem sllave aty , duke mos perfshire shqiptaret
Sa i perket Manastirit, zonat ne jug te tij (Bistrica e plot fshatra te tjera) deri ne kufirin me Greqine jane fshatra shqiptare. Zgjidhja momentale me e mire do te ishte krijimi i komunes rurale te Bistrices, e cila do te permbledhte krejt fshatrat shqiptare atje. Sa i perket Prilepit nuk kam ndonje te dhene me te hollesishme, por e di qe nja dy cope katunde i jane bashkengjitur ose Dollnenit ose Krusheves. Disa per fat te keq jane zbarzur gjate luftes se fundit. Ne Veles, harta duhet retushohet ne kuptimin qe duhet te theksoje pranine e rendesishme te shqiptareve ne fshatrat Jabollcishte, Vranovc e mbase edhe ndonje fshat aty rrotull.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Lajme nga Maqedonia

#296

Post by erix77 » Mon Mar 25, 2013 3:52 pm

Vetem nje amanet na la Gjergji "qendroni te bashkuar"

u bashkuan Shqiptaret dhe u rikthye Uskana.

Po te bashkohen shqiptaret nuk ka force ne bote qe na demton.

Bashkim dhe vetem Bashkim kjo eshte kryefjala,ska rruge tjeter.

Urime te gjithe shqiptareve per kete fitore te vogel por shume te madhe per mesazhin qe solli.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Lajme nga Maqedonia

#297

Post by Arbëri » Mon Mar 25, 2013 6:09 pm

Kjo është atmosfera që mbretëroi në Kërçovë menjëherë pas shpalljes së fitores nga ana e BDI-së. Me këtë rast rrugët e Kërçovës u vërshuan me qytetarë të cilët kishin dalë për të festuar fitoren e Fatmir Deharit. Gëzimin e ndjenin më së shumti mërgimtarët, mundi i të cilëve nuk shkoi kot.

Video : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TD_hzU0rrE#!


Pandeli Majko: Në Kërçovë fitoi shqiptaria

Image

Lajmi se komunën e Kërçovës pas shumë dekadash e fiton një shqiptar, është pritur me urime të shumta në rrjetet sociale.

Mes tyre është edhe ish- kryeministri shqiptar, Pandeli Majko, që thotë se fitoi shqiptaria.

“Lajme të mira nga Maqedonia. Komuna e Kërçovës u fitua nga Fatmir Dehari. Për herë të parë kjo komunë fitohet nga një shqiptar në zgjedhjet lokale të Maqedonisë. Kjo fitore erdhi falë bashkimit të shqiptarëve edhe gjithë emigrantëve që erdhën dhe votuan nga larg. Fitoi shqiptaria,” shkruan Majko në Facebook.

Beteja për Kërçovën ka qenë shumë e ashpër. Vetë kryeministri maqedonas, Nikola Gruevski u investua në këtë garë elektorale, duke kërcënuar se nuk do lejonte abuzime me votat dhe as votues të mbërritur nga diaspora shqiptare./ep
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Lajme nga Maqedonia

#298

Post by Arbëri » Tue Mar 26, 2013 9:53 pm

Dramë në Kërçovë: Gruevskin e mbyllin në shtabin e VMRO-DPMNE-së, dhe i fishkëllejnë!

Video : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nguL3her_o

Video : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NdB-pdVE-w

Kryeministri i Maqedonisë Nikolla Gruevski, për momentin është i mbyllur në hapësirat e shtabit të VMRO-DPMNE-së në Kërçovë, ndërsa disa qindra qytetarë para shtabit nuk e lejojnë të largohet deri sa t’ju sqarojë se përse BDI-ja e fitoi Kërçovën, shkruan A1on.

Edhe para arritjes së Gruevskit në Kërçovë, turma prej 100 personave është mbledhur në shtabin e VMRO-DPMNE-së të cilët e kanë pritur me fishkëllima, sepse sipas tyre ai "e ka shitur Kërçovën", njofton Almakos.
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Prespar
Senior Member
Senior Member
Posts: 101
Joined: Thu Sep 09, 2010 6:35 pm
Gender: Male
Location: Chicago

Re: Lajme nga Maqedonia

#299

Post by Prespar » Wed Mar 27, 2013 1:30 am

Prespar wrote:Uskana looking good .....seems Struga Ef'ed it up big time


I take that Struga remark back ...they have one more time to vote .....

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Lajme nga Maqedonia

#300

Post by Arbëri » Sat Mar 30, 2013 12:01 am

Mërgimtarët dëhirojnë të investojnë në vendlindje
Sllavo-maqedonët e Kërçovës qajnë para kamerave pas humbjes së Kercovës
Video : https://www.youtube.com/watch?feature=p ... ojsfnv6fJI


@Prespar
Struga nuk ka dyshim qe fitohet ne rrethin e dytë nga shqiptarët .
Vetem nese nuk dalin te votojne shqiptaret humbet Struga , ndryshe nuk kanë asnjë shansë sllavët .

@ALBPelasgian
Veni re ksaj komune qe është në vete-Komunë , ne qendër te Maqedonisë , "ÇASHKA"

Sipas sllavëve ne vitin 2002 dukej kështu , (që padyshim është manipulim dhe nuk figuron askund zyrtarisht as ne ato harta me lart qe jetojnë edhe shqiptare aty) :

Демографија-Demografija
Чашка бележи константно голем пораст на своето население од 501 жители во 1961 година, 1346 жители во 1994 година, на 1471 жител во 2002 година од кои:
Македонци (Sllave) 1425
Срби (Serb) 44
Shqiptarë ska -nono-
Останати (tjer) 2
Me ngjyrë te kuqe është Çashka ne hartë
Image

Regjistrimi i 2002:
Sllav: 4395 (57.3%)
Shqiptarët: 2703 (35.2%)
Turqit: 391 (5.1%)


Nxënes që kanë mbaruar shkollën fillore 2010/2011
Sllav : 36 (31.3%)
Shqiptarët: 62 (53.9%)
Turq: 16 (13.9%)

Numri i përgjithshëm i nxënësve në shkollat ​​fillore 2010/2011
Sllav : 329 (31.6%)
Shqiptarët: 620 (59.5%)
Turq: 83 (7.97%)

Struktura e brezave që do të vijn -2011
Sllav : 26 (18.1%)
Shqiptarët: 111 (77.6%)
Turq: 3 (2.1%)

Vdiqen ne 2011
Sllav : 63 (68.5%)
Shqiptarët: 20 (21.7%)
Turqit: 0

Partia shqiptare në zgjedhjet lokale në vitin 2.013 kishte 32,71% të votave në komunën e Çashkës.

Pamje nga Çashka :

Image
Image
Image
Pra , kjo komune është në vete , vetëm e vetëm te mos i bie qytetit Veles , ose të ndahet nga Velesi qe te ketë sa me pakë shqiptarë ne ato regjion ose mos te bie edhe Velesi në duar të shqiptarëve , dhe që janë te pakët ata qe dijne për këtë komune ku nuk i bie ne Maqedonin Perendimore por ne mes .... Ne te ardhmën e shkurtër pritet te bëhen shumicë shqiptarët aty ,që personalisht nuk e besoj që nuk janë edhe sot shumicë .
Ka shumë ksi shembuj nëpër Maqedoni si Çashka , dhe nuk duhet te koncetrohemi vetëm ne Maqedoninë Perendimore , sepse ate e kanë humbur dhe e kanë të qartë vetë sllavët .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Lajme”