"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Anonymous sulmojnë faqen e CIA

Në këtë forum, do të sillen lajmet më të fundit dhe mund të komentohen ato. Gjithashtu ato mund të lexohen dhe në portal, së bashku me komentet.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Anonymous sulmojnë faqen e CIA

#1

Post by Stilian » Sat Feb 11, 2012 10:58 pm

New York – Hacker-at e Anonymous nuk ndalen përpara asgjëje, ditën e djeshme kanë sulmuar faqen zyrtare të CIA. Grupi i hackera-ve i njohur me emrin Anonymous ka nxjerrë një lajmërim në Twitter “CIA Tango Down” ndërsa site i CIA ishte nxjerrë jashtë funksioni për mëse një orë.
Me këtë shprehje forcat speciale amerikane tregojnë eliminimin e një objektivi, kështu që në këtë rast Anonymous ka marrë përsipër aksionin kundër CIA.

Sulmi në të vërtetë është vetëm i fundit i një serie, të kryer nga grupi i hacker-ave. Para disa ditësh Anonymous ka nisur një ofensivë kundër Ministrisë së Drejtësisë amerikane, zyrën e të drejtës së autorit, dhe site e prodhuesve më të mëdhenj kinematografik e muzikor në SHBA. Operacioni ishte një masë ndëshkuese për mbylljen e site Megaupload nga ana e Ministrisë së Drejtësisë së SHBA.
Image

Sulmi vjen njëkohësisht edhe pak ditë pasi ushtari Brad Manning, ka dalë në një gjyq ushtarak i akuzuar për vjedhjen e sekreteve, të publikuara më vonë nga Wikileaks.

Teknika e përdorur edhe në këtë rast është ajo e quajtur DDos, (distribuited denial of service) kundër së cilës viktimat nuk mund të bëjnë gjë, pasi faqja web bombardohet e mbingarkohet nga materiale të dërguara nga hacker-at derisa bllokohet e nuk funksionon më.

Anonymous kanë arritur kohët e fundit gjithashtu që zbulojnë email të cilat tregojnë se Bashar Al Assad përgatitej të tallej me opinionin publik amerikan në intervistën e dhënë para një muaji për gazetaren e njohur Barbara Walters.
"IN GOLD WE TRUST"

Post Reply

Return to “Lajme”