Page 1 of 1

Si po transformohen bullgaret ne krijesa antike brn nje nate

Posted: Sun Jul 08, 2012 10:41 am
by Rina
Si po transformohen bullgaret e Fyrom-it ne krijesa antike, brenda nje nate

Fotot e meposhtme mbase mund te ju hutojne edhe te mendoni sesi eshte e mundur qe te kene ekzistuar ne Maqedonine e Lashte fotografite me ngjyra? :D Por jo, keta jane bullgaret turkic te Shkupit te diteve te sotme, qe po mundohen ta vene vulen mbi trashigimine e maqedoneve te lashte dhe te shnderrohen ne ta brenda nje nate. -haha- duke e mbushur qytetin me skulptura, gravitura, arkitekture, simbole te kohes antike e cka jo, pjese kjo e projektit Shkupi 2014. -haha-

Image

Image

Image


Image\


Image

Re: Si po transformohen bullgaret ne krijesa antike brn nje

Posted: Sun Jul 08, 2012 10:48 am
by Rina
Ngritja e statujes se Filipit te II te Maqedonise, babes se Lekes se Madh, ne Shkup.


Image
Justiniani i 1, ne Shkup normalisht.

Image

Nejse, jane edhe disa skulptura keshtu pa koke qe i kane bere gjate kesaj euforie, meqe deshmojne per lashtesi me te madhe, por nje here tjeter do ti sjellim ato -haha-

Re: Si po transformohen bullgaret ne krijesa antike brn nje

Posted: Sun Jul 08, 2012 11:24 am
by Rina
Leka i Madh, Shkup

Image

Re: Si po transformohen bullgaret ne krijesa antike brn nje

Posted: Sun Jul 08, 2012 2:07 pm
by Patush
Pse jo, Shqiptareve as qe nuk ju bjen ndermend ti mbrojne keto figura dhe historin e tyre(flas per eliten zyrtare)!

Ato tentuan ta marrin dhe Nane Terezen qe ishte personalitet i viteve tona, e filmuar duke folur Shqip dhe pohuar se a Shqiptare!

Hapi i pare i shkaterrimit te nje populli a zhdukja e kujteses!

Shpirti i jem kishte pase qef qi perkujtimore te tilla te mbahen nga Shqiptaret por ja qe nuk ndodh!

Re: Si po transformohen bullgaret ne krijesa antike brn nje

Posted: Sun Jul 08, 2012 4:09 pm
by Rina
Mese e vertete qe shqiptaret ne pergjithesi kane nje mungese te theksuar nacionalizmi, per ta mbrojtur ate qe eshte e tyrja dhe gjithmone i kane lene te livadhisin neper historine e tyre sllavet dhe tjeret magjupe te iranit, azise e siberise dhe do fare cobanesh te zi me emer vlleh, qe e ndyejne racen e shqiptareve me pamjen e tyre cigane.... hmmm :evil:, madje Rumania dhe keta arumunet gjithmone kane qene njefare sinonimi i magjupise ne Kosove. -haha-

Nje grush magjupesh mongolo-bullgare-turkic e shtremberojne historine para tere botes dhe shqiptaret vetem rrini duarkryq. Eshte koha qe pak te ngjallen keto qeverite servile tona dhe mos ti lene te livadhisin neper historine tone dhe figurat tona kombetare, keta fare racash mongole, sllave, magjupe, cobane.