"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

200 mijë shqiptarë rrezikojnë të çregjistrohen

Në këtë forum, do të sillen lajmet më të fundit dhe mund të komentohen ato. Gjithashtu ato mund të lexohen dhe në portal, së bashku me komentet.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

200 mijë shqiptarë rrezikojnë të çregjistrohen

#1

Post by Adriana » Wed Mar 18, 2015 9:05 pm

“200 mijë shqiptarë rrezikojnë të çregjistrohen”

Partia Demokratike Shqiptare i ka quajtur shfarosëse për shqiptarët projektligjet e qeverisë për letërnjoftimet dhe për paraqitjen e vendbanimit, që tashmë kanë hyrë në procedurë parlamentare. Sipas PDSH-së, nëse Kuvendi miraton këto nisma ligjore, mbi 200 mijë mërgimtarëve shqiptarë nga Maqedonia do t’u çregjistrohen adresat e banimit në vendlindje.

Deputeti i PDSH-së, Gazmend Aliu fajësoi edhe partnerin shqiptar të koalicionit qeveritar, pasi tekstet e këtyre dy projektligjeve janë firmosur edhe nga zv.ministri i Brendshëm, Zemri Qamili, që është nga radhët e BDI-së.

“Projektligjet në fjalë dëshmojnë për të disatën herë sesa e dëmshme është politika dyfytyrëshe dhe servile e BDI-së. Edhe në tragjeditë më të mëdha të shqiptarëve, ata tentojnë të përfitojnë politikisht. Ata kanë lejuar që ligjet të përgatiten fillimisht nga ministrat ose zv.ministrat e tyre, e pastaj i miratojnë në qeveri. Ndërsa pasi vijnë në procedurë parlamentare, për të mbuluar gjurmët e krimit bëjnë sikur kundërshtojnë, e në anën tjetër sigurojnë kuorumin që ligjet të kalojnë”, tha Gazmend Aliu, deputet i PDSH-së.

Por, deputetët e BDI-së kanë ripërsëritur qëndrimin kundër projektligjeve për letërnjoftimet dhe paraqitjen e vendbanimit. Deputeti Talat Xhaferi tha se këto projektligje nuk mund të kalojnë në Kuvend, pasi miratimi i tyre është i pamundur pa votat e deputetëve të BDI-së.

“Ligji për letërnjoftimin, që është në procedurë të rregullt, dhe projektligji për vendbanimet e vendqëndrimet, që po ashtu është në procedurë të rregullt, për ne janë të papranueshëm dhe mund të them shkurtimisht se ato ligje nuk do të kalojnë. Shkurt e qartë ligjet nuk mbështeten, procedurat janë të qarta dhe kjo siguron që ligjet mos miratohen”, tha Talat Xhaferi, shef i grupit parlamentar të BDI-së.

Me projektligjin për paraqitjen e vendbanimit, ministria e Brendshme parashikon që automatikisht të çregjistrojë adresat e banimit të të gjithë shtetasve, që qëndrojnë më tepër se tre muaj jashtë vendit. Nga ana tjetër, me ndryshimin e ligjit për letërnjoftimet do t’u mundësohet qytetarëve të pajisen me këtë dokument në të gjitha qytetet. http://www.pakufije.com/2015/03/17/200- ... jistrohen/
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Lajme”