"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Keshilla nga une: Si mund te kursejm?!

Këtu mund të ndihmoni komunitetin me gjithfarë gjërash, si rilidhje me persona të caktuar, ndihmë për punë biznes etj

Moderator: ErjonH.

Post Reply
User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Keshilla nga une: Si mund te kursejm?!

#1

Post by Sally » Sat Feb 27, 2010 2:55 pm

Disa keshilla: Si te mund kursejm?!

Cdo kursim eshte i mirepritur ne shtepin tone.
Po si mund te kursejm, dhe ku mund te kursejm?!
Last edited by Sally on Sat Feb 27, 2010 4:52 pm, edited 2 times in total.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Si mund te kursejm?!

#2

Post by Sally » Sat Feb 27, 2010 2:59 pm

Llampat e vogla.

Le ta fillojm nga energjia elektrike, qe per te gjithe ne eshte nje pagese cdo mujore.

Ne cdo shtepi po thuajse ndodhen keto aparate, televizor,radio,video,compiuter,etj etj. Ne nje studim nga ekspetet rezultoj qe cdo dirite e lene ndezur e ketyre aparaturave kushton +/- 50 euro brenda nje viti.
Kush do ishte menyra per te kursyer dicka ne kete raste: menyra per te kyrsyer ne kete raste eshte shume e thjesht mjafton vetem ne te perdorim rregullisht stakimin e prizave te ketyre aparateve mbasi te kemi mbaruar pune.
Ne shume raste ne shikojm ne shtepit tona qe keto drita rine ndezur dhe kur ne nuk po i perdorim ato, si radio, tv,compiurti. Kursimi mbase nuk eshte i madh +/- 50 euro ne vit, po po te llogarisim aparatet qe kemi ne shtepi me shumen qe kushtojn nje drite e lene ndezur( qe ne e quajm nje llamp te vogel) eshte nje kursim pak a shume i vlefshem. Le te marrim shembull qe ne shtepi kemi 4 aparate, dhe nga keto aparate mund te kursejm 4 here +/- 50 (ne vit), atehere do te kemi nje rezulatat kursimi rreth +/- 200 ne vit vetem nga nje veprim i vogel cdo ditor (te stakojm prizen).
Kjo gjithashtu vlen dhe per keto aparate: driten e lavatrices, dhe furnitoret e celulare( qe ne raste te shumta i lem nate e dite te varur mbi priz dhe kur nuk furnizojme telefonat). Dikush mund ta quaj nje kursim shume te vogel,po ama duhet tju them qe eshte nje kursim:
1- nuk kushton aspak kohe
2- pagojm dicka qe nuk po perdorimNje sqarim: shuma +/-50 euro eshte e llogaritur nga ekspertet nga fakti qe ne cdo shtet mund te ndyshojn pak a shume cmimi i energjise. Per te pasur nje shume me te qarte mund te informoheni duke pyetur per cmimin e energjis ne vendin ku banoni.
Last edited by Sally on Sat Feb 27, 2010 4:27 pm, edited 1 time in total.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Si mund te kursejm?!

#3

Post by Sally » Sat Feb 27, 2010 3:48 pm

Proceset e lavatriceve


Po thuajse tashme ky aparat ka pushtuar cdo shtepi, eshte kthyer ne nje dhurat per ne femrat.
Si mund te perdorim kete aparat kaq te nevojshme ne menyre qe dhe mund te kursejm dicka?!


Edhe ne kete aparat mund te bejm nje kursim dhe mund te them qe mund te jet nje kursim pak me i madh se sa "llampat e vogla" sepse ky aparat nuk perdor vetem energjin po dhe ujin i cili ndikon shume sidomos ne dimer kur temperatura e ujit eshte shume me e ftohte dhe per kete shkak ne stinen e dimrit vjedh 12 deri ne 17 min me shume energji per te arritur ne graden qe ne e kemi graduar procesin.

Si mund te kursejm ne kete raste?!1-Duhet te mundohemi qe procesin e nje lavatrice ta shfytezojm masen maksimale qe permban ajo lavatrice, duke filluar nga 12 kile deri ne 20 kile, dhe jo te perdorim lavatrice gjysem te mbushura, se ne kete raste kemi 2 here nje sabotim, gjithashtu kjo vlen me shume per ne stinen e dimirit per faktin e ujit me temperatur shume te ftoht.
2- Te mundohemi te perdorim ilac-rrobash te kategoris se larte, ne kete raste mund te fitojm duke mos perdorur procese te gjata te lavatrices dhe jo temperatura te larta te ujit, po te perdorim procese te shkurtra, me ndihmen e kategoris se ilacit qe kemi perdorur, dhe procesit te shkurter do kemi fitim si ne energjin elektrike ashtu dhe ne perdorimin e ujit,( kjo vlen me shume ne procesin e rrobave te bardha i cili eshte nje proces qe shkon nga 90 min deri ne 120 min, me nje gradim te ujit 90grad, duke perdorur nje ilac te kategoris se larte mund te perdorim procesin 40 min deri ne 70 min me nje gradim te ujit 60grad).Gjithashtu dhe ne perdorimin e lavatrices se eneve duhet te bejm te njeten veprim:
1-Mos ta perdorim ate per nje shume te vogel enesh, po ne ratse kur kemi goxha ene ne menyre qe te shfytezojm procesin.
2-Te kemi parasysh ne stinen e dimrit qe temeratura e ujit te ftoht ndikon shume per te arritur ne graden qe ne e kemi graduar procesin.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Si mund te kursejm?!

#4

Post by Sally » Sat Feb 27, 2010 4:10 pm

Perdorimi automjeteve.


Mundohuni te perdorni sa me pak automjetin per distanca te shkurtra, eshte nje shpenzim qe kohet e fundit sa vjen dhe rritet cimimi i karburantit. Shume nga ne mendojn qe perdorimi i makinave per distanca te vogla nuk eshte nje kursim i madh, po mundohuni ta vleresoni ate qe: brenda nje viti kursimi do ishte i vlefshem. Ne raste te tilla te perdorni nje shetitje qe mbi te gjitha eshte e nevojshme dhe per shendetin, gjithashtu per portopfolin tuaj.


Ne Shqiperi kam vene re qe dhe deri tek dyqanet ose tek kafja e lagjes perdoreshin automjetet ( qe mund te ishte nje distanc 200 metra-400metra), mendoni sa distanca te tilla perdoren ne dite?!
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Post Reply

Return to “Ndihme per komunitetin”