"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Kush ka durim

Këtu mund të ndihmoni komunitetin me gjithfarë gjërash, si rilidhje me persona të caktuar, ndihmë për punë biznes etj

Moderator: ErjonH.

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Kush ka durim

#1

Post by rrëqebull » Sat Dec 22, 2012 7:48 pm

Ti përgjigjet ktyre broçkullave tek kjo vjegëza: http://drilona.wordpress.com/2010/11/06 ... -dropulli/
Prezantuesja shpjegoi më tepër se “kënga polifonike i ka rrënjët te kori i lashtë grek, te drama antike.
Kostando Baruta, organizatorja e këtij aktiviteti, profesore në Katedrën e Gjuhës dhe Qytetërimit Grek të Universitetit të Gjirokastrës tregon për dy lloje vështirësish që ka pasur Ansambli “Dropulli”, para dhe pas viteve ’90.
“Ka qenë e vështirë për të ruajtur traditat, filloi asimilimi i gjuhës greke dhe në disa raste nuk lejohej as të flisje greqisht* përveç se në familje. Pastaj këngët, vallet janë përshtatur me ideologjinë komuniste, dhe në njëfarë mënyre jemi larguar pak nga tradita. Tani kohët e fundit, vetë njerëzit, vetë komuniteti është përpjekur dhe tani po kthehemi tek tradita, që kishim”.
*Sa të pafytyrë...User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#2

Post by CERMENIKASI » Sat Dec 22, 2012 9:18 pm

Prezantuesja shpjegoi më tepër se “kënga polifonike i ka rrënjët te kori i lashtë grek, te drama antike.
Kanga polifonike asht xhevahir i kulturës SHQIPTARE në përgjithësi dhe e Toskërisë në veçanti dhe ketë s'mund ta luejnë as topi as grek shopi.Nuk u lodhën këta legena si sllav si grek tue vjedh çdo gja që asht shqiptare.
(Jam Gegë por mos ma prekin kush Toskërinë)
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#3

Post by rrëqebull » Sat Dec 22, 2012 10:34 pm

CERMENIKASI wrote:
Prezantuesja shpjegoi më tepër se “kënga polifonike i ka rrënjët te kori i lashtë grek, te drama antike.
Kanga polifonike asht xhevahir i kulturës SHQIPTARE në përgjithësi dhe e Toskërisë në veçanti dhe ketë s'mund ta luejnë as topi as grek shopi.Nuk u lodhën këta legena si sllav si grek tue vjedh çdo gja që asht shqiptare.
(Jam Gegë por mos ma prekin kush Toskërinë)
Jan mësuar me e shuajt zbrazëtinë e tyre tek burimi i pashtershëm i kulturës tonë, prandaj.
Shto edhe faktin që bota ende fle me shtatë palë qejfe pa përndjekur, nuk themë ndonjë bërthamzë vërtetësie por as të paktën një hije ndershëmrie në kërkim-shprehjen e historisë.

Ja një shëmbull tjetër, nga depërtimet e kundrashqiptarizmit në Itali. Me siguri ky "gazeptari" duhet të jetë ballkano-qylo-qiraxhi me duf që s'do i dal as jeta për të njohur thellësinë historike dhe gjerësinë artistikombëtare të prodhimtarisë mijëravjeçare shqiptare.


I shkruajta përgjigje, tek secila, por më duket e kanë fshirë/fshehur.
Më thoni në qoftë se del komenti i Turi Kingut
http://www.rinascita.eu/index.php?action=news&id=18002
http://www.rinascita.eu/index.php?action=news&id=18223

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#4

Post by CERMENIKASI » Sun Dec 23, 2012 10:59 pm

"Rreqëbulli" ,i lexova artikujt si dhe përgjegjet që kishin dhanë por ashtu siç thojshe tandën e kishin fshi.
Unë nuk e di italishten por pak a shumë e kuptova falë frëngjishtes që e zotnoj shumë mir dhe me të vërtetë dukeshte si kur e ka shkrue nji serb dhe jo nji italian .Asht e drejta e tij të mos detë Shqiptarët por ay si gazetar nuk ka të drejtë me ba shkrime dhe artikuj që jonë plotë me rrena sa nji kala!
Më rikujtohet në TF1 (tv e Francës) nji gazetar e kishte thirrë Besnik Mustafajn për të zhvillue nji bisedë mbi nji prej romanve të tij dhe në atë intervistë gazetari filloi sëpari me ba pyetjeje mbi Shqipninë dhe Shqiptarët .Njana pyetje ishte "a e ndini veten ju Shqiptarët si Evropian".
Besniku u përgjegj që po dhe se Tirana ishte ma afër Brukselit sesa Athina.
Kjo pyetje ishte ofendim sepse toka arbërore asht pjesë e kontinentit evropian dhe kjo banë që Shqiptarët janë Evropian
dhe nuk ka vend këtu për pyetje të tilla .
Ma vonë pata lexue rastësisht që ky gazetari francez kishte pas si "hobi" mësimin e gjuhës serbe!!!
Gazeptar ka çdokundi!!!
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#5

Post by rrëqebull » Mon Dec 24, 2012 12:02 am

CERMENIKASI wrote:"Rreqëbulli" ,i lexova artikujt si dhe përgjegjet që kishin dhanë por ashtu siç thojshe tandën e kishin fshi.
Unë nuk e di italishten por pak a shumë e kuptova falë frëngjishtes që e zotnoj shumë mir dhe me të vërtetë dukeshte si kur e ka shkrue nji serb dhe jo nji italian .Asht e drejta e tij të mos detë Shqiptarët por ay si gazetar nuk ka të drejtë me ba shkrime dhe artikuj që jonë plotë me rrena sa nji kala!
Më rikujtohet në TF1 (tv e Francës) nji gazetar e kishte thirrë Besnik Mustafajn për të zhvillue nji bisedë mbi nji prej romanve të tij dhe në atë intervistë gazetari filloi sëpari me ba pyetjeje mbi Shqipninë dhe Shqiptarët .Njana pyetje ishte "a e ndini veten ju Shqiptarët si Evropian".
Besniku u përgjegj që po dhe se Tirana ishte ma afër Brukselit sesa Athina.
Kjo pyetje ishte ofendim sepse toka arbërore asht pjesë e kontinentit evropian dhe kjo banë që Shqiptarët janë Evropian
dhe nuk ka vend këtu për pyetje të tilla .
Ma vonë pata lexue rastësisht që ky gazetari francez kishte pas si "hobi" mësimin e gjuhës serbe!!!
Gazeptar ka çdokundi!!!
Mjafton veç me përmend që Europa është e motra e Kadhëmit ilir...
Por nëpër ndërmjetrat("mediat") e kontinentit është ligj paraqitja e Ballkanit si vend i prapambetur ku luftrat mbijnë vet, sepse me kësi zhurmash dhe gënjeshtrash mendojnë se mund të mbulojnë përgjegjësitë që kanë për padrejtësitë që janë kryer dhe vazhdojnë të kryen ndaj nesh!
Nuk besoj se nuk e dinë që padrejtësitë që ata kanë lejuar, dhe në shumë raste përkrahur, sidomos ndaj shqiptarve, janë shkaku numër një i luftërave në Ballkan(si dhe në shumë vende të botës, Afrikë mbi të gjitha).

Ne kemi detyrë të njohim veten, dhe të sjellim në vete ata shqiptarë që janë dehur nga tymet e "të jashtmes".
Sa për të huajt, gazeptarët e kush për ta, përpara se të na bëjnë pyetje përmes së cilave u dalin në shesh lakrat e paditurisë, le të lexojnë njëherë E. Durham, W. Peacock, M. Lambertz, H. N. Brailsfold, M. Huasluck, etj. etj. etj.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#6

Post by rrëqebull » Mon Dec 24, 2012 3:52 pm

rrëqebull wrote:
Mjafton veç me përmend që Europa është e motra e Kadhëmit ilir...
Saqë Polibi shënon se Iliria ndodhej në Europë, sepse ashtu quhej aso kohe gadishulli ynë!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#7

Post by rrëqebull » Tue Dec 25, 2012 7:02 pm

Kta e kan kthyer aq shumë në tradit gënjeshtrën sa që tani din edhe ti vizatojnë, jo vetëm ti thonë.

Ka kohë kjo, apo jam unë që po e shoh për herë të parë tani?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_an ... #Taulantii
Image

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#8

Post by bardus » Tue Dec 25, 2012 9:26 pm

rrëqebull wrote:Kta e kan kthyer aq shumë në tradit gënjeshtrën sa që tani din edhe ti vizatojnë, jo vetëm ti thonë.

Ka kohë kjo, apo jam unë që po e shoh për herë të parë tani?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_an ... #Taulantii
Image
http://thunderfromzeus.blogspot.ca/

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#9

Post by CERMENIKASI » Tue Dec 25, 2012 9:34 pm

Rrëqebulli,ata mir e kanë sepse kanë gjet "pilaf me lang gjeli".
Në nji anë i kanë zhduk varrezat shqiptare në Camëri dhe në vise tjera si psh në Salonik dhe në anën tjetër arrijnë të marrin leje nga qeveria shqiptare për të gurdis varreza greke në Shqipni e kështu me radhë për shumë gjana tjera.
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#10

Post by rrëqebull » Tue Dec 25, 2012 11:15 pm

CERMENIKASI wrote:Rrëqebulli,ata mir e kanë sepse kanë gjet "pilaf me lang gjeli".
Në nji anë i kanë zhduk varrezat shqiptare në Camëri dhe në vise tjera si psh në Salonik dhe në anën tjetër arrijnë të marrin leje nga qeveria shqiptare për të gurdis varreza greke në Shqipni e kështu me radhë për shumë gjana tjera.
Epo për shumë gjëra duhet të veprojmë vet.
Kur ja filloj Janis Paris, në art Nullos, në greqisht sot, sa veta kan dal nga salla...


Në vend të atyre "gëzuar andej e gëzuar këndej"(se sot veç Dita e Buzmit ka qen për ne; traditat e lindjes së mesme për vendasit e lindjes së mesme), ne duhet të kishim shkruajtur kudo këtë:
Po dhe Krishti ndë na thëntë
Se- “Jam grek, jakni pas meje”,
Do t‘I themi: - Pa mblidh mëntë,
Se Shqiptari s‘vjen pas teje!
Shumë mirë. Për të hequr gënjeshtrat nga Wikipaganda s'mund të bëhet gjë?

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4226
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Kush ka durim

#11

Post by Zeus10 » Tue Dec 25, 2012 11:33 pm

rrëqebull wrote:
Shumë mirë. Për të hequr gënjeshtrat nga Wikipaganda s'mund të bëhet gjë?
E verteta eshte, qe une mendoj se ka ardhur koha, qe te heqim dore nga debatet duke u mbeshtetur tek "letersia e lashte". Kjo per arsyen sepse kjo letersi e para nuk eshte aspak e lashte, e dyta ajo i faktorizon greket dhe na fut ne qorrsokak sepse na detyron te ndjekim "gjurmet", kur "ujku" qendron para nesh. Une kam ndertuar nje metodologji tjeter dhe pikerisht le ta nisim nga ajo qe eshte e ditur, qe para 1831 shqiptaret ishin nje race e mireidentifikueshme etnikisht, qe therriteshin EPIROTE prej te huajve dhe 'sipas kronikave te tyre te vjetra', keshtu quheshin dhe ne lashtesi. Kurse "greket" nga ana tjeter, NUK EGZISTONIN ETNIKISHT, por ishin thjeshte mbeturinat e Romaneve te lindjes. Nese ata adoptuan nje emer nga lashtesia(helene) qe duhet provuar:
e para qe ka egzistuar vertete
e dyta qe eshte vertete e lashte
ne duhet tu kerkojme atyre prova qe nese kane lidhje vertete me kete emer, perpara se ne vete te perhumbemi te provojme qe jemi ilire, nje identitet po aq i dyshimte sa dhe ai helen.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Kush ka durim

#12

Post by rrëqebull » Fri Feb 15, 2013 3:55 am


Post Reply

Return to “Ndihme per komunitetin”