Page 1 of 1

Simbolet kombetare ne artin shqiptar.

Posted: Tue Jul 14, 2009 12:34 am
by Tomorr
Keta qilima te mrekullueshem kane te qendisur ne to simbolin tone kombetar shqiponjen.

Image
Image

Re: Simbolet kombetare ne artin shqiptar.

Posted: Sat Jul 25, 2009 10:46 pm
by Sally
Sharkia me tre tela.

Shume i bukur vizatimi i shqiponjes me 2-koke...
Sa intsrument i lezetshem dhe me ato tre telat e holle tund gjithe vendin. Bukur!

Image

Re: Simbolet kombetare ne artin shqiptar.

Posted: Sun Jul 26, 2009 8:04 pm
by alfeko sukaraku
eshte per tu cuditur fakti qe italia fashiste ka vendosur ne te gjitha ndertesat zyrtare ne tirane nje pjese te mire te simboleve tona trashgimtare...mes te tjerash edhe yllin e Virgjines.

Re: Simbolet kombetare ne artin shqiptar.

Posted: Sun Feb 19, 2012 8:44 am
by Mallakastrioti
"Ilmi Kasemi realizoi Fishtën, vendosur në sheshin e qytetit të Lezhës,e që nuk është vetëm një statujë. Zanat, Ora e Shqipërisë, lahuta, libri mbi krahët e Titanit, formojnë një shtyllë simbolike. Për herë të parë, një vepër monumentale publike ka në përbërjen e saj nuditetin."

Image

Re: Simbolet kombetare ne artin shqiptar.

Posted: Sun Feb 19, 2012 2:32 pm
by Zeus10
Mallakastrioti wrote:"Ilmi Kasemi realizoi Fishtën, vendosur në sheshin e qytetit të Lezhës,e që nuk është vetëm një statujë. Zanat, Ora e Shqipërisë, lahuta, libri mbi krahët e Titanit, formojnë një shtyllë simbolike. Për herë të parë, një vepër monumentale publike ka në përbërjen e saj nuditetin."

Image
Kjo eshte thjeshte e mrekullueshme. Autori ose eshte shume i ditur, ose eshte konsultuar me mendje te ditura.