"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

PIKTURA SHQIPETARE

Flisni për artin shqiptar, mund të sillni fotografi nga punimet tuaja artistike.

Moderators: uck_aksh, ALBPelasgian, ErjonH.

Post Reply
User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

PIKTURA SHQIPETARE

#1

Post by Stilian » Sat Jan 07, 2012 8:32 pm

POETI NE VENDLINDJE-ANASTAS KONSTADINI
Image

SHKOLLA E PARE SHQIPE NE POGRADEC-ANASTAS KONSTADINI
Image

ONUFRI
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: PIKTURA SHQIPETARE

#2

Post by Stilian » Sat Jan 07, 2012 8:35 pm

ME SHPATE NE DORE-FATMIR HAXHIU
Image

A.BUZA
Image

PIKTURA SOCIALISTE
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: PIKTURA SHQIPETARE

#3

Post by Stilian » Sat Jan 07, 2012 8:37 pm

VETEPORTRET-KOL IDROMENO
Image

RAPO HEKALI-FATMIR HAXHIU
Image

PIKTURA SOCIALISTE
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: PIKTURA SHQIPETARE

#4

Post by Stilian » Sat Jan 07, 2012 8:39 pm

MOTRA JONE-KOL IDROMENO
Image

MUJI E HALILI-ISMAIL LULANI
Image

PARTIZANET
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: PIKTURA SHQIPETARE

#5

Post by Stilian » Sat Jan 07, 2012 8:41 pm

PASHKO VASA-ZEF SHOSHI
Image

MURGU-KOL IDROMENO
Image

PARTIZANET
Image

PARTIZANET
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4226
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: PIKTURA SHQIPETARE

#6

Post by Zeus10 » Sat Jan 07, 2012 8:57 pm

Stilian, shqiptaret kane krijuar art shume te mire ne vite, pertej artit ideologjik.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: PIKTURA SHQIPETARE

#7

Post by Stilian » Sat Jan 07, 2012 9:17 pm

Zeus10 wrote:Stilian, shqiptaret kane krijuar art shume te mire ne vite, pertej artit ideologjik.
Pse ste pelqene arti ideologjik? art eshte edhe ai!! Pastaj shumica e publikimeve nuk jane ideologjik!!
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4226
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: PIKTURA SHQIPETARE

#8

Post by Zeus10 » Sat Jan 07, 2012 9:32 pm

Stilian wrote:
Zeus10 wrote:Stilian, shqiptaret kane krijuar art shume te mire ne vite, pertej artit ideologjik.
Pse ste pelqene arti ideologjik? art eshte edhe ai!! Pastaj shumica e publikimeve nuk jane ideologjik!!
Sigurisht qe jo, sepse jam nje shpirt i lire. Arti brenda kornizave ideologjike, behet jo me shpirt ose nga shpirtra te korruptuar ose te shtypur. Ai nuk arrin kurre lartesine e artit te lire.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Rina
Honored Member
Honored Member
Posts: 369
Joined: Thu Feb 23, 2012 10:03 pm
Gender: Female

Re: PIKTURA SHQIPETARE

#9

Post by Rina » Thu Feb 20, 2014 9:38 pm

Zef Kolombi (1907-1949)

Zef Kolumbi (1907-1949) u lind në Sarajevë, me baba nga Shkodra dhe nënë nga Sllovenia. Prindërit i vdiqën kur ishte shumë i ri dhe ai u rrit nga gjyshja e tij në Shkodër. Pas një rinie të vështirë, në vitin 1929, ministri Hilë Mosi i akordoi një bursë shtetërore për të studiuar në Akademinë e Arteve të Bukura në Romë. Pas kthimit në Shqipëri në vitin 1933, punoi si mësues vizatimi në Shkollën Normale të Elbasanit. Në vitin 1941 u kthye në Shkodër ku dhe vdiq në moshën 42 vjeçare. Rreth 50 piktura dhe skica të tij, prej të cilave më të hershmet datojnë prej vitit 1926, ruhen deri në ditët e sotme. Midis tyre gjenden portrete dhe peizazhe të qeta, shpesh me një tis melankolie.


Autoportret, 1947

ImageRruge ne Elbasan, 1936

Image


Portret gruaje, 1933


Image


Natyrë e qetë - rrush dhe pjeshkë, 1940


Image


Djali në kopësht, 1941


Image


Të korrurat, 1940

Image


Kostum shkodran, 1947

Image

Post Reply

Return to “Arti shqiptar”