Page 1 of 1

PIKTURA SHQIPETARE

Posted: Sat Jan 07, 2012 8:32 pm
by Stilian
POETI NE VENDLINDJE-ANASTAS KONSTADINI
Image

SHKOLLA E PARE SHQIPE NE POGRADEC-ANASTAS KONSTADINI
Image

ONUFRI
Image

Re: PIKTURA SHQIPETARE

Posted: Sat Jan 07, 2012 8:35 pm
by Stilian
ME SHPATE NE DORE-FATMIR HAXHIU
Image

A.BUZA
Image

PIKTURA SOCIALISTE
Image

Re: PIKTURA SHQIPETARE

Posted: Sat Jan 07, 2012 8:37 pm
by Stilian
VETEPORTRET-KOL IDROMENO
Image

RAPO HEKALI-FATMIR HAXHIU
Image

PIKTURA SOCIALISTE
Image

Re: PIKTURA SHQIPETARE

Posted: Sat Jan 07, 2012 8:39 pm
by Stilian
MOTRA JONE-KOL IDROMENO
Image

MUJI E HALILI-ISMAIL LULANI
Image

PARTIZANET
Image

Re: PIKTURA SHQIPETARE

Posted: Sat Jan 07, 2012 8:41 pm
by Stilian
PASHKO VASA-ZEF SHOSHI
Image

MURGU-KOL IDROMENO
Image

PARTIZANET
Image

PARTIZANET
Image

Re: PIKTURA SHQIPETARE

Posted: Sat Jan 07, 2012 8:57 pm
by Zeus10
Stilian, shqiptaret kane krijuar art shume te mire ne vite, pertej artit ideologjik.

Re: PIKTURA SHQIPETARE

Posted: Sat Jan 07, 2012 9:17 pm
by Stilian
Zeus10 wrote:Stilian, shqiptaret kane krijuar art shume te mire ne vite, pertej artit ideologjik.
Pse ste pelqene arti ideologjik? art eshte edhe ai!! Pastaj shumica e publikimeve nuk jane ideologjik!!

Re: PIKTURA SHQIPETARE

Posted: Sat Jan 07, 2012 9:32 pm
by Zeus10
Stilian wrote:
Zeus10 wrote:Stilian, shqiptaret kane krijuar art shume te mire ne vite, pertej artit ideologjik.
Pse ste pelqene arti ideologjik? art eshte edhe ai!! Pastaj shumica e publikimeve nuk jane ideologjik!!
Sigurisht qe jo, sepse jam nje shpirt i lire. Arti brenda kornizave ideologjike, behet jo me shpirt ose nga shpirtra te korruptuar ose te shtypur. Ai nuk arrin kurre lartesine e artit te lire.

Re: PIKTURA SHQIPETARE

Posted: Thu Feb 20, 2014 9:38 pm
by Rina
Zef Kolombi (1907-1949)

Zef Kolumbi (1907-1949) u lind në Sarajevë, me baba nga Shkodra dhe nënë nga Sllovenia. Prindërit i vdiqën kur ishte shumë i ri dhe ai u rrit nga gjyshja e tij në Shkodër. Pas një rinie të vështirë, në vitin 1929, ministri Hilë Mosi i akordoi një bursë shtetërore për të studiuar në Akademinë e Arteve të Bukura në Romë. Pas kthimit në Shqipëri në vitin 1933, punoi si mësues vizatimi në Shkollën Normale të Elbasanit. Në vitin 1941 u kthye në Shkodër ku dhe vdiq në moshën 42 vjeçare. Rreth 50 piktura dhe skica të tij, prej të cilave më të hershmet datojnë prej vitit 1926, ruhen deri në ditët e sotme. Midis tyre gjenden portrete dhe peizazhe të qeta, shpesh me një tis melankolie.


Autoportret, 1947

ImageRruge ne Elbasan, 1936

Image


Portret gruaje, 1933


Image


Natyrë e qetë - rrush dhe pjeshkë, 1940


Image


Djali në kopësht, 1941


Image


Të korrurat, 1940

Image


Kostum shkodran, 1947

Image