Page 1 of 1

Teatri

Posted: Sat Nov 17, 2018 3:30 am
by TeuAL
" Armet dhe Njeriu " Komedi nga George Bernard Shaw Kunder Militarizimit
=====================================================
" Ne qender te vemendjs se dramaturgut eshte shqetesimi per barbarine - militarizimin - qe cfaqet frikshem here pas here dhe qe ve ne dyshim vertetesine e civilizimit tone . . . ( nga parathenia).
------------
Ngjarjet luftarake, donkishoteske, zhvillohen ne Ballkan. Kjo komedi eshte e kohes edhe sot. Titullin e lexoj edhe si "Militarizimi dhe Njeriu".

------------- te dhenat ---------------------
Title: Arms and the Man
Author: George Bernard Shaw (1856-1950), Nobel Prize ne Literature 1925(Saint Joan).
http://www.gutenberg.org/files/3618/3618.txt
---------------------------------------------