Frank Zappa (zhappa) was an albanian ?

Këtu mund të shprehni mendimet tuaja për artin dhe kulturën ndërkombëtare.

Moderator: uck_aksh

Post Reply
arberor
Member
Member
Posts: 48
Joined: Mon Mar 19, 2012 10:10 pm
Gender: Male

Frank Zappa (zhappa) was an albanian ?

Post by arberor » Thu Oct 18, 2012 10:10 pm

http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Zappa

it is said he was partially greek from his father side.

All i know is that there are so many Zhapa family names in Albania

another example:

Evangelos Zappas (vangjel Zhapa)

http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelos_Zappas

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3797
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Frank Zappa (zhappa) was an albanian ?

Post by Arbëri » Thu Oct 18, 2012 10:15 pm

Ketu ke me shume per familjen Zhapa : viewtopic.php?p=17341#p17341
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3797
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Frank Zappa (zhappa) was an albanian ?

Post by Arbëri » Thu Oct 18, 2012 10:30 pm

(Nje kenge e vjeter)
Kishte Zhapa ne oborr 1000 greker sherbetore
kish Aliu ne Janine Fronin dhe Vasiliqine..''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Now the Myth Breaking Truth about who this Evangelis Zappas really was;

Image
Image

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Image
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2934
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Frank Zappa (zhappa) was an albanian ?

Post by Mallakastrioti » Fri Oct 19, 2012 5:24 pm

Zhapajt me etnicitet vllehesh e jo shqiptar! (ti themi gjerat siç jane dhe siç kane qene pa kerkuar te ngaterrojme etnicitetet)
Image

Post Reply

Return to “Art/Kulture e huaj”