"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Skulpturë Publike

Këtu mund të shprehni mendimet tuaja për artin dhe kulturën ndërkombëtare.

Moderator: uck_aksh

Post Reply
User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 582
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Skulpturë Publike

#1

Post by TeuAL » Mon Dec 14, 2020 11:59 pm

Po radhis disa skulptura publike qe me lane mbresë.

vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 582
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Skulpturë Publike

#2

Post by TeuAL » Tue Dec 15, 2020 12:10 am

TeuAL wrote:
Mon Dec 14, 2020 11:59 pm
Po radhis disa skulptura publike që më lanë mbresë.

vijon . . .
Perandoët Ilirë, art nga Bizanti dhe ide për arkitekturë publike mesdhetare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 582
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Skulpturë Publike

#3

Post by TeuAL » Thu Dec 17, 2020 1:13 am

. . . vijon

Skulptura publike që, thjeshtë dhe bukur, paraqesin thirrje për një jetë pa dhunë dhe për të mbrojtur trashëgiminë nga babëzia e betonit.

https://www.architecturaldigest.com/gal ... -sculpture
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 582
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Skulpturë Publike

#4

Post by TeuAL » Mon Aug 16, 2021 5:53 am

Nje veper e re monumentale ne Durres, ne sheshin Taulantia, aty prane muzeut arkeologjik.

Lexova ne shtypin online(06 Gusht 2021) per nje veper te re monumentale ku jane gdhendur fjalet "JANË NJERËZ". Keto fjale jane krejt pa vend ne Durres.

Citoj nga shtypi: " . . . një seri eventesh në përkujtim të 30 vjetorit të eksodit me anijen Vlora . . . në ceremoninë e përurimit të veprës monumentale SONO PERSONE/JANË NJERËZ | 8.8.1991, e vendosur në shëtitoren Taulantia . . ."
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Art/Kulture e huaj”