"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Falemnderit Klinton-dedikim ne muzike klasike

Shkruani për muzikën tonë, bukurinë e saj, sillni pjesë prej saj.

Moderators: uck_aksh, ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Falemnderit Klinton-dedikim ne muzike klasike

#1

Post by Zeus10 » Thu Aug 20, 2009 4:19 pm

PRISHTINE-Kompozitori i njohur kosovar Mendi Mengjiqi i ka dedikuar një pjesë klasike ish presidentit amerikan Bill klinton në shenjë falënderimi për kontributin e tij në lirinë e Kosovës ,1999.
“Klinton solli paqen në Kosovë dhe në të gjithë Ballkanin Perëndimor. Ai është pjesë e historisë dhe lirisë tonë. “Populus” është mënyra ime modeste për të falënderuar atë personalisht për cfarë bëri për vendin dhe popullin tim. Ai ësht princi amerikan i paqes për Kosovën dhe rajonin. Zoti e bekoftë” ka thënë kompozitori Mengjiqi, për agjencinë dtt-net.com. Ai është dhe autor i himnit të Kosovës.
“'POPULUS' quhet pjesa muzikore dhe është kompozuar nga ish studenti i profesorit të njohur polak Krzysztof Penderecki, Mengjiqi muajin e kaluar. Ky është një tjetër vlerësim që shqiptarët e Kosovës i bëjnë ish presidentit amerikan, pasi një ndër bulevardet kryesore të Prishtinës mbajnë emrin e tij.
Ish presidenti amerikan Bill Klinton konsiderohet nga shqiptarët si një ndër kontribuesit kryesorë të sulmit të NATO-s për të nxjerrë nga Kosova forcat serbe, në qershor 1999.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Falemnderit Klinton-dedikim ne muzike klasike

#2

Post by alfeko sukaraku » Thu Aug 20, 2009 8:17 pm

kombi i detyrohet shume Klintonve

nje "hymn" per Klintonin eshte shume pake por shume modest per aktin e tij heroik ne dobi te shqiptarve.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

Post Reply

Return to “Muzikë Shqiptare”