"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Shqiptaret ne Maqedoni.

Post Reply
Leka SHQIP
Regular Member
Regular Member
Posts: 92
Joined: Mon Apr 12, 2010 6:43 pm
Gender: Male

Shqiptaret ne Maqedoni.

#1

Post by Leka SHQIP » Sat Jul 03, 2010 4:21 pm

maqedonasit thone duke mashtruar qe ne maqedoni ka 500.000 shqiptare. por kjo eshte nje genjester sepse ata gjithnje kane manipuluar numrin e shqiptareve njesoj si serbet me numrin e popullsise shqiptare te kosoves ne kohen e jugosllavise.
por sa shqiptare ka aktualisht ne maqedoni rreth 1.000.000 ?
dihet qe do behet regjistrimi i popullsise ne 2011 por sic duket maqedonasit do e manipulojne serish numrin e shqiptareve dhe do japin me siguri rreth 530.000 shqiptare ne maqedoni sepse po te japin numrin real prej rreth 1 milion qe eshte dyfishi i numrit qe pretendojne ata del se shqiptaret perbejne 40% te popullsise se maqedonise dhe dalin krejt mashtrimet e te gjitha regjistrimeve 100 vjecare te zhvilluara nga jugosllavet ne trojet shqiptare.
Dhe nese jane vertet 40% shqiptare atehere mbeten vetem rreth 52% maqedonas dhe 8% turq, rome, serb, vllahe, arumune etj.
mendimet tuaja jane te vyera.

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Shqiptaret ne Maqedoni.

#2

Post by Arbëri » Sat Jul 03, 2010 6:51 pm

Leka SHQIP wrote:maqedonasit thone duke mashtruar qe ne maqedoni ka 500.000 shqiptare. por kjo eshte nje genjester sepse ata gjithnje kane manipuluar numrin e shqiptareve njesoj si serbet me numrin e popullsise shqiptare te kosoves ne kohen e jugosllavise.
por sa shqiptare ka aktualisht ne maqedoni rreth 1.000.000 ?
dihet qe do behet regjistrimi i popullsise ne 2011 por sic duket maqedonasit do e manipulojne serish numrin e shqiptareve dhe do japin me siguri rreth 530.000 shqiptare ne maqedoni sepse po te japin numrin real prej rreth 1 milion qe eshte dyfishi i numrit qe pretendojne ata del se shqiptaret perbejne 40% te popullsise se maqedonise dhe dalin krejt mashtrimet e te gjitha regjistrimeve 100 vjecare te zhvilluara nga jugosllavet ne trojet shqiptare.
Dhe nese jane vertet 40% shqiptare atehere mbeten vetem rreth 52% maqedonas dhe 8% turq, rome, serb, vllahe, arumune etj.
mendimet tuaja jane te vyera.
viewtopic.php?f=38&t=1951&start=0
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Balkan history”