Page 1 of 1

Perberja etnike e Greqise me 1821

Posted: Sun Aug 22, 2010 8:21 pm
by Leka SHQIP
si ka qene perberja etnike e greqise se 1821?
ne ate shtet banonin shqipfoles dhe greqishtfoles por si ishte ndarja ne perqindje midis tyre?

perbenin shqiptaret 70% dhe greqishtfolesit 30% te popullsise se greqise se 1821, pra pa sllave dhe pa vllehe.

apo si ishte perberja e popullise se greqise ne ate kohe 1821?

Re: Perberja etnike e Greqise me 1821

Posted: Sun Aug 22, 2010 8:26 pm
by alfeko sukaraku
na jep disa referenca ku bazohesh ne menyre qe te hyjme ne teme.

Re: Perberja etnike e Greqise me 1821

Posted: Sun Aug 22, 2010 8:28 pm
by Leka SHQIP
Greqia me 1821 nuk kishte brenda kufirit te vet as thesaline as epirin as maqedonin dhe as trakine. madje nuk kishte dhe as kretn dhe shume ishuj te tjere te egjeut.
Greqia e vitit 1829 kishte nje popullsi prej 930.000 banoresh dhe nje siperfaqe prej 46.000 km2.
ishte nje shtet me siperfaqe sa nje e treta e greqise se sotme dhe nuk perfshinte as sslave dhe as vllehe sepse sllavet banonin ne maqedoni dhe trali kurse vllehet ne thesali dhe me ne veri. kurse ne territoret e mberise greke nuk banonin as sllave dhe as vlleh fillimisht sepse nuk kishte banore vlleh dhe as sllave ne athine, beoti, peloponez, eube etj.

Re: Perberja etnike e Greqise me 1821

Posted: Mon Aug 23, 2010 7:44 am
by Leka SHQIP
shkruaj tani dicka te sakte alefko.

Re: Perberja etnike e Greqise me 1821

Posted: Mon Aug 23, 2010 6:48 pm
by alfeko sukaraku
po kjo ishte berthama e greqis edhe me kete forem u krijua per here te pare si shtet.

ja vlen te permendim se te gjith kronikanat qe kaluan ketej ne keto kohe nuk ndeshen asgjekundi greke pervec klerit edhe gjuhes se kishes.

Re: Perberja etnike e Greqise me 1821

Posted: Mon Aug 23, 2010 9:40 pm
by petritkola
Tuesday, August 10, 2010
Mundesia e art

Qysh ne fillim dua ti siguroje shqiptaret se krijesa qesharake dhe artificiale e quajtur Greqi ka per tu c'montuar pasi qellimi per te cilin ajo u montua nuk ekziston me. Per me teper duhet thene se, kjo krijese po kafshon baben e vet.
Ne se do te beheshin te ditura, pa rezerve te gjitha arshivat britanike deformimi artificial Greqi shperbehet brenda 24 oreve.., por do te zgjasi dicka me shume.
Greqia eshte nje bashkim jo vullnetar kombesh e trojesh, realizuar me dhune dhe flori nga fuqite e kohes se viteve 1800, Britani, France, Rusi.
Bashkimi i dhunshem eshte perbere kryesisht nga shqiptare, maqedonas, kristian turq (nga pikpamja racore shume prej tyre shqiptare), vllahe dhe nga degjenerata te ndryshme nga te kater anet e globit qe vullnetarisht ju bashkuan kusise Britaniko-Ruso-Franceze te quajtur Greqi.
Ishte koha (1800) kur Europa dhe Rusia po perpiqeshin te shkaterronin, copetonin Perandorine Osmane. Ato perpiqeshin qe kete copetim t'ja pershtatnin interesave te tyre strategjike jetesore. Shqiptaret nuk perputheshin ne ekuacionet e tyre jetesore. Ndaj ata se bashku me ushtrite osmane shtypen kryengritjet dhe mbreterit shqiptar si puna e Ali Pashe Janines.
Israel, para se te behej Kryeminister i Britanise kishte marre pjese se bashku me turqit ne ndershkimet kundra shqiptareve.
Pasi shqiptaret u shtypen Britania, Franca dhe Rusia filluan copetimin e Perandorise Osmane ne baze te interesave te tyre. Nga Perandoria Osmane, ata krijuan nje shtet te cilin e quajten Greqi dhe fshatin shqiptar te quajtur Athine ata e shpallen kryeqytet. Po ashtu ata ja caktuan nje flamur (sikur Kosova sot) dhe i vendosen nje gjuhe, Koine.Keshtu pra kjo ishte karrikatura Greqi ku tashme ndesheshin interesat Britanike, Ruse, Franceze. Natyrisht Britania ishte superfuqia e kohes ndaj gjerat anuan me shume ne favor te saj, por edhe ruset nuk mbeten mbrapa. Shqiptaret e njohin nje maskara, nje fare te ashtuquajtur shen Kozma, nje agjent rus... Po ashtu shqiptaret njohin nje maskara tjeter, agjent indirekt rus, kolonelin e sherbimeve sekrete greke, Janullatosin.

200 vjet me pas krijesa karrikature, artificiale e quajtur Greqi, filloi te kafshoje baben e vet te quajtur Britani duke ja ekzekutuar ne mes te fshatit shqiptar, te quajtur Athine atashete ushtarake dhe ketu fillon pika e ktheses. Mos harroni thirrjet e hapura te kompozitorit dhe intelektualit Mikis Teodoraqis ne favor te Rusise.


Ky moment historik favorizon te drejten shqiptare per tokat edhe popullsine qe ajo i ka ne nje shtet te ashtuquajtur Greqi.
Ndersa ngjarjet, faktoret nderkombetar favorizojne te drejtat e shqiptareve, ne planin e mbrendshem shqiptaret jane te sabotuar. Qeverite si ne Tirane dhe Prishtine jane antishqiptare...

Shqiptaret duhet te bejne detyrat e shtepise ne se duan ta shfrytezojne kete mundesi historike ndryshe do te jene te humbur pergjithmone.

Re: Perberja etnike e Greqise me 1821

Posted: Mon Aug 23, 2010 9:55 pm
by misteralb
Petrit Kola jam dakord me te gjitha keto qe thoni ju por si i behet qe te zgjedhim nje qeveri kombetare ne Tirane dhe Prishtine. A duhet te bejme revolucion?

Re: Perberja etnike e Greqise me 1821

Posted: Mon Aug 23, 2010 10:02 pm
by petritkola
Askush nuk e ndal dot Bashkimin dhe nje qeveri per gjithe shqiptaret.

Shtoni presionin me se te mundni mbi tradhetaret kush do qofte dhe kudo do qe ndodhen,

Une prej disa muajsh kam bere thirrjen qe te terhiqen kursimet vetem per dy jave nga bakat ne Shqiperi dhe vjen clirimi i Tiranes.

Pa clirim te Tiranes nuk ka shprese per shqiptaret.

Shume shpejt go te ndodhi ajo qe duhet te ndodhi...

Re: Perberja etnike e Greqise me 1821

Posted: Mon Aug 23, 2010 10:05 pm
by Arta
petritkola wrote:
Pa clirim te Tiranes nuk ka shprese per shqiptaret.
Kjo eshte mese e vertete, Tirana grekofile dhe serbofile ka bere deme te medhaja kombit tone!