"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 279
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#451

Post by TeuAL » Sun Jan 21, 2018 2:22 pm

Skenderbeu ne nje studim per letersine e Europes te shek. XVI


Skenderbeu ne nje studim per letersine e shek. XVI nga S.S.Artemel (Durham Univ. Theses, 1965).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 279
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#452

Post by TeuAL » Sat Jan 27, 2018 4:18 am

"Gjergj Kastrioti" dhe "Albania" ne Bibliotekat e Hollandes

Libri me i hershem ku permendet "Albania" eshte i vitit 1565. Ngjitjet jane nga fleta: http://www.dbnl.org/tekst/stoc036otth01 ... derbeg#hl1
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 279
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#453

Post by TeuAL » Sat Jan 27, 2018 4:25 am

Gjergj Kastrioti nga Wouter Jongman (ne veprat e periudhes 1712-1744).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 279
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#454

Post by TeuAL » Sat Jan 27, 2018 10:09 am

TeuAL wrote:
Sun Jan 21, 2018 2:22 pm
Skenderbeu ne nje studim per letersine e Europes te shek. XVI


Skenderbeu ne nje studim per letersine e shek. XVI nga S.S.Artemel (Durham Univ. Theses, 1965).
Njeri nga librat qe citon studimi i lartpermendur eshte:
===========================================
Titulli:
Orations: Of Arsanes Agaynst Philip the Trecherous Kyng of Macedone : of the Embassadors of Venice Against the Prince that Vnder Crafty League with Scanderbeg, Layed Snares for Christendome : and of Scanderbeg Prayeng Ayde of Christian Princes Agaynst Periurous Murderyng Mahumet and Agaynst the ...

Early English books online (EEbo)

Author: Thomas Norton
Publisher: By Iohn Daye, 1560
Length 171 pages
===================================

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2935
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#455

Post by Mallakastrioti » Sun Jan 28, 2018 2:34 pm

Traktativa te veshtira me Venedikun

Dihen marredheniet teper te veshtira qe pati Skenderbeu me venediaksit, por ne nje relacion qe mban daten 20 gusht 1463, ne njeren prej pikave ne nje traktative te Heroit tone me Republiken del edhe nje aspekt shume kurioz.
Skenderbeu kerkonte te tejkalonte rektoret venedikas ne Arberi dhe te trajtonte, nepermjet ambasadoreve te tij te besuar, direkt me Republiken.
Skenderbeu ne kete traktative paraqet disa pika-kerkesa qe ka kundrejt Venedikut dhe kjo leter eshte paraqitur prane Senatit prej dy ambasadoreve te Skenderbeut, njeri ishte klerik dhe pikerisht Abati i Kishes se Shen Merise se Roteçit (Mali i Zi) dhe tjetri nje ambasador i perhershem i Skenderbeut i cili quhej Andrea Snatiko.
Pikat apo kerkesat qe paraqet Skenderbeu jane shtate, por ne njeren prej tyre shkruhet per disa skandale bere prej ketyre rektoreve venedikas ne Arberi dhe kjo ishte njera nder arsyet perse Heroi yne kerkon te trajtoje direkt me 'Serenssima' duke i patur rektoret vetem si keshillues ku ata do u bindeshin urdherave dhe vendimeve te tij.
Kerkesa ku permendet fjala "skandal" ku rektoret venedikas ndoshta konsumonin vepren e vjedhjeve apo pervetesimeve te shumave dhe ndihmave qe ishin te destinuara per Skenderbeun, paraqitet ne kerkesen nr. 2 ku shkruhet:

"E dyta, qe pagesat dhe shumat ti jepen per te paguar keto gjera, ku ai nuk do te kete te bej me Rektoret tuaj, as me proveditoret e Arberise, por vetem me Serenissima Vostra, dhe me emrin e tij (perfaqesur) prej abatit te Roteçit, ose me sakte te tjeret te hiqen (lirohen prej detyres, shenimi im) prej Zoterise se siperpermendur (Skenderbeut, shenimi im), qe per kete te mos lindi skandal midis tyre, sikurse ne te shkuaren, por per te gjitha gjerat (vetem) te keshillohet me Rektoret dhe proveditoret e 'Serenissima Vostra', dhe te presin keshillat dhe urdherat e tij"

Image
Image

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 279
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#456

Post by TeuAL » Thu Feb 01, 2018 8:12 am

Gjon Zaharia perkthen "Skenderbeun" e Barletit ne Londer

Ne shek. XVI, nje zoteri i quajtur Gjon Zaharia, ka perkthyer ne Londer vepren e Barletit per Gjergj Kastriotin.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 279
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#457

Post by TeuAL » Thu Feb 01, 2018 8:52 am

Nje veper e Marin Barletit ku permenden Arber te shquar.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3210
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)
Contact:

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#458

Post by Adriana » Thu Feb 01, 2018 10:45 pm

550 vjetori i Skenderbeut ne Vatikan! (31 janar 2018) VIDEO


Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 279
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#459

Post by TeuAL » Mon Feb 05, 2018 11:51 am

TeuAL wrote:
Sat Jan 27, 2018 10:09 am
TeuAL wrote:
Sun Jan 21, 2018 2:22 pm
Skenderbeu ne nje studim per letersine e Europes te shek. XVI


Skenderbeu ne nje studim per letersine e shek. XVI nga S.S.Artemel (Durham Univ. Theses, 1965).
Njeri nga librat qe citon studimi i lartpermendur eshte:
===========================================
Titulli:
Orations: Of Arsanes Agaynst Philip the Trecherous Kyng of Macedone : of the Embassadors of Venice Against the Prince that Vnder Crafty League with Scanderbeg, Layed Snares for Christendome : and of Scanderbeg Prayeng Ayde of Christian Princes Agaynst Periurous Murderyng Mahumet and Agaynst the ...

Early English books online (EEbo)

Author: Thomas Norton
Publisher: By Iohn Daye, 1560
Length 171 pages
===================================
Vijon nje fragment nga ky liber ku permenden edhe shqiptare qe kane qene ushtare te Mbretit te Anglise Henry VIII (1491 –1547) dhe sherbenin ne zoterimet e tij ne Boulogne(Boulogne-sur-mer).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2935
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: SKENDERBEU-ikona jone kombetare, qe ju mungon te tjereve.

#460

Post by Mallakastrioti » Sat Feb 17, 2018 2:47 pm

Prej vepres se R. Knolles.

Image
Image

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”