"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#16

Post by TeuAL » Thu Apr 26, 2018 10:08 pm

Perandori Ilir Anastas i Madh
Rreth nje vit me pare, zbulohet ne Jeruzalem nje ndertim madheshtor i kohes se Perandorit Justinian.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#17

Post by TeuAL » Sun Apr 29, 2018 2:28 pm

TeuAL wrote:
Thu Apr 26, 2018 10:08 pm
Perandori Ilir Anastas i Madh
Rreth nje vit me pare, zbulohet ne Jeruzalem nje ndertim madheshtor i kohes se Perandorit Justinian.
Gabim shtypi ne titull, duhet Perandori Ilir Justinian i Madh

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#18

Post by TeuAL » Sun Apr 29, 2018 2:39 pm

Hark Nderimi per Perandorin Ilir Konstantin i Madh
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#19

Post by TeuAL » Thu May 03, 2018 9:17 am

TeuAL wrote:
Tue Nov 14, 2017 2:30 pm
. . . vijon

Ngjitur eshte nje tjeter vizatim i gjetur ne muret e Apollonise sone, sjelle para ca kohe, bashke me vizatimin me lart nga Ajzbeg. Ky vizatim me duket se eshte ilustrim nga rrefenja e Ovidit per Silenusin e dehur me vere dhe qe shoket e cojne ne shtepi me te qeshura, te hipur mbi gomar. Ilustrimi i kesaj rrefenje te Ovidit eshte ne punet e shume artisteve, vijon . . .
Duka i Durresit, ne 1339, kerkon poema shkruar nga rrethi letrar i Petrarkes, ne kete rast nga Boccaccio(ngjitja), i cili, ne letren drejtuar Dukes se Durresit, nga fillimi ne fund, citon pa reshtur Danten, Ovidin etj.

Skenat e gdhendura ne guret e Apollonise, cituar me lart, qe mua me ngjajne me skena nga "Metamorfozat" e Ovidit, tregojne mundesi te gjurmeve te lena nga shkolla per te cilen kujdesej vete Duka i Durresit.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by TeuAL on Thu May 03, 2018 9:40 am, edited 1 time in total.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#20

Post by TeuAL » Thu May 03, 2018 10:04 am

. . . materiali ngjitur eshte ne ndihme te sa kam thene ne postimin me lart lidhur me rrethin letrar te Petrarkes dhe ndikimin e veprave te Dantes dhe Ovidit tek Boccaccio.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#21

Post by TeuAL » Mon May 07, 2018 7:03 pm

TeuAL wrote:
Thu May 03, 2018 10:04 am
. . . materiali ngjitur eshte ne ndihme te sa kam thene ne postimin me lart lidhur me rrethin letrar te Petrarkes dhe ndikimin e veprave te Dantes dhe Ovidit tek Boccaccio.
Ngjitur eshte letra qe i drejtohet Dukes se Durresit per porosine qe ky i fundit kishte bere per vargje poetike tek rrethi letrar i Petrarkes. Kjo dmth qe Duka i Durresit kujdesej per nje shkolle letrare ne vendin e tij.

vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona, Duka i Durresit

#22

Post by TeuAL » Mon May 07, 2018 7:14 pm

. . . vijon

Dy fotografite ngjitur, nga gdhendjet ne muret e Apollonise, me bejne te mendoj se aty mesohej Ovidi sepse gdhendjet tregojne skena te ngjashme me ato te "Metamorfozave te Ovidit" ku flitet per Silenin e dehur qe nuk qendron dot mbi gomarin e tij prandaj mbahet nga satiret, me te qeshura dhe shoqerohet ne shtepi. Nuk mungon as felini i Bakus-it.

shenim: ngjitjet qe tregojne gdhendjet dhe fleta nga libri i Ovidit, jane nga www
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona: Duka i Durresit

#23

Post by TeuAL » Thu May 10, 2018 3:03 pm

. . . vijon

Vizatimi ngjitur eshte nga libri i Ovidit i permendur me lart. Felini duket ne pozicion njelloj me gdhendjen nga Pojani.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#24

Post by TeuAL » Tue Jun 12, 2018 11:12 am

Perkujtohet 500 vjetori i daljes nga shtypshkronja i "Corpus Iuris Civilis" te Justinianit

Ekspozite per kopjen e pare te dale nga shtypshkronja te vepres se Justinianit.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Honored Member
Honored Member
Posts: 327
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#25

Post by TeuAL » Tue Jun 12, 2018 12:48 pm

. . . vijon

Ceremonia e dorezimit te korpusit te ligjeve te Perandorit Justinian ne nje afresk te Lorenzo Lotto-s ne Vatikan.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”