"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 519
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#31

Post by TeuAL » Tue Aug 27, 2019 4:52 am

. . . vijon

Zanafilla e Manastirit te Shen Katerines se Sinait eshte nje kishe e shek. te 4-t qe u mor ne mbrojtje nga Perandoresha Elena, nena e Perandorit Ilir Konstantin i Madh. Perndori Ilir Justinian ndertoi baziliken e madhe, muret mbrojtese, konfirmoi mbrojtjen perandorake per personelin dhe dekretoi autonomi per Manastirin e Shenjte te Sinait.

Mendoj qe Justiniani ishte arkitekti i infrastruktures se mbijeteses se shkrimeve te lashta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 519
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#32

Post by TeuAL » Mon Sep 09, 2019 12:49 pm

Albanesius, nje profesor i shquar i shek. XVII.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 519
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#33

Post by TeuAL » Sat Oct 26, 2019 6:34 pm

Arkeologet kane zbuluar nje tjeter kishe, prane Jeruzalemit, ndertuar nga Perandori Ilir Justiniani i Madh. Artikulli i dates 23 Tetor 2019 eshte ngjitur.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 519
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#34

Post by TeuAL » Mon Oct 28, 2019 2:29 am

Theodorias, qyteti Bizantin i krijuar ne vitin 539 nga Perandori Justinian dhe emertuar keshtu per nder te gruas se tij, Perandoreshes Theodora. Ngjitur eshte nje fragment nga dekorimet me mozaik zbuluar ne Theodorias .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 519
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#35

Post by TeuAL » Wed Dec 18, 2019 7:46 pm

Nje gjeografi e Vendeve Biblike ne nje katedrale te ndertuar ne Madaba nga Perandori Ilir Justinian i Madh.
vijpn . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 519
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#36

Post by TeuAL » Wed Dec 18, 2019 7:51 pm

TeuAL wrote:
Wed Dec 18, 2019 7:46 pm
Nje gjeografi e Vendeve Biblike ne nje katedrale te ndertuar ne Madaba nga Perandori Ilir Justinian i Madh.
vijpn . . .
. . . vijon

Pamje nga muzeu.

vijon . . .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 519
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#37

Post by TeuAL » Wed Dec 18, 2019 7:54 pm

TeuAL wrote:
Wed Dec 18, 2019 7:46 pm
Nje gjeografi e Vendeve Biblike ne nje katedrale te ndertuar ne Madaba nga Perandori Ilir Justinian i Madh.
vijpn . . .
. . . vijon

Detaj nga mozaiku:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 519
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#38

Post by TeuAL » Thu Mar 12, 2020 5:47 pm

Ananias - Martir i Finiqit

Historia e Ananias, martir i Finiqit, permendet ne dokumentin " Passio of Hilarius and Tatianus ", klerike nga Aquileia, shek. 9.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 519
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

#39

Post by TeuAL » Fri Feb 19, 2021 10:37 pm

Perandoret kane lene gjurme te vizitave ne stacionet e legjendarit Eneas se Trojes dhe kane nderuar kujtimin. Pamja ne ngjitje eshte nga Lavinium. Eshte nje shkrim monumental qe tregon per restaurimin dhe dekorimin e banjave termale nga perandori Ilir Konstantin i Madh ne vitet 313 - 316 e.s..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”