"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Njiqind vjetori i pamvarësisë të Shqipnisë

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Re: Njiqind vjetori i pamvarësisë të Shqipnisë

Post by Arbëri »

Nxënësit e shkollave të mesme Marshojne për Bashkim Kombëtar.

Image

..kush e ndjen vetin shqiptar ne prag te ketij 100 vjetori t'i bashkohet ketij marshi te premten ,bashkohu dhe ti me rinine per te kerkuar bashkim kombtar qe te jetojme te gjithe shqiptaret ne nje shtet.

Image

Harta e marshit për bashkim kombëtar.

Image

Kete MARSH do ta mbeshtesin edhe Levizja sutdentore per barazi STUDIM KRITIKE VEPRIM e Universitetit te Prishtines ne shenje solidariteti me nxenesit e shkollave te mesme dhe per nje qellim te perbashket te te gjithe atyre qe jane shqiptar..

Vushtri ,sot :
"Amanet na e lan te paret, Ne nje shtet te gjithe shqiptaret "
Image
Last edited by Arbëri on Thu Nov 22, 2012 10:53 pm, edited 2 times in total.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Në Vlorë me biçikletë

Prishtinë, 20 nëntor - Me rastin e 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, Klubi Çiklistik “Prishtina”, ndërmarrjen çiklistike historike: “Për 100 vjetor me biçikletë në Vlore”.

Organizimi i tillë bëhet për ta nderuar shënimin e 100 vjetorit të pavarësisë, në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës dhe me përkrahjen e disa kompanive organizon.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

CERMENIKASI
Star Member
Star Member

Post by CERMENIKASI »

Siç duket vëllaznit tonë Vlonjatët do të kenë mjaft miq këto ditë por siç do herë do të dinë ti mirpresin vëllaznit e tyne.
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Prishtine
Nxënësit, marsh për Bashkim Kombëtar

Image

Prishtinë, 23 nëntor 2012 - Pavarësia është synimi më fisnik për një popull, është liri për një shoqëri. Ne nxënësit e shkollave të mesme të Prishtinës bashkë me të gjithë juve që na jeni bashkuar, sot marshojmë për të nderuar ata të rinj, ata gjimnazistë dhe studentë, që në shekullin e fundit kanë luftuar, kanë demonstruar, kanë protestuar e kanë punuar pa u ndalur për pavarësi. Kështu thuhet në Deklaratën e Marshit për Bashkim Kombëtar të organizuar nga nxënësit e shkollave të mesme të Prishtinës.
Image
“Sot është 100 vjetori i shpalljes së pavarësisë së popullit shqiptar. Më 1912, Ismail Qemali, Isa Boletini e të tjerë, e shpallën pavarësinë për Shqipërinë e plotë, Shqipërinë e bashkuar. Por, gjatë këtyre 100 vjetëve, gjysma e Shqipërisë nuk u bashkua dot, sepse mbeti nën pushtim. Ideali i Vlorës është ideali jonë. Ne sot marshojmë për ta kujtuar atë ideal. Ne sot marshojmë për bashkimin kombëtar, që është plotësim i amanetit të të parëve tanë. Ne sot marshojmë për t’u bërë edhe ne të pavarur. Sepse pavarësia jonë, është e drejta për bashkim kombëtar”, thuhet në deklaratë.|
ImageNë fund të deklaratës thuhet se ky projekt ka për t’u realizuar nga ne, të rinjtë e sotëm. Në këtë marshim të sotëm, ne i bashkohemi betimit të të rinjve shqiptarë në shekullin e fundit. Ne betohemi për pavarësi, për bashkim, e për zhvillim të atdheut tonë. /KI/
Image
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Shtatorja e Hasan Prishtinës në Tiranë

Tiranë, 23 nëntor - Në lulishten pranë Muzeut Kombëtar në Tiranë u përurua shtatorja e Hasan Prishtines, një prej veprimtarëve shquar të lëvizjes kombëtare.

"Atdhetari Hasan Prishtina ishte udhëheqësi i kryengritjeve shqiptare për clirim kombëtar, ishte njeriu që e bëri platformën politike dhe programin kombëtar, ishte ideologu që bashkoi të gjitha rrymat politike rreth këtij qëllimi, sepse sic thoshte ai, si dje, sot, nesër e përherë atdheu do të jetë gjëja më e shenjtë për ne", tha Jahjaga.

I lindur në zonën e Vushtrrise në Kosovë, Hasan Prishtina ka mbrojtur te drejtat e shqiptareve ne Parlamentin Osman ku ka qene deputet, si dhe ka sherbyer gjithashtu si minister i qeverise se Vlores. Ne vitin 1919 ka drejtuar delegacionin e Komitetit "Mbrojtja kombetare e Kosoves" ne Konferencen e Paqes ne Paris.

Kryeministri Berisha e vleresoi ate si arkitektin e Shqiperise etnike.

"Për kryeqytetin e Shqipërisë është një ditë e shënuar, pasi vendoset këtu apo kthehet në kryeqendrën e Shqipërisë arkitekti i Shqipërisë etnike, arkitekti i pavarësisë së Shqipërisë, burri i madh që shkriu jetën e tij për bashkimin e trevave shqiptare, për pavarësinë e Shqipërisë, për dinjitetin e shqiptarëve", tha Berisha.

Shtatorja e Hasan Prishtines eshte veper e skulptorit Artan Peqini. Ka nje lartesi 3.2 metra dhe eshte punuar ne bronx.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Google kuqezi më 28 nëntor

Që në 28 nëntor, faqja e Google-it të hapet me flamurin kuqezi në nder të 100-vjetorit të Pavarësisë. Peticioni i drejtuar kompanisë nga i riu korçar, Klajdi Hëna, duhet të ketë të paktën 50.000 firma. Nisma e tij online është nënshkruar deri tani nga mbi 44.000 vetë, por edhe nëse pragu i nevojshëm arrihet, gjigandi i kërkimit në internet nuk është i detyruar ta vendosë flamurin shqiptar, pavarësisht se e ka bërë një gjë të ngjashme për disa shtete të tjera. Por ato nënshkrime nënkuptojne dicka, do të thotë shumë për cdo shqiptar në mbarë globin nëse njëra prej kompanive më të mëdha të internetit në botë do të njihte pavarësinë tonë, sidomos në 100 vjetorin e saj.
Shqipëria, thuhet aty, është një vend i vogël, por me histori të madhe, cka nënkupton se dhe ky apel kaq i sinqertë meriton të dëgjohet.
“Google Doodle” janë ndryshimet argëtuese, befasuese e ndonjëherë spontane që i bëhen logove të Google-it për të kremtuar festat, përvjetoret apo jetët e artistëve e shkencëtarëve të mëdhenj, transmeton TCH.
Kërkesat për Doodles janë rritur ndjeshëm vitet e fundit dhe mbi 1.000 prej tyre janë realizuar tashmë. Kompania ka krijuar dhe një ekip që takohet rregullisht për të dhënë ide e për të vendosur cilat evente të vecanta meritojnë të kremtohen me një Doodle.

Ju lutem firmoseni dhe ju, kushton vetem 5-minuta kohe :(

http://www.change.org/petitions/google- ... dependence
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Dardania Kuq e Zi

Peja
(Qyteti qe shume e dua )
Image
Image

Prishtina
Image

Lipjan
Image

Prizreni
Image

Ferizaj
Image
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Shkup, të dielën "Marshi i Shqiponjave"

ImageImage

Mijera nxënës dhe studentë por edhe qytetar tjerë, të dielën pritet të marshojnë rrugëve të Shkupit të veshur kuq e zi.
Këtë marsh e organizojnë nxënës dhe profesorë të shkollave të mesme të Shkupit, të përkrahur nga Komuna e Çairit, tha Dardana Sadiku, njëra ndër nxënëset organizatore.
"Pasi morëm lajmin që më 25 Nëntor, të dielën, do të përurohet një tjetër bust në Shkupin e lashtë, bëhet fjalë për bustin e Shqiponjës. Me këtë rast shoqata jonë, duke bashkëpunuar me kryesine e nxënësve të shkollës ekonomike, 'Unique Code', vendosëm që këtë ngjarje ta bëjmë më voluminoze, duke u mbledhur të gjithë së bashku në një marrsh, jo rastësisht te titulluar 'Marrshi i Shqiponjave" tha ajo.
Sadiku fton të gjithë të interesuarit me simbole kombëtare të mblidhen tek Parku në Çair, për të nisur Marshin.
"Andaj ftojmë të gjithë te interesuarit për të qenë pjesë e këtij marrshi, që të dielën të jenë në Parkun e Çairit në orën 13:00, prej ku do të filloj marshimi, i cili do të përfundoj në vendndodhjen e bustit. Mundësisht, marshuesit të jenë të veshur me ngjyrat simbolike të popullit tonë, apo të shoqëruar me flamuj kombëtarë", bëri thirrje Sadiku./Portalb

Shkupi sot

Image

Image

ImageImage

eshte nje vend ne evrope,,,,ne pjesen qe quhet ballkan,,,,,,,,nje vend i lashte me histori,,,,,,,,me burra trima si luane: eshte vendi ku ka lindur besa,,,,,ku fjala nder ka kuptim......me popull te varfer por krenar,,,,,,,qe duan paqen dhe lirine
: eshte vend i lashte me histori,,,,,me nje kala ne cdo qytet.......ku mund te shijosh bukurine,,,,si ne malesi dhe ne bregdet
eshte nje vend ne evrope,,,,ne pjesen qe quhet ballkan,,,,nje vend i lashte me histori,,,,,me emrin e bukur shqiperi....
rebeka gjonaj
CERMENIKASI
Star Member
Star Member

Post by CERMENIKASI »

Image
Dibra e madhe:
Një grup të rinjsh, me iniciative private, për nder të 100 vjetorit të pavarësisë dhe 104 vjetorit të Kongresit të Manastirit, sot në Dibër shpalosën një flamur i gjatë 100 metra me gjerësi prej 25 metrave, e pikturuar nga piktori i ri Rinor Sllova.
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

CERMENIKASI wrote:Image
Dibra e madhe:
Një grup të rinjsh, me iniciative private, për nder të 100 vjetorit të pavarësisë dhe 104 vjetorit të Kongresit të Manastirit, sot në Dibër shpalosën një flamur i gjatë 100 metra me gjerësi prej 25 metrave, e pikturuar nga piktori i ri Rinor Sllova.
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Shqiponja e vendosur ne qytetin e Shkupit
Image

Shpalosja e Flamurit Gjigand Kuq e Zi në Kumanovë

Pogradec, Shqipëri
Image

Elbasan
Image

Festimi i Alfabetit Shqiptar ne Shkup , Gjimnazi Zef Lush Marku
Image

Korca
Image

Kruje
Image

Sarande
Image

Vlora
Image
Image
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Struga nje orë më parë
Image

Video ,ja vlen te shikohet : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... sS2AmBNrCc

Burrat prej Mitrovice u nisen per ne Vlore
Image

PËRUROHET SHTATORJA E ISA BOLETINIT NË MITROVICË
Image

Fush Kosove
Image
Image

Kumanova kuq e zi..
Image
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Nderuar qofshin keto figura:

Image

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
CERMENIKASI
Star Member
Star Member

Post by CERMENIKASI »

Image
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Image
Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”