"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Prespar
Senior Member
Senior Member
Posts: 101
Joined: Thu Sep 09, 2010 6:35 pm
Gender: Male
Location: Chicago

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#46

Post by Prespar » Mon Jun 30, 2014 4:24 pm

Mallakastrioti wrote:Viti 1909. Shkolle greke ne Vuno te Himares. Keshtu lindi greqishtja ne Himare, pra nepermjet shkollave dhe klerit grekofon, aspak si diçka natyrale, por perkundrazi si diçka e huaj dhe e perhapur prej misionareve kishtar grek.

Image

Ne kete fotografi bien ne sy tre femije te veshur me kostumin tradicional shqiptar,
kemishen e bardhe, jelekun dhe fustanellen
.not one smile in this pic .....

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#47

Post by erix77 » Thu Jul 31, 2014 6:22 pm

Me ne fund mbas 25 vjetesh nje kryeminister Shqiptar ju tregeon vendin pretendimeve vorrio-pirote.

IT WAS ABOUT FVCKING TIME
RAMA: DEBATI PËR HIMARËN, BARCALETË. I DASHUR DULE TË TREGOJ CFARË KA THËNË EQREM CABEJ
Ora 17:10-Nje fjalim te gjate mbajti kryeministri Edi Rama per Reformen Territoriale.
“Debati lidhur me minoritetin si unë dhe si i dashuri im Vangjel Dule jemi të bindur se kemi respekt për Paskal Milon, por si unë dhe Dule jemi të bindur se Paskal Milo ka më shumë respekt për Eqrem Çabej se për veten e tij. Lidhur me Himarën, për mua e për ne Himara është si Shkodra, Kavaja, Dibra, e si gjithë bashkitë e tjera që u krijuan mbi kriteret funksionale. Asnjë specifikë tjetër nuk ka. Fakti se në Himarë jeton një pjesë e minoritetit grek nuk nënkupton detyrimin për të nënkuptuar liritë individuale, nuk nënkupton asgjë tjetër përveçëse detyrimit për të jetuar dhe kaq.
Po meqë ka pasur shumë barcaleta dhe ka pasur shumë folklor, po rikthehem tek Eqrem Cabej që punonte si inspektor i arsimit. Në atë kohë, Himara pati ca telashe që historia cuditërisht thoshte se nxitej nga një farë Bollano. Ministri dërgon shkencëtarin e madh inspektorin, gjuhetarin e madh Eqrem Cabej. Dhe pas inpektimit Eqrem Cabej harton një promemorie: Himara, në tanësinë e saj ka qenë dhe është një krahinë shqiptarë ku spikasin cilësitë shqiptare. Himarë, Dhërmi e Palasë flasin qartë zakonet e pastra shqiptare, labe, toponamistika, kangët e vajtimet e tyre, në martesa e në vdekje. Ata e dinë se janë në një fis me lebrit e Vlorës .....

Ky është Eqrem Cabej në vitin 1936. Por për ti dhënë fund barcaletave të javëve të fundit dua tju sjell një fakt tjetër, kryepleqtë e Himarës. Letrat origjinale janë në arkivin e Vatikanit, pasi dolën në dritë në vitin 1941. Kështu që çështja e Himarës nuk është çështje, përveçse përdoret siç është përdorur, ose keqpërdorur për vite të tëra. Është ora për ta mbyllur përfundimisht këtë kapitull. Dhe duke thënë se Himara është një nga 58 bashkitë e reja të ngritura mbi kriterin e zonave funksionale. Dhe garanton integrimin urban të gjithë komunitetit. Ndërsa nga ana tjetër, dua të kthehem tek shprehja e krenarisë se ndihet shtetas shqiptar për këtë reformë. Kjo sanksionon tre bashki të reja, të ngritura jashtë kritereve të përgjithshme të reformës, jashtë kritereve të zonës funksionale, dhe unë jam krenar që më takon të jem kryeministër i Shqipërisë, pasi kjo Shqipëri ajo në nga një anë i jep të drejtën vetës mos të ulet me frikë ndaj askujt dhe nuk mund të mos ulet me respekt para fqinjëve, duke dhënë një shembull të mirë për Greqinë motër dhe fqinjët e tjerë. Duke shkuar para me forcën e shembullit, dhe jo me shembullin forcës, tre bashkitë reja janë Dropulli, Finiqi, të cilat janë bashki të reja minoritare. Në 22 vitet e fundit, pas çdo reforme territoriale, ne s’do ndiheshim vetëm siç është ky akt, dashurie të re për fqinjët tanë.

Më tej Rama thesoi se: "Ne këtë Shqipëri sot e arkivojmë në letër dhe hapim një kapitull të ri për të ndërtuar një Shqipëri tjetër, duke u dhënë njerëzve të jenë të lirë dhe të shpëtojnë nga dhuna e bajraktarëve të vegjël të miqësive. Ne po ju japim shqiptarëve qytetin dhe jo një copë popull jeton në qytet e quhen qytetarë, ndërsa një tjetrit që s’jeton aty s’di ku jeton. Me këtë reformë nuk po bëjmë kozmetikë, por kromoterapi për të mundur kancerin që ka prekur Shqipërinë në gjithë territorin e vet. Sesa e mundshme do jetë kjo reformë, ajo do varet nga ne. Dhe do të varet nga vullneti me të cilin ne nuk do të lejojmë gjë dyshimet e të sotmes të bëhen pengesë për të nesërmen."

REPLIKAT DULE-RAMA
Dule: Parlamentarizmi dhe folklorizmi janë dy gjëra të ndryshme, por këtu jemi për politikë. Kur flasim për politikë në parlament ajo që mbizotëron është nocioni shtet, sundimi i ligjit, të drejtat e njeriut dhe për mua edhe të drejtat e minoriteteve. Po marrë nga fjala e kryeministrit dhe dua ta falenderoj pohimin se në Himarë ekzistojnë minoritar të minoritetit etnik grek. Marrë edhe thënien se pikërisht për të kufizuar hapësirat ne bëjmë këtë bashkim. Duket qartë ajo që denoncova, tendencioziteti. Duket qartë ajo që theksova në fjalën time dhe është neni 16 i konventës kuadër i cili nga goja e kryeministrit prodhohet se shkelet në mënyrë të vullnetshme. Shtetet palë duhet të frenojnë vetën nga marrja e masave që synojnë tjetërsimin e raporteve të popullsisë në hapësira të raporteve ku jetojnë pjestarë të minoriteteve kombëtare dhe të cilat synojnë në kufizimin e të drejtave që rrjedhin nga konventa kuadër. Mund të lexojmë edhe deklaratën që Fan Noli si ambasador i Republikës së Shqipërisë parashtroi në Lidhjen e Kombeve në vitet 1920, por nuk është as koha as momenti. Dëshiroja të konkludoja duke thënë se krenar mund të jenë jo ata që miratojnë ligje dhe ratifikojnë konventat për demagogji, por ata që i bëjnë pjesë të përditshme të jetës politike dhe institucionale të një vendi.

Rama: Vangjel e kam çmuar gjithmonë inteligjencën tendë, por nuk pranoi të fyesh timen, madje duke më cituar çka unë nuk e thashë. Në Himarë nuk ka shtete palë, por ajo është si gjithë bashkitë e reja të Republikë së Shqipërisë. Këtë ne nuk e kemi njohur sot, por e kemi njohur e do ta respektojmë gjithmonë. Logjika thotë se atje ku ka minoritet që qyteti ose territori ku ai jeton mos të zgjerohet! Përpjekjet e vazhdueshme të shumëkujt që ka dashur ta shikojë Himarën ashtu siç ajo nuk është. Meqë përmende dhe origjinën time, jam krenar që jam një pjesë nga Himara, dhe nuk e quaj epërsi që jam shqiptar, por jam Shqiptar. Nuk më bën të ndjejë superioritet ndaj grekëve, por as të ndihem inferior. Shqipëria nuk ka lidhje me shkelje Konventash, por në emër të respektit të të drejtave, afirmon këtu brenda se si i respekton të drejtat e të tjerëve. Ne duke krijuar 3 bashkitë e reja të minoriteteve, tregojmë shumë. Ne, duhet të shohim mirëqenien e njerëzve dhe në emër të mirëqenieje të njerëzve, besoj se kjo reformë shkon në drejtimin e duhur. Dhe nuk kufizon minoritetin. Himara, apo se çdo bashki pirjet Tiranës nuk është një vend që duhet braktisur, por është një vend ku mund të ndërtohet dhe ëndërrohet një jetë më e mirë. Ndaj, është e qartë se në cilën anë është folklori dhe politika, për njerëzit dhe me njerëzit, shqiptar apo minoritar. Dhe pa dallim, do punojmë së bashku për të çuar përpara çështjet e mbartura, të cilat do i zgjidhim. Ndaj kërkoj me shumë mirësjellje, mos të kërkosh të ngresh çështje që nuk ekzistojnë mes Shqipërisë dhe Greqisë.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#48

Post by Adriana » Fri Aug 01, 2014 11:58 am

erix77 wrote:Me ne fund mbas 25 vjetesh nje kryeminister Shqiptar ju tregeon vendin pretendimeve vorrio-pirote.

IT WAS ABOUT FVCKING TIME


Nga fakti qe une shpesh here 'trashem' ne politik, mund te me shpjegosh pak (shkurt) cilat jane anet pozitive per ne shqiptaret ne kete miratim?
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#49

Post by erix77 » Fri Aug 01, 2014 1:50 pm

shume e thjeshte me pak kryebashkiake dhe si rrjedhoje me pak hajdute qe fusin duart ne thesin e parave publike.pavaresisht si u be dhe kujt i mbetet qejfi reforma territoriale eshte e nevojshme por si gjithmone tek ne mbetet per tu pare realizimi i saj sepse ligje jane bere gjithmone por ne terren vendos Maliqi.

megjithate kryesore nuk eshte reforma por fjalimi i kryeministrit qe qart dhe thjesht deklaroi se himara ka qene eshte dhe do te jete Shqiptare dhe se greket skane pune te fusin hundet ne punet tona te brendeshme.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#50

Post by Zeus10 » Fri Aug 01, 2014 4:20 pm

erix77 wrote:Me ne fund mbas 25 vjetesh nje kryeminister Shqiptar ju tregeon vendin pretendimeve vorrio-pirote.

IT WAS ABOUT FVCKING TIME
erix, ai ka bere pikerisht te kunderten e asaj qe thua ti. Eshte e vertete, qe ne nje moment shprehet qe himariotet jane leber:

Himara ka qenë dhe është një krahinë shqiptare. Banorët Himarës, Dhërmiut dhe Palasës janë lebër dhe flasin shqip”, deklaroi Rama.

por ne menyre te hapur dhe te paskrupullt duke zhbere ate qe shprehu me pare, ne dy raste te tjera, shprehet:

Vangjel, kam vlerësuar inteligjencën tënde, por ti mos fyej timen. Nuk ka asnjë përpjekje për të kufizuar liritë dhe të drejtat e minoritetit grek në Himarë. Ne e kemi njohur praninë e tij atje dhe do ta respektojmë gjithmonë

“Himara është njësoj si Tropoja, Kavaja apo çdo zonë tjetër e Shqipërisë. Fakti që atje jeton një minoritet grek është një tregues që ai të integrohet. Himara ka qenë dhe është një krahinë shqiptare.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#51

Post by bardus » Fri Aug 01, 2014 6:52 pm

Berisha para nje viti:
'' Minoriteti grek s’ka ekzistuar kurrë në Himarë . Përpjekjet për të gjetur nëpërmjet nekropolitikës minoritet në Himarë janë donkishoteske dhe tragjikomike. Himara në shekuj ka qenë dhe mbetet djep i atdhetarizmit shqiptar, me kontribute të mëdha në luftërat e vendit për liri, në letrat, artin dhe kulturën kombëtare. ''

Edi Rama para nje dite,i cituar nga gazetat greke :

Μέχρι σήμερα οι Αλβανοί πρωθυπουργοί υποστήριξαν ότι η Χιμάρα έχει δίγλωσσο πληθυσμό.Ο Πρωθυπουργός Έντι Ραμα γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αλβανίας που αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στην Χειμάρρα ζει ένα μέρος της ελληνικής μειονότητας.

Deri më sot kryeministrat shqiptarë kane pohuar se Himara ka popullsi dygjuhëshe. Kryeministri Edi Rama u bë kryeministri i parë në historinë e Shqipërisë që njeh dhe pranon se në Himarë jeton një pjesë e minoritetit grek. Në seancën e fundit e sotme të parlamentit gjatë debatit për reformën territoriale në fjalën e tij, Rama tha se " fakti që në Himarë jeton nje pjesë e pakicës greke nuk do të thotë ndonjë gjë tjetër se detyrimi për të jetuar dhe kështu. "


Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#52

Post by Zeus10 » Fri Aug 01, 2014 6:57 pm

Ta mbajme me shendet kete kryeminister. Ai krijoi precedentin, qe do te shfrytezohet perjetesisht nga propaganda e paskrupullt greke.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#53

Post by Zeus10 » Fri Aug 01, 2014 8:33 pm

Ne nje kohe qe kryeministri shqiptar, i ben sherbimin(turp per te) me te madh te mundshem Megalidesë greke, organizata qe perfaqson keto interesa brenda vendit, pozohet si e prekur nga qendrimi i kryeministrit:

“Retorika e kryeministrit në veçanti zbuloi se qeveria vazhdon të mbetet peng e praktikave të shkeljes së të drejtave të njeriut për minoritetet dhe karakterizohet nga mentalitete nacionaliste dhe totalitare të së kaluarës”, shprehet organizata OMONIA".

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#54

Post by erix77 » Fri Aug 01, 2014 9:40 pm

qe ka njerez ne himare qe vetdeklarohen greke kete e dine te gjithe,pavaresisht nese jane apo jo gjithmon ka pasur dhe do te kete te tille minoritare,kete tha dhe Rama ka minoritare ka qene njefar bollano-bollano.
ka minoritare dhe jane zone minoritare jane dy gjera te ndryshme.

eshte e kote ta mohojme te tille bollano do kete gjithmon Shqiperia.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#55

Post by Adriana » Sat Aug 02, 2014 5:34 pm

erix77 wrote:
megjithate kryesore nuk eshte reforma por fjalimi i kryeministrit qe qart dhe thjesht deklaroi se himara ka qene eshte dhe do te jete Shqiptare dhe se greket skane pune te fusin hundet ne punet tona te brendeshme.


Nuk jam aspak e sigurt per kete deklarat, per faktin se bie ne kundershtim me realitetin:

-mijera pencione nga 350 euro per ata qe deklarohen si ninoritar,
-ndertohen kisha, shkolla, varreza ushtaresh, dhe emra rrugesh,
-etj,etj...

... te gjitha keto nuk hyjne ne punet tona te brendeshme?!
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#56

Post by Zeus10 » Sat Aug 02, 2014 8:52 pm

erix77 wrote:qe ka njerez ne himare qe vetdeklarohen greke kete e dine te gjithe,pavaresisht nese jane apo jo gjithmon ka pasur dhe do te kete te tille minoritare,kete tha dhe Rama ka minoritare ka qene njefar bollano-bollano.
ka minoritare dhe jane zone minoritare jane dy gjera te ndryshme.

eshte e kote ta mohojme te tille bollano do kete gjithmon Shqiperia.
Jo erix, Rama tha qe eshte fakt egzistenca e minoritetit grek dhe une/ne si qeveri e kemi njohur prezencen e tij ne Himare. Ka ca gjera qe thjeshte nuk mund te mbiinterpretohen.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#57

Post by erix77 » Sat Aug 02, 2014 9:19 pm

njesoj sic tha se ka minoritet ne shkoder apo tirane por e perseris te thuash ka minoritet dhe eshte zone minoretare jane dy gjera te ndryshme.
mesa di une ne Shqiptaret nuk kemi frike nga e verteta dhe duam apo sduam na pelqen apo jo atje ka njerez qe vetdeklarohen si minoritet.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#58

Post by erix77 » Sat Aug 02, 2014 9:23 pm

Adriana wrote:
erix77 wrote:
megjithate kryesore nuk eshte reforma por fjalimi i kryeministrit qe qart dhe thjesht deklaroi se himara ka qene eshte dhe do te jete Shqiptare dhe se greket skane pune te fusin hundet ne punet tona te brendeshme.


Nuk jam aspak e sigurt per kete deklarat, per faktin se bie ne kundershtim me realitetin:

-mijera pencione nga 350 euro per ata qe deklarohen si ninoritar,
-ndertohen kisha, shkolla, varreza ushtaresh, dhe emra rrugesh,
-etj,etj...

... te gjitha keto nuk hyjne ne punet tona te brendeshme?!
kete po them edhe une 25 vjet greket bene cfare deshen sepse qeverit e Sales dhe Tosit ishin te paafta te thoshin jo,me ne fund nje qeveri Shqiptare foli kunder nderhyrjeve greke ne Shqiperi,e kuptoj qe eshte thjesht nje deklarate por e perseritur edhe nga ministri i jashtem dhe shpresoj te jete nje kthese reale ne maredheniet ndershtetrore dhe jo thjesht vetem fjale .
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#59

Post by Adriana » Mon Aug 04, 2014 6:34 pm

erix77 wrote:
Adriana wrote:
erix77 wrote:
megjithate kryesore nuk eshte reforma por fjalimi i kryeministrit qe qart dhe thjesht deklaroi se himara ka qene eshte dhe do te jete Shqiptare dhe se greket skane pune te fusin hundet ne punet tona te brendeshme.


Nuk jam aspak e sigurt per kete deklarat, per faktin se bie ne kundershtim me realitetin:

-mijera pencione nga 350 euro per ata qe deklarohen si ninoritar,
-ndertohen kisha, shkolla, varreza ushtaresh, dhe emra rrugesh,
-etj,etj...

... te gjitha keto nuk hyjne ne punet tona te brendeshme?!
kete po them edhe une 25 vjet greket bene cfare deshen sepse qeverit e Sales dhe Tosit ishin te paafta te thoshin jo,me ne fund nje qeveri Shqiptare foli kunder nderhyrjeve greke ne Shqiperi,e kuptoj qe eshte thjesht nje deklarate por e perseritur edhe nga ministri i jashtem dhe shpresoj te jete nje kthese reale ne maredheniet ndershtetrore dhe jo thjesht vetem fjale .


Le tu thote rilindja JO tani, le ti mbylle, ti sekuestroj, ti minoj ( tritol ) , ashtu sic veproj muajte e pare, qe sapo mori qeverine ne duar i vuri kycin, tritolin te gjitha objekteve te ''ish-demorateve''. Le te verpoj njejte edhe per keto, qe te na bind qe ne te vertet qeveria greke ska pune ne punet tona te brendshme.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Himara,pse themi që ajo është zanafilla e Labërisë!

#60

Post by bardus » Mon Aug 04, 2014 7:32 pm

Skarlatos D. Byzantios,1835, ne fjalorin e tij pershkruan Himaren Shqiptare gjithashtu Laberi ''Ιαπουριά'' ,vendi Cyrces '' Κιμεροι''ku ndenji Odiseu,

dhe ne as nje rast nuk le te nenkuptohet se ka ndonje gjurme greku, si me poshte :
XIΜΑΡΑ της ''Άλβαν.'' Κεραύνια ,ή Ακροχεραύνια όρη .

__, έπ τίς Άλβαν (μέρος της παλαιάς) '' Χαονίας. '' ιδ. κ αί Ιαπουριά .

__,π .(νεωτέρα) της Άλβαν. ( παραθαλ. είς τους πρόποδας των Κεραυνίων ορέων. Πλασίον `της φαίνονται ερείπια, ονομαζόμενα παρά των

εντοπίων Παληόχαστρο της Βασίλισσας ,οπου , κατα τον Πουκβιλ, '' Κιμεροι ( προς τους οποιυσ η Κιρκη ελεγε τον Οδυσσεα να υπαγη.Οδυσ.Αστιχ.20)


_________________
Perkthimin e plote nej her qater :mrgreen: .

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”