"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#916

Post by Zeus10 » Thu Sep 26, 2013 10:35 pm

land wrote:
Zeus10 wrote:
land wrote:
Zeus10 wrote:Ashtu eshte Mallakastrioti dhe falemnderit shume, per kete fjali:

Post Pyrrus, Achillis filius, amisso per absentiam Troianis temporibus paterno regno in his locis consedit: qui Pyrridae primo, postea Epirotae dicti sunt.

ne fillim u quajten Pyrridae, dhe me pas Epirote
Kjo fjali hedh poshte ne menyre perfundimtare, VARIANTIN AKTUAL te filologjise filogreke, qe etimologjia e emrit Epirus, eshte shprehja greke "kontinent"(mainland) ήπειρος. Duket qarte se si eshte perftuar emri konkret : pyrridae---do te thote: "njerezit E PIRROS, paseardhesit e E Pirros", duke treguar qe PIRRO eshte patriarku i vendit, ajo qe polli fisin.

Epirote=E PIRRIT(e pirros)

Kjo nuk e perjashton ate qe ju thate qe PYRRI=PYLLI, ashtu sic nje nga pasardhesit e tij te famshem YLLOS=PYLL-os(djali i PYLLIT).

Pyrridae=E Pirros=Epiros~Epirus
PYRRI(pylli)= EPIROS= MOLOSIA=MYSACHIA=MYZEQEA= PYLLORIA= ARBOR-IA(arberia)(latin)= ALBERO-ia(neo-latin)=ALBANIA
je i sigurt qe epiri nuk eshte me i vjeter se pirro?!
Varet se per ke Pyrrhus e ke fjalen, sepse para Pirros se Madh, ka egzistuar nje Pirro tjeter, qe quhej Neoptolemos(djali i Achilit), qe sipas mitologjise(nese do e marrim si rrefim historik) ishte themelonjesi i Moloseve:
Neoptolemus (/ˌniːəpˈtɒlɨməs/; Greek: Νεοπτόλεμος, Neoptolemos, "new war"), also called Pyrrhus (/ˈpɪrəs/; Πύρρος, , was the son of the warrior Achilles and the princess Deidamia in Greek mythology and also the mythical progenitor of the ruling dynasty of the Molossians of ancient Epirus.
dhe Molosia njihet si shteti i pare i Epirusit sipas mitologjise(historise). Kjo eshte direkt pas Luftes se Trojes qe sipas historiografise vendoset rreth 900 para Pirros se Madh.
χρόνῳ δὲ ὕστερον Νεοπτόλεμος ὁ Ἀχιλλέως λαὸν ἀγαγὼν αὐτός τε τὴν χώραν κατέσχε καὶ διαδοχὴν βασιλέων ἀφ᾽ αὑτοῦ κατέλιπε,[color=#0000FF] Πυρρίδας ἐπικαλουμένους[/color]: καὶ γὰρ αὐτῷ Πύρρος ἦν παιδικὸν ἐπωνύμιον. καὶ τῶν γνησίων παίδων ἐκ Λανάσσης τῆς Κλεοδαίου τοῦ Ὕλλου γενομένων ἕνα Πύρρον ὠνόμασεν. ἐκ τούτου δὲ καὶ Ἀχιλλεὺς ἐν Ἠπείρῳ τιμὰς ἰσοθέους ἔσχεν, Ἄσπετος ἐπιχωρίῳ φωνῇ προσαγορευόμενοςIn after time, however, Neoptolemus the son of Achilles, bringing a people with him, got possession of the country for himself, and left a line of kings descending from him. These were [b]called after him Pyrrhidae[/b]; for he had the surname of Pyrrhus in his boyhood, and of his legitimate children by Lanassa, the daughter of Cleodaeus the son of Hyllus, one was named by him Pyrrhus. Consequently Achilles also obtained divine honours in Epeirus, under the native name of Aspetus
jo, prit Zeus !
kisha fjalen per Pirron historik, jo ate mitologjik pasardhesin e Akilit. mitologjiku nuk llogaritet, eshte personazh fals i cili nuk dihet eshte krijuar ne mesjete apo me heret.
eshte pikerisht nderthurja e mitologjise me historine aty ku abuzojne greket e sotem, dhe perfundimi nje mish mash i madh historik.
duhet ndare paster, cfar eshte mitologji eshte mitologji, cfar eshte histori eshte histori.

une jam me tezen qe ipe eshte shqipe, pra shqiponje dhe shqiperi. dhe pirro nuk hyn fare ne kete mes.
Land, une jam dakort qe mitologjia duhet ndare nga historia, por vecimi i njeres nga tjetra eshte nje proces shume i veshtire, qe has kundershtine e atyre qe kane strukturuar gjithe historiografine, mbi bazen e miteve te lashta. Ne fjaline origjinale, ne latinisht:

Post Pyrrus, Achillis filius, amisso per absentiam Troianis temporibus paterno regno in his locis consedit: qui Pyrridae primo, postea Epirotae dicti sunt.

autori i referohet perseri Pyrro Neoptolemos, djalit te Achilit. Pra jane dy burime te ndryshme, qe thone qe epirotet para se te therriteshin keshtu, quheshin pyrridae, simbas Pirro Neoptolemit.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#917

Post by Zeus10 » Wed Oct 09, 2013 6:39 pm

Μολοττῶν καὶ Θεσπρωτῶν γλῶτταν τὰς γραίας πελίας καλεῖσθαι καὶ τοὺς γέροντας πελίους

Kjo eshte fjalia qe vjen nga Straboni ne librin 7.7.12(fragment 1a)

Ajo sic e dime pak a shume perkthehet:

Ne gjuhen e Moloseve dhe Thesproteve, grave te vjetra(plakave) ju thone pelia-s dhe pleqve peliou-s

Eshte interesante, shprehja e perdorur nga ai per te foluren e ketyre popujve: γλῶττα-ν(shume e afert ne tingellim me ate shqipe gluha).
I njejti autor, perdor nje term tjeter kur vjen fjala, per te bere dallimin midis jonishtes, dorishtes, aeolishtes, atikishtes-ajo eshte dialektos(διάλεκτος). Pra per autorin Molosishtja dhe Thesprotishja jane gjuhe, kurse jonishtja, atikishtja, aeolishtja dhe dorishtja jane dialekte. Duhet te kemi parasysh, se dialekt eshte nje lloj e folur brenda te njejtes gjuhe. A eshte kjo nje lajthitje e Strabonit?
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#918

Post by ALBPelasgian » Thu Oct 10, 2013 8:07 pm

Te njejten ndjesi te nje gjuhe ''ekzotike''' dmth jo-greke e perjetonte edhe Atheneu kur ishte midis athamaneve te Epirit:
  Δράμικες δὲ καὶ αράξεις παρ´ Ἀθαμᾶσιν ἄρτοι τινὲς οὕτως καλοῦνται.  
Nje lloj buke tek athamanet quhej 'dhramike' dhe ''arakseis''.

Por edhe te maqedonasit dhe thesalet ishte nje fjale e njejte:
  Σέλευκος μὲν δράμιν ὑπὸ Μακεδόνων οὕτως καλούμενον, δάρατον δ´ ὑπὸ Θεσσαλῶν.  
Seleuku permend ate qe maqedonet e quanin dramin dhe thesalet daraton

Linguistët arbëreshë e kishin zgjidhur kete mister të parët. Ja cfarë shkruan Krispi:

Image

Ndersa, Daorsa jep nje shpjegim me te zgjeruar:

Image
Studi etimologici della lingua albanese, 1862

Një shembull i përdorimit te kesaj fjale nder arbëreshë:
  Bène njè drams tè madh fè mbitartin gjithè katundin  
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#919

Post by Zeus10 » Thu Oct 10, 2013 8:12 pm

Gjetje e shkelqyer Albpelasgian, por duhet te pranojme, qe shqipja, ka humbur nje pjese te mire te leksikut burimor. Une mund te them me plot gojen, qe ajo eshte varferuar ne terma.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#920

Post by ALBPelasgian » Thu Oct 10, 2013 8:31 pm

Duhet falënderuar më së shumti gjuhëtarët arbëreshë të cilët kanë meritën më të madhe për këto gjetje. Fjala bjen Nikollë Keta, V. Daorsa, Dh. Kamarda, J. De Rada e vecanarisht Xh. Krispi ishin një shkollë e vërtetë mendimi të formuar me edukimin më të përparuar të kohës. Njohës të përpiktë të greqishtes së vjetër e latinishtes, ata patën mundësi të parët dhe më mirë se kushdo tjetër që të vërenin lashtësinë e shqipes.

Nëse ju besojmë antropologëve atëherë del që sfera të vecanta të gjuhës janë të lidhura me aktivitetet kryesore të një popullsie. Te vepra e tij Mendimi i egër, antropologu Levy Strauss vëren sesi në një nga popullsitë primitive të Polinezisë kishin qindra fjalë të ndryshme për të emertuar pjesë të vecanta të drurit ose dheut. Sipas ketij antropologu, burrat e ketij komuniteti e shkonin jeten me aktivitete ekonomike pikerisht me keto dy elemente natyrore.

Te gjithe e pranojne se shqipja eshte pakez me e varfer ne fjalorin e saj detar. Kuptohet qe gjendja s'eshte ashtu si duan ta paraqesin disa se gjoja shqipes i mungon brumi i saj origjinal sa i perket detarise. Shqipja ka nje varg fjalesh rrenjese edhe per detarine, ndonese sasia e tyre s'eshte aq e madhe. Por ne te njejten kohe, shqipja manifeston nje pasuri te jashtezakonshme ne leksikun blegtoral e malor. Kjo do te thote se te paret e shqiptareve te shtrenguar nga resurset e varfera ekonomike e te rrethuar nga administrata armiqesore, aktivitetin e vetem ekonomik qe mund ta praktikonin me lirshem ishte blegtoria. E varferimi i leksikut tanime e ka kapur edhe kete sfere per shkak se blegtoria s'eshte me aktiviteti i vetem ekonomik.

E rendesishme ne kete aspekt mbeten glosat e dialektit athaman (njeren prej tyre e kam postuar ketu viewtopic.php?p=39008#p39008). Ky fis blegtoral jetonte diku midis Epirit e Thesalise, duke shfrytezuar kullosat e pasura. Sic ve re nje autor i periudhes romake, derisa grate athamane punonin token, burrat merreshin kryesisht me rritjen e dhenve. Kjo mireqenie ekonomike duhet t'ua kete ngritur namin qysh ne antikitet athamaneve per gatimet e tyre te shijshme e te vecanta, nga te cilat binte ne sy sidomos dramikes (drams). Nese i permbahemi premises se shumica e arberesheve jane nga Epiri e gjithe Greqia perendimore, atehere del qe kjo fjale eshte ruajtur nga shqiptaret ne Epir, e ne veri me aq sa kam njohuri nuk perdoret.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#921

Post by Mallakastrioti » Thu Oct 10, 2013 8:45 pm

Mos ndoshta kjo fjale ka lidhje me :

THARM m.
1. Brumë i thartuar, i cili shtihet në brumin e bukës, të petullave etj., që ky të vijë; farë për të zënë kosin, farë kosi; tërësi organizmash a kërpudhash shumë të vogla, që shkaktojnë thartimin e një lënde, lëndë organike që bën të tharbëtohet ose të ngjizet diçka dhe që përdoret për të zënë kos, djathë a brumë; maja. Tharmi i bukës. Tharmi i kosit. Tharmi i birrës. Bukë (petullat) me tharm. Zë me tharm. Fryhet si tharm.

Tharm/Dharm/Darm <---> Dram (?)---> δράμιν=tharmin (?)

...ku lidhja tjeter ka te beje me:

[

BRUMË m.
1. Miell gruri, i gatuar me ujë e i tharbëtuar, që përdoret si tharm për të zënë bukë. Brumë i thartë

...
pra siç shohim baza e bukes eshte perhere "Tharmi"
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#922

Post by Mallakastrioti » Thu Oct 10, 2013 9:07 pm

Nje lidhje tjeter e ndeshim ne fjalen e meposhtme

TRAMAK m.
1. Kërcelli i bimës së misrit. Pres tramakët.
2. Kalli misri. Tramak i madh. Tramak pa lëpushka. Zhvesh tramakët.

...edhe pse ndoshta fillimisht tramak duhet te kete pasur lidhje me teper me elementin baze te prodhimit te bukes i cili ishte gruri apo elbi dhe me vone me kultivimin e misrit perdoret edhe per kete te fundit (mendim personal).

Δράμικες =dhramik=Tramik/Tramak
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#923

Post by Zeus10 » Thu Oct 10, 2013 9:28 pm

ALBPelasgian wrote: Te gjithe e pranojne se shqipja eshte pakez me e varfer ne fjalorin e saj detar. Kuptohet qe gjendja s'eshte ashtu si duan ta paraqesin disa se gjoja shqipes i mungon brumi i saj origjinal sa i perket detarise. Shqipja ka nje varg fjalesh rrenjese edhe per detarine, ndonese sasia e tyre s'eshte aq e madhe.
Nuk eshte ashtu Albpelasgian. Ne ato raste, qe kam qene ne det dhe nuk kane qene pak, jam befasuar nga leksiku i pasur, qe perdorin detaret. Pothuajse ne te gjitha termat, une nuk gjej te ngjashme me ato te gjuheve fqinje greqisht, italisht. Ketu bejne perjashtim termat e teknologjise se avancuar dhe ca terma te vjeter, qe nuk dihet me saktesi ku burojne si rrjetë, peshk, bash, cimë, spirancë etj.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Strokulli
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 237
Joined: Fri Oct 29, 2010 12:37 am
Gender: Male
Location: Albanìa/Arbani

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#924

Post by Strokulli » Sat Oct 12, 2013 7:48 pm

[col]«The name Epirus is derived from the Greek Ἤπειρος (dor. Ἄπειρος), meaning "mainland" or terra firma. It is thought to come from an Indo-European root *apero- 'coast', and was originally applied to the mainland opposite Corfu and the Ionian islands. [..]The Albanian name for the region is Epiri, deriving from the Greek».

Nuk ashtë e vertetë kta që këtij vendi shqip i thonë 'Epir' - siç kanë shkruo te Wikipedia. Shqip, dhe dokumentohet qysh prej '6OOet, i thuhej Arbanë i Poshtëm, ose Arbanì e Poshtme.Gjeografet elenik do t'a kenë marrë nga Omeri emnin 'Eπειρος' - i silli e përdorte vetëm me thashun 'breg', buzëdet, dhe si emënvend për Bregun përballë Itakës së lashtë - bregut, që edhe gjermanët i thonë ufer, ofer. E kanë marrë dhe e kanë përshtatun edhe shum keq kët emenvend në viset jugore të Arbanit të Poshtëm: se tuk kanë vënë Epeirin ata, nuk ashtë fare përballë ishullit që kanë emëntuo si Itaka - por aji ishull ka përballë vetëm ato dhena që i kanë kluojtun ''Etolia'' e ''Akarnania'', ndërsa Epiri ashtë ma sipër.|[/col]
Image

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#925

Post by bardus » Fri Oct 18, 2013 2:37 pm

land wrote:Titus Livius( libri VII, 3) thote qe banoret perreth tomorit hanin lende lisash dhe velanidhash(geshtenja) dhe arra. me vone mesuan nga prifterinjte e tempullit te leronin token dhe te mbjellin drithera. (kam cituar nje autor tjeter me pare qe thote qe bujqesia u shpik ne dodone).

vertet hanin lende lisi dhe velanidhe? jo, kastana---> Dias velani, pra geshtenja eshte velanidh i Zeusit.

Perfundim shume i sakte Land,ne mbeshtetje edhe nga Hesychius:

κάστανα = Διός βάλανοι ; Ευβοϊκά κάρυα = βαλανῖτις , ιδος, ἡ, a sort ofA.sweet chestnut, Plin.HN15.93.

Geshtenja= lende e Zeusit ; Eubea k`arre= velanidha, nje lloj geshtenje e embel, Plini.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#926

Post by Zeus10 » Fri Oct 18, 2013 3:14 pm

κάρυα
Bardus, une nuk kam dyshim, qe kjo fjale eshte formuar keshtu: që arra~q'(ë)ara.
Vete fjala arra, per mendimin tim e merr kuptimin nga folja me ra(godit), per vete faktin sepse ne fillimet e saj gjuha e ka krijuar leksikun, bazuar ne atributet kryesore, te sendeve dhe fenomeneve.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#927

Post by CERMENIKASI » Wed Oct 23, 2013 9:19 pm

ARNAUTES: Nom que les Turks donnent aux soldats Macédoniens et
aux Épirotes.
Përkthim:
Arnaut:Emën që Turqit u jepshin ushtarve Maqedon si dhe Epirotëve.

Burimi:Oeuvres de C.-F. Volney Parmentier Paris 1825
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#928

Post by Zeus10 » Wed Oct 23, 2013 10:02 pm

Une e gjeta citimin tuaj Cermenikasi edhe ne librin e meposhtem:

Image


Pra maqedone dhe epirote jane arnaute, sipas gjuhes se turqve.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#929

Post by bardus » Mon Dec 02, 2013 9:05 pm

Mallakastrioti wrote:
Mallakastrioti wrote:Shih ç'shkruan ky miku per himarjotet...liber i vitit 1598.

Autor: Lazzaro Soranzo, L'Ottomanno, Ferrara 1598.
ja ta perkthejme njeçik shqip ate faqen e pare...

"LXIII.Nuk eshte e vertet,qe keta qe ne quajme Uscocchi(Uscochi ishin
pirate me origjine kroate),qe do te thote me zerin Skiavona Skoci,ata qe hidhen-kercejne,si Kaprolla me kepuce litaresh,per majat e maleve te jene banuesit e HIMARES,si ka kujtuar Gionio,dhe te tjere qe kane ndjekur mendimin e tij,per kete qendron kjo gje qe Uskoket banojne rreth 500-milje larg nga Himarjotet,qe jane popull ne Shqiperi;ne male,qe quhen Akroqeraune,ne gojen e Gjirit perballe Kepit Shen Meri skaji me i fundit i Italise.Uskoket flasin Skjavone(Sllavisht),Himarjotet Shqip..."

P.s:Shpresoj ta kem perkthyer mire se eshte italishte e 1600...LOL

Ky fisi lab i Uskokeve apo i Shkokeve sic i quanin arbereshet ,ne shek XVI te pakten, gjendej ne Segn apo Sei te Dalmacise,ishte nje fis njerezish shume te forte,lundertare te jashtezakonshem ,luftuan kunder Venezias dhe kunder Turkut dhe ne kohen me te mire paten rreth 2000 luftetare ,me ne fund ilacin ua gjeten,ua derguan nje ushtri mercenare shqiptare te paguar nga Venezia.Ne shek.XIX Shkoket dolen se kishin migruar dhe banonin ne nje nga perrenjte qe furnizojne lumin Moraca qe i bie mu ne zemer te Malit te Zi ne jugperendim te Kolashinit.Ne nje post tjeter kam folur per arbaneshe te emigruar ne rrethinat e Udines ne Itali te cilet thonin se jane arbereshe Uskoke.Etimologjine e Shkok ne sgabohem Dorsa e lidhi me foljen shkoqit, shkok 'i ndare ,i shkoqitur'.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

#930

Post by Zeus10 » Sun Dec 15, 2013 4:27 pm

Autori i librit te meposhtem, eshte i shekullit te pare pas Krishtit:

Image

Mbetet per tu pare nese eshte perkthim nga vepra e tij, apo shpjegim mesjetar per Epirin.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”