Page 23 of 23

Re: Diskutim per etnicitetin e grekeve.

Posted: Sat Aug 15, 2015 11:14 am
by ALBPelasgian
Disa pershkrime per gjeografine e Greqise ne mesjete:

Εις σφραγίδας: «Γρηγόριος πρωτοπραίτωρ Πελοποννήσου και Ελλάδος δ Κλαδάς»". Ομοίως: «Ερωτικού σφράγισμα τού Βασιλείου, κρίσεις έποντος “Ελλάδος και Πελοποννήσου» (Ελληνικά 4,330). "Αλλοτε όμως άναφέρεται άπλώς «κριτης Ελλάδος» ώς παρά Κ. ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΩ (1,657). Εις τούς τίτλους τών μητροπολιτών Αθηνών και Λαρίσης άναφέρεται πάντοτε ή “Ελλάς: “Ο «άρχιεπίσκοπος» Αθηνών "Ανθιμος όνομάζεται «έξαρχος πάσης Ελλάδος και πρόεδρος Κρήτης»".

Re: Diskutim per etnicitetin e grekeve.

Posted: Sat Aug 15, 2015 3:58 pm
by Arban bArbArian
me qen se tema eshte 'Diskutim per etnicitetin e grekeve.' ja qfar thot albanologu Mathieu Aref me siguri e njihni por per ata qe nuk e njohin Mathieu Aref (Arif Mati) lindi më 1 mars të vitit 1938 në Kajro të Egjiptit, është historian shqiptaro-françes Prindërit e tij kanë lindur në krahinën e Matit (Shqipëri). Tashmë ai jeton në Francë dhe i është dedikuar prej vitesh hulumtimit të historisë.
ne nje ligjerat ne prishtin nder te tjera thot se greket kan ardhur vetem ne shekullin e 8 para eres t're dhe se jan egjipto semit ne etnicitet , ne minutin 27:11ja si jan ardh edhe prej nga

https://en.wikipedia.org/wiki/Pelasgus

Re: Diskutim per etnicitetin e grekeve.

Posted: Fri Nov 04, 2016 5:48 pm
by Mallakastrioti
Na akuzojne ne si turko-shqiptar dhe qe visheshim si turq! Thone ndryshe te dhenat historike, meqenese Ministri i Jashtem Grek kerkon qe duhet tu permbahemi te dhenave historike!

"Excursions in Albania; Comprising a Description of the Wild Boar, Deer, and ...
James John Best"

veshje.jpg

Re: Diskutim per etnicitetin e grekeve.

Posted: Sat Nov 05, 2016 1:21 pm
by IllyrianLegend
A bon edhe ne shkrojna Latine?
ALBPelasgian wrote:Disa pershkrime per gjeografine e Greqise ne mesjete:

Εις σφραγίδας: «Γρηγόριος πρωτοπραίτωρ Πελοποννήσου και Ελλάδος δ Κλαδάς»". Ομοίως: «Ερωτικού σφράγισμα τού Βασιλείου, κρίσεις έποντος “Ελλάδος και Πελοποννήσου» (Ελληνικά 4,330). "Αλλοτε όμως άναφέρεται άπλώς «κριτης Ελλάδος» ώς παρά Κ. ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΩ (1,657). Εις τούς τίτλους τών μητροπολιτών Αθηνών και Λαρίσης άναφέρεται πάντοτε ή “Ελλάς: “Ο «άρχιεπίσκοπος» Αθηνών "Ανθιμος όνομάζεται «έξαρχος πάσης Ελλάδος και πρόεδρος Κρήτης»".

Re: Diskutim per etnicitetin e grekeve.

Posted: Sat Mar 18, 2017 9:25 am
by Mallakastrioti
Nje harte e vitit 1686, shkeputur prej vepres "The present state of the Morea: called anciently Peloponnesus" me autor Bernard Randolph i cili kur pershkruan Morene (Peloponezin) nder te tjera shkruan:
---
" Banoret e Morese, jane Turqit, Greket, Albaneses (Arvanitet/Shqiptaret, shenimi im) dhe Tsakonet... [...]... Albaneses (Shqiptaret) u perkasin (besimi, shenimi im .) kishes Greke. Pergjithesisht ata nuk jetojne ne qytete, por tashme kane disa fshatra, njeri prej te cileve eshte shume i madh dhe quhet Sylemen. Ai gjendet ne malet prane qytetit te Arkadise, ku malet kane te njejtin emer. Ata jetojne me teper neper tenda, duke qene se per me teper ata jane barinj..."
---
Ne kete harte shihet qarte qe autori ka vendosur figuren e nje bariu Albanese/Arvaniti ne pjesen e djathte siper (hartes).


Image

Re: EPIRI - PERKATESIA E TIJ SHQIPTARE

Posted: Sat Mar 18, 2017 10:59 am
by IllyrianLegend
Zeus10 wrote:
Fri Mar 26, 2010 1:18 pm

Nuk jemi ne te vetmit, qe befas dolem papritur me kete teze. Ate e thote nje bote e tere:

Image
Ketu authori Shkupin e bani Shkoder -iiiii-

Re: Diskutim per etnicitetin e grekeve.

Posted: Fri Oct 06, 2017 3:15 pm
by Kastrioti1443
Mallakastrioti wrote:
Tue Aug 11, 2015 9:32 pm
Ne Malin Athos dhe sidomos ne Bibliotekat e ketij manastiri gjenden me te vertete dokumente dhe deshmi, te cilat per çdo studiues do ishin me te vertete miniera ari.
I vetmi studiues qe ka bere nje katalog gati gjithe doreshkrimeve dhe librave me permbajtje te ndryshme ka qene docenti i historise sikurse politikani grek Spiridon Lambro.
Ne te vertet, ne arkivat e Bibliotekes se manastirit te Malit Athos ende sot eshte gati e pa mundur te hyet.
Gjithesesi studiuesi grek S. Lambro ka bere nje katalogim te ketyre doreshkrimeve dhe ne se do verehen me kujdes ekzistojne vepra te cilat na thone disa te verteta qe do kishim veshtiresi te gjenim mbeshtetje ne aspektin burimor letrar te koheve antike (sikurse moderne).
Ne kete rast keto burime vijne prej vet autoreve grek ne tekstet e tyre.Nje nder keto shembuj eshte qe ne kohet antike, sikurse ato moderne, ajo qe njihej si "Ellada", apo "Greqia" ishte thjesht Peloponezi dhe kete deshmi na e sjell nje doreshkrim i cili gjendet ende sot ne arkivat e manastirit te Malit Athos.
Dokumenti ne fjale gjendet ne Kodiket Agjoritik (ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ),mban numrin e inventarit 334a me titullin "Περί έπωνυμίας πόλεων καί τόπων", vepra me titullin "Catalogue of the Greek manuscripts on Mount Athos", 1900, f.16.

"

Έλαδα ή νύν όνομαξομένη Πελοπόνησος

."


Image
Ne malin Athos sipas disa dokumementeve te fund shekullit 19, shumica e murgjeve ishin shqiptare.