Page 5 of 11

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Tue Feb 16, 2010 12:30 am
by ALBPelasgian
Image

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Tue Feb 16, 2010 12:31 am
by ALBPelasgian
Image

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Tue Feb 16, 2010 12:32 am
by AgrianShigjetari
Punë e mbarë 'arbëriaonline'

Pranoni edhe disa kontribute prej meje:

Image

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Tue Feb 16, 2010 12:33 am
by AgrianShigjetari
Image

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Tue Feb 16, 2010 12:35 am
by AgrianShigjetari
Image

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Tue Feb 16, 2010 12:35 am
by AgrianShigjetari
Gjuha orale e Suliotëve ose Sulionëve Kaonë Pellazgjik ishte...kush tjetër pos Shqipja:
Image
Penny cyclopaedia of the Society for the Diffusion of Useful published 1842

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Tue Feb 16, 2010 12:39 am
by AgrianShigjetari

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Sun Apr 04, 2010 11:33 pm
by ALBPelasgian
Some of the Suliotes had entered the hostile camp and reported its disposition; being Albanians they were able to do this without fear of detection.

Aetolia: its geography, topography, and antiquities By William John Woodhouse, pg.32

http://books.google.com/books?id=XYloQF ... q=&f=false

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Mon Apr 05, 2010 2:16 am
by Zeus10
ALBPelasgian wrote:Some of the Suliotes had entered the hostile camp and reported its disposition; being Albanians they were able to do this without fear of detection.

Aetolia: its geography, topography, and antiquities By William John Woodhouse, pg.32

http://books.google.com/books?id=XYloQF ... q=&f=false
Me duhet ta sjelle dhe njehere kete Albpelasgian, sepse propaganda greke, ben te pamunduren qe suliotet ti shpalle jo vetem nga ana fetare si greke, por dhe etnikisht. Per me teper , dy paragrafe me poshte, flet per karrakterin e sprovuar te shqiptareve, si luftetare, me te mire se cdo "race" tjeter.

Image

Image

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Mon Apr 05, 2010 2:04 pm
by ALBPelasgian
Zeus10 wrote: Me duhet ta sjelle dhe njehere kete Albpelasgian, sepse propaganda greke, ben te pamunduren qe suliotet ti shpalle jo vetem nga ana fetare si greke, por dhe etnikisht. Per me teper , dy paragrafe me poshte, flet per karrakterin e sprovuar te shqiptareve, si luftetare, me te mire se cdo "race" tjeter.
Sa qe 'gjallë', ai forumi i ndjerë bizantin e patën hapur një biçim teme për suliotët, ku përpiqeshin të grumbullonin materiale false sesi 'greqizma' e suliotëve s'ishte në kuptim fetar por atë etnik. Në atë temë, u patën kyqur edhe disa forumistë të denjë shqiptarë si TirALB dhe Grace, ku përmes faktesh i patën shpartalluar 'grekërit' e atyshëm. Fatmirësisht, unë e pata shkarkuar tërë materialin nga aty dhe e kam postuar këtu së bashku me AgrianShigjetarin.

Do të ishte mrekulli, sikur ndonjëri nga ne, t'i gjente dhe t'i ftonte këty dy (TirALB dhe Grace) në forumin tonë!

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Sun Apr 25, 2010 5:45 pm
by Mallakastrioti
History of the War of Independence in Greece (1830)


Author: Keightley, Thomas, 1789-1872


Image

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Sat May 01, 2010 7:52 am
by Mallakastrioti
Researches in the highlands of Turkey; including visits to mounts Ida, Athos, Olympus, and Pelion, to the Mirdite Albanians, and other remote tribes (1869)


Author: Tozer, Henry Fanshawe, 1829-1916


Image

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Mon May 03, 2010 6:12 pm
by Illyrian

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Mon May 03, 2010 7:57 pm
by Zeus10
Falemnderit Ilirjani. Eshte poshtersi nga ana grekerve qe e ndaluan gjuhen e clirimtareve ne Greqi:

Image

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Posted: Mon May 03, 2010 8:15 pm
by Kundurjoti
Epo greket thone qe shqiptaret vetem sa ndihmuan paksa bile qe dhe ata shqiptare me vone u vetequajten greke.