"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Adrian Vehbiu pjesmares ne trushplarjen e shqiptareve.

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Adrian Vehbiu pjesmares ne trushplarjen e shqiptareve.

#1

Post by Orakulli » Sat Feb 22, 2014 1:40 am

http://www.youtube.com/watch?v=uPuBpHlp ... be&t=1m15s
Shqip, 30 Dhjetor 2013, Pjesa 1 - Top Channel Albania - Political Talk Show

Fatmir Iliazi shkruan ne ate faqe:

Nje sherbetor i dobet i “Institucioneve pushtetore” të fuqive Europiane qe kornizuan fatin, historine, opinionin e/mbi shqiptaret. Nje diktator i fshehur qe perdor shume shpesh "duhet", dhe duket hapur qe ka alergji kur fltet mbi te drejtat e shqiptareve kudo qe jane. Keqinterpreton djallezisht rilindasit,me nje fjale eshte nje perfaqesues i shkolles komuniste shqiptare qe sjell dhe projekton percarje, urrejtje, diskrimin nder shqiptaret. Nuk ka ndonji dallim nga Lubonja. Lufton per te ruajtur statue quo-ne per Shqiperine dhe shqiptaret te krijuar, vendosur dhe mbajtur ne vazhdimesi forcerisht prej "pushtetoreve" Europiane te kohes se regjimeve antidemokratike mbreterore.
Image

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: Adrian Vehbiu pjesmares ne trushplarjen e shqiptareve.

#2

Post by Orakulli » Sat Feb 22, 2014 2:13 am

Ne sistemin demokratik eshte liria e fjales si e drejte baze dhe eshte e drejta e shqiptareve te flasin reth te drejtave te tyre kombetare te mohuara nga "pushtetoret Europiane" per dekada te tera. Nuk eshte nacionalizem, dhe aq me pak feminor. Eshte nje problem i pambyllur ende qe kerkon diskutim, debat, zgjidhje. Rilindasit kerkuan te formohej shteti i shqiptareve, por jo i atille ku te liheshin jashte shumica e shqiptareve, sic e bene pushtetoret mbreterore Europiane te kohes.
Image

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”