"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Hëna e Ben Blushi

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Hëna e Ben Blushi

#1

Post by Orakulli » Tue Apr 22, 2014 12:04 am

Ben Blushi në librin e vet “Hëna e Shqipërisë” : “Shqiptarët kanë një zakon nga i cili nuk shpëtojnë dot: luftën me të vërtetën. E vërteta është viktima e tyre më e madhe në histori”
Absurditeti më i madh qe kam lexuar ndonjiherë.
Nga njohja ime, dhe është gjithashtu një evidencë, në shoqërinë time të fëmijërisë dhe më vonë tregoheshin me gisht gënjeshtaret dhe u largoheshim , nuk donte njeri ti kishte për shok.
Por ç'është e vërteta për Ben Blushin?
Nese do te mashtrosh dhe neuroprogramosh të tjerët nëpërmjet librit, është vetëm nje rrugë të shkruash dhe të nxjerësh përfundime pa u bazuar ne fakte, te flasësh në tym , në pergjithësi, ose të thuash bindje të tua personale, që në 99% të rasteve jane të formuara nga një shtrëmbërim subjektiv i realitetit. Rruga për të shkuar tek përgjithësimi është zbatimi i metodave llogjike, shkencore, matematikore, statistikore, sondozhave, pyetësoreve, etj.
Ne fakt , për të thënë te verteten. Shqiptaret kanë dy karakteristika kryesore:
1. Nuk mashtrohen lehte
2. Nuk nënshtrohen lehte.
Në përgjitheësi shqiptarët janë tepër te zgjuar, janë shumë më të ndershëm sesa duhet për kohen dhe sistemet e sotme, dhe arsyeja kryesore që kanë pasur problem gjithe pushtuesit, ndër ta fut edhe kolonen e pestë të sotme vllehe-cobane e cila ka marr këtë rol të neo-pushtuesit mediatiko-politik per shqiptarët, ështe që janë shumë të vështirë per tu kontrolluar. Ndoshta kjo është dhe një nga arsyet e mospërshtatjes me sistemet e njëpasnjeshme që kanë kaluar, deri tek ky i sotmi, dhe nga ana tjetër një difekt që bllokon zhvillimin e tyre me normat shoqërore që sot janë pranuar me dëshirë, ose me forcwn e ligjit tw vendosur nga shumica e kombeve Europianë.
Te gjithë ata që kanë qenë në pushtet mbi shqiptarët, në te gjitha kohërat, kanë pasur iluzionin se i kanë pas në dorë shqiptarët, por e vërteta është që ata shkuan dhe shqiptaret jetojn edhe sot e kesaj dite në t’njëjtat troje, madje sot me dy shtete. Nuk gjen dot në Shqipëri ndonji rrënjë të ndonji grupi që flasin Latinisht, ose Turqisht, dy pushtuesit kryesore të trevave shqiptare
Ndërsa me kolonën e pestë të neo-pushtuesve, duket qartë sensi i pergjishëm shërbyes dhe homogjineti etniko-grupor i tyre, te cilët nuk janë edhe të paktën krijues sepse palaçolojnë duke kopjuar autore greko-serbe, grup ku futen Adrian Vehbiu, Ben Blushi, Fatos Klosi, e tjerë, do te ndodhi e njejta që'ka ndodh me pushtat para ardhësit të tyre.
Synimi kryesor i neo-pushtuesve është vrasja e të tashmes së shqiptareve, e vetmja që ka ngel, sepse të shkuaren e kanë fshirë klasat mbreterore Europiane më sa miri në kohën e errësirës së informacionit të perandorisë otomane. Fshirja e së shkuares dhe vrasja e të tashmes pothuaj me te njëjtat menyra ka për qëllim mpirjen e aftësisë të shqiptarëve për të përballuar të ardhmen. Konfjuzimi i shqiptareve reth cilësive të qënies së tyre njerëzore, dhe minimi i sigurisë për te ardhmen është shërbimi më i mirë ndaj atyre që kërkojne dhe ëndrrojnë ende për asimilimin dhe zhdukjen e tyre, dihet mirë nga ana e shqiptarëve.kush janë.
Librat e tyre, propaganda e tyre dhe çdo gjë që thonë, në thelb nuk jane gjë tjetër vetem plehra , pa as më të voglën vlerë, jane ujë i trashë.
Për sa i përket sasisë te diskriminimitt, poshtërimit, mohimit të drejtave elementare të njeriut, vrasjeve , përdhunimeve, shpërnguljeve me force nga pronat e tyre, që kane pësuar sistematikisht shqiptaret kudo që jetojnë mund të krahasohen vetëm me rastin e Hebrenjve dhe afrikano-amerikanëve, dhe fatëkeqësisht poshtërimet ndaj tyre ndodhin edhe tani që unë po shkruaj ivetmi ndryshim me dy rastet e tjera që tashmë I gëzojnë të drejtat e tyre. Per kete duhet te shkruajne libra ata qe duan te lënë diçka me vlere pas për shqiptaret dhe për kulturën botërore. Dhe, trajtimi dystandartësh ndaj tyre ende s'ka mbaruar.
Shqiptarët nuk janë banorë në Itali, Francë e të tjera shtete Europiane që kanë kohë që i kanë mbyll keto probleme. Shqiptarët psikologjikisht dhe fizikisht janë shqyer rënde nga fondamentaliste fetaro-shterore-ideologjike te shteteve te medha, dhe fqinjë. Një trup i nje kombi i shqyer kaq keq, i fundit ishte bisha komunizem, e rallë në historinë botërore, do kohë të rilindet, dhe për të rilindur duhet thënë e vërteta, por jo pseudo-verteta e Ebn Blushit.
Së pari, duhet drejtuar gishti nga kush e bëri, dhe jo nga vetja, lenia i vogel dhe i copetuar ka pasojea fatale ne ekonomine e nje kombi dhe nga çfare duhet bërë, kjo duhet kërkuar nga vevvetja, për të ndrequr dhe për të pasur ate që të tjerët kombe kanë një shekull që e kanë. Duhe drejtuar energjia nga bashkimi, nga pozitivja dhe nga heqja dore nga ky lloj elitimi mediatik ortodokso-islamik që synon vetëmn përçarje midis shqiptarëve të Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë dhe Çamëve.
Këta si Ben Blushi, nëse jane të pa qëllimshem në këtë drejtim, gjë që unë nuk e besoj, tregojnë vetem cektësin e tyre, vogëlsinë dhe miopitetin e një klase të sotme shkruese. Kur fliste Adrian Vehbiu për rilindasit ne një TV të njohur, me atë zërin e tij të hollë, që po të mos ta shikoje ishte e vështirë të përcaktohej seksi i folësit, dukej hapur mashtrimi i tij duke i quajtur idetë e rilindasve të kaluara nga koha. Këtij njeriu edhe po ti bërtisje tek veshi që ata janë aktuale dhe do të jenë të tilla derisa shqiptarët të bashkohen në një shtet të vetëm, e cila do të sjelli edhe progresin ekonomik te tyre, s'do mënd shumë për ta kuptuar, do të thoshte prapë me atë zërin e tij të hollë” Mos bëni si fëmijë…”.
Por, dihet ne pwrvojwn e shkuar që këta lloj shkruesish, edhe A.Vehbiu ka shkruar një libër jo shumë të ndryshëm nga "Hëna e Shqipërisë" e mitomanit B.Blushi, nga mbizotërimi i vlerësimit poshtëruese ndaj shqiptarëve, madje po të mos lexosh emrin e autorit mund të dyshosh që janë i njëjti autor, ata gjithmonë nuk kanë lënë ndonji vrage në shpirtin dhe kujtesen e shqiptarëve dhe nuk ndikojnë aspak për regullim e problemeve që ka shoqëria shqiptare, janë krejtësisht jashtë asaj teme, por përkundrazi ndihmojnë vetëm në një drejtim per programimim për shkuarjen drej tatëpjetës së përgjithshme kombëtare, ato dëmtojnë vlerësimin e vlerave të vetvetës, e cila të çon vetëm drejt projektimit te mohimit të vetvetes, më mirë mos me qënë shqiptar . Me dashakeqësi të paramenduar, thashetheme, shpifje dhe hajdare kafenesh nuk mund të shkruhen libra.
https://www.facebook.com/FatmirIliazi/p ... tif_t=like
Image

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”