"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Terrorizmi serbo-fetar.

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Terrorizmi serbo-fetar.

#1

Post by Orakulli » Tue Jun 10, 2014 7:05 pm

Peshkopi Serb:

“Në këto vise jetojnë një numër shumë i madh shqiptarësh, por kjo nuk është vetëm tani. Ne me shqiptarët kemi jetuar në shekuj. Asnjëherë nuk kemi pasur probleme midis dy popujve tanë. Ato që po ndodhin në këto kohëra midis nesh, pra shkëputja e Kosovës dhe krijimi i një shteti të pavarur nga Serbia, ne na rëndon shumë. Kosova dhe Metohija për ne serbët janë pjesa më e shenjtë, aty është zhvilluar e gjithë historia e popullit tonë. Është zhvilluar kultura dhe ana jonë shpirtërore. Numri i madh i shenjtorëve që ne nderojmë në kishën tonë është nga kjo krahinë. Rezidenca e Patriarkanës Serbe faktikisht është në Pejë dhe i bie që Rezidenca e Patriarkanës Serbe të jetë në një shtet tjetër dhe jo në Serbi. Këtë ne nuk mund ta pranojmë dhe ta kuptojmë”, tha ai.

“Ne jemi të gatshëm që të gjejmë një zgjidhje të drejtë që të dyja palët të jenë të kënaqura. Nëse ne kemi jetuar me shekuj bashkë, pse të mos vazhdojmë të jetojmë përsëri bashkë. Një tjetër problem është se rreth 200-250 mijë serbë u është dashur që të lënë shtëpitë e tyre dhe të largohen nga Kosova dhe Metohija dhe nuk e kuptojmë pse ky popull nuk mund të kthehet në shtëpitë e veta, atje ku me qindra vjet kanë jetuar dhe të ketë një jetë normale midis dy popujve tanë”, tha patriaaku serb

I pyetur se cila mund të jetë zgjidhja për këtë situatë, Patriarku Irinej ka theksuar se “E, para do ishte që t’i krijohet mundësia që të gjithë atyre të larguarve të kthehen në shtëpitë e tyre dhe të gjendet mënyra që të jetohet përsëri qetë në Kosovë. Ata kanë jetuar momente të vështira, shtëpitë e tyre janë djegur, pronat janë përvetësuar nga banorët shqiptarë dhe nuk i lejohet atyre që të kthehen në shtëpitë e tyre. Tani kemi marrë vesh që edhe shumë nga varret tona po humbasin apo po dëmtohen. Me përjashtim të disa vendeve që u ruajtën nga KFOR-i, pjesa tjetër janë të shkatërruara dhe të djegura. Serbët asnjëherë nuk kanë qenë armiqësor në raport me shqiptarët. Në 1912, kur Kosova u çlirua nga Turqia, asnjë shqiptar nuk u përzu nga Kosova dhe Metohia”

Nje prift i veshur me rrobe fetare qe ben propagande hapur per llogari ta fashizmit nacionalisto-fetar serb. Te njejtat etiketa qe kane perdorur diktatoret para cfarosjes masive. Nje Hitler dhe Stalin te bashkuar ne nje trup te veshur me rroba fetare. Ata shqiptare qe ftuan kete monster jo vetem janë prishur mendërisht nga infeksioni i përhapur prej punës shumëvjecare të kesaj propagandës Serbe, por edhe janë rikthyer në armiq të pavullnetshmë te vetvetes duke i ujitur t’gjithë teorite raciste, praktikave, dhe genjeshtrave tejet te paturpshme serbomadhe të dy shekujve të fundit. Eshte gjithashtu nje perdhunim i medias dhe i ligjit demokraktike kur lejohet nje personaliteti fetar serb te genjeje piblikisht me qellim te demtimit te interesave kombetare te shqiptareve ne Kosove.

Jane shumë te kuptueshme për njerëzit normale, qe kane edukim te mfjftueshem që inetervista e ketij eshte nje ineterviste e nje te shtremberuari mëndërisht qe riperserit te njejtat propagnda neuro programuese ndjellavrasese ndaj qenies shqiptar. Dihet nga shumica qe ata që flasin në ate mënyre janë koqe në botën e sotme moderne dhe nuk i prejdh kush sepse jane vetem deshira keqedashese qe nuk mbeshteten nga asnje evidence-Serbet i kane e vrare e prere kosovare cdo 20 vjet ne 150 vitet e funditdhe shtuan sasine e vrasjeve kur fuqite e elitave mbreterore te Europes ju falen pjeset shqiptare shteteve fqinje, dhe jane me qindra mijera te vrare, por ka shqiptare ne qeveri dhe parlament i marrin per te verteta ato të thëna dhe nuk miratojne ligje qe te pengojne keto figura te vine ne te ardhmen ne Shqiperi.
Shqiptare , ato jane thjesht dëshira, shpifje dhe gënjeshtra te njerezëve te vegjel megallomane te edukuar gjithë jetën me drogen e kombit të lartë ortodokse. Ajo mënyrë të llogjikuari e ketij është krakteristika për kulturat e ulëta ortodokse-lindore fondamentaliste. Në të është ofendimi, tallja, racizmi, dhe të gjitha negativitet që shumë shtete moderne i dënojnë me ligj.
Shqiptarë përdorni vemndjen tuaj kryesore tuaj tek Kosova, bashkimin me te një interes shumë i rëndësishëm kombëtar për të ardhmen e shqiptarëvë si për mbrojtjen ekonomike të ardhme te shqiptarëve.
Do të ishte shuplaka më e mirë për gjithë psikopatët, fashistët dhe të sëmurët mendorë nacionalistë serë. Ju nuk keni nevojë të përgjigjeni direkt akuzave, shpifjeve dhe gënjeshtrave të tyre. Vetëm bashkohuni me Kosoven dhe ju keni dhënë përgjigjen më të mirë. Bëjeni nëse doni që të jeni ashtu si ende jeni, shqiptare.
Image

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”