"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Marreveshjet Kosove-Serbi

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4212
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Marreveshjet Kosove-Serbi

#1

Post by Zeus10 » Tue Oct 27, 2015 6:09 pm

Kosova dhe Serbia nënshkruan marrëveshjen për themelimin e Bashkësisë së komunave me shumicë serbe në Kosovë. Ajo qe nuk i thuhet shqiptareve, eshte se pjeset me vitale te ekonomise se Kosoves, do te administrohen prej serbeve. Praktikisht kjo marreveshje, krijon nje entitet serb, si Kale Troje, qe do ti beje shqiptaret te varur ekonomikisht prej serbeve dhe do mallkojne diten qe kerkuan te jene te pavarur :

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Marreveshjet Kosove-Serbi

#2

Post by rrëqebull » Tue Oct 27, 2015 8:41 pm

Këto "marrëveshje" janë që të gjitha në funksion të ripushtimit të Shqipërisë Veriore nga serbët, pra të rivendosjes së regjimit kundrashqiptarokratik të llojit serbomanokratik.

"Zajednica" është institucion serbomanokratik në Trojet Tona.

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”