Page 2 of 2

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Posted: Thu Apr 26, 2018 10:08 pm
by TeuAL
Perandori Ilir Anastas i Madh
Rreth nje vit me pare, zbulohet ne Jeruzalem nje ndertim madheshtor i kohes se Perandorit Justinian.

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Posted: Sun Apr 29, 2018 2:28 pm
by TeuAL
TeuAL wrote:
Thu Apr 26, 2018 10:08 pm
Perandori Ilir Anastas i Madh
Rreth nje vit me pare, zbulohet ne Jeruzalem nje ndertim madheshtor i kohes se Perandorit Justinian.
Gabim shtypi ne titull, duhet Perandori Ilir Justinian i Madh

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Posted: Sun Apr 29, 2018 2:39 pm
by TeuAL
Hark Nderimi per Perandorin Ilir Konstantin i Madh

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Posted: Thu May 03, 2018 9:17 am
by TeuAL
TeuAL wrote:
Tue Nov 14, 2017 2:30 pm
. . . vijon

Ngjitur eshte nje tjeter vizatim i gjetur ne muret e Apollonise sone, sjelle para ca kohe, bashke me vizatimin me lart nga Ajzbeg. Ky vizatim me duket se eshte ilustrim nga rrefenja e Ovidit per Silenusin e dehur me vere dhe qe shoket e cojne ne shtepi me te qeshura, te hipur mbi gomar. Ilustrimi i kesaj rrefenje te Ovidit eshte ne punet e shume artisteve, vijon . . .
Duka i Durresit, ne 1339, kerkon poema shkruar nga rrethi letrar i Petrarkes, ne kete rast nga Boccaccio(ngjitja), i cili, ne letren drejtuar Dukes se Durresit, nga fillimi ne fund, citon pa reshtur Danten, Ovidin etj.

Skenat e gdhendura ne guret e Apollonise, cituar me lart, qe mua me ngjajne me skena nga "Metamorfozat" e Ovidit, tregojne mundesi te gjurmeve te lena nga shkolla per te cilen kujdesej vete Duka i Durresit.

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Posted: Thu May 03, 2018 10:04 am
by TeuAL
. . . materiali ngjitur eshte ne ndihme te sa kam thene ne postimin me lart lidhur me rrethin letrar te Petrarkes dhe ndikimin e veprave te Dantes dhe Ovidit tek Boccaccio.

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Posted: Mon May 07, 2018 7:03 pm
by TeuAL
TeuAL wrote:
Thu May 03, 2018 10:04 am
. . . materiali ngjitur eshte ne ndihme te sa kam thene ne postimin me lart lidhur me rrethin letrar te Petrarkes dhe ndikimin e veprave te Dantes dhe Ovidit tek Boccaccio.
Ngjitur eshte letra qe i drejtohet Dukes se Durresit per porosine qe ky i fundit kishte bere per vargje poetike tek rrethi letrar i Petrarkes. Kjo dmth qe Duka i Durresit kujdesej per nje shkolle letrare ne vendin e tij.

vijon . . .

Re: Trashegimi e jona, Duka i Durresit

Posted: Mon May 07, 2018 7:14 pm
by TeuAL
. . . vijon

Dy fotografite ngjitur, nga gdhendjet ne muret e Apollonise, me bejne te mendoj se aty mesohej Ovidi sepse gdhendjet tregojne skena te ngjashme me ato te "Metamorfozave te Ovidit" ku flitet per Silenin e dehur qe nuk qendron dot mbi gomarin e tij prandaj mbahet nga satiret, me te qeshura dhe shoqerohet ne shtepi. Nuk mungon as felini i Bakus-it.

shenim: ngjitjet qe tregojne gdhendjet dhe fleta nga libri i Ovidit, jane nga www

Re: Trashegimi e jona: Duka i Durresit

Posted: Thu May 10, 2018 3:03 pm
by TeuAL
. . . vijon

Vizatimi ngjitur eshte nga libri i Ovidit i permendur me lart. Felini duket ne pozicion njelloj me gdhendjen nga Pojani.

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Posted: Tue Jun 12, 2018 11:12 am
by TeuAL
Perkujtohet 500 vjetori i daljes nga shtypshkronja i "Corpus Iuris Civilis" te Justinianit

Ekspozite per kopjen e pare te dale nga shtypshkronja te vepres se Justinianit.

Re: Trashegimi e jona Perandorake dhe Papnore

Posted: Tue Jun 12, 2018 12:48 pm
by TeuAL
. . . vijon

Ceremonia e dorezimit te korpusit te ligjeve te Perandorit Justinian ne nje afresk te Lorenzo Lotto-s ne Vatikan.