"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Familjet Romako-Lindore ( Bizantine) apo Bizantinet me prejardhje Shqiptare gjate viteve 1000-1300

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Kastrioti1443
Regular Member
Regular Member
Posts: 65
Joined: Thu Jan 03, 2013 10:35 pm
Gender: Male

Familjet Romako-Lindore ( Bizantine) apo Bizantinet me prejardhje Shqiptare gjate viteve 1000-1300

#1

Post by Kastrioti1443 » Sat Oct 28, 2017 12:46 pm

Sic e thote edhe titulli:

Familjet Romako-Lindore ( Bizantine) apo Bizantinet me prejardhje Shqiptare gjate viteve 1000-1300.

Duke qene se Shqiptaret ishin qytetare Romak, ishin paradhesit e tyre qe themeluan Perandorine Romako Lindore me Konstandinin e Madh, sunduan Romen Lindore nga 395 der ne 585 me perandorin e madh Ilir, Justinian e Madh qe eshte edhe perandori me i madh i perandorise romake te lindjes, duke qene se midis familje princerore shqiptare dhe Konstandinopojes ekzistonte lidhja e venate politike '' isopolitika'' qe i lejonte sundim te plote te pavarur shqiptareve arsitokrate, por ata duhet qe te ishin ne ndihme te Bizantineve neper luftra,duhet te kete pasur shqume shqiptare ne rangje te larta ne perandorine Romako Lindore gjate mesjetes se mesme dhe te heret, qe neper wikipedia nuk u paraqitet etnia ose paraqiten si '' grek''.

Per shembull jane duke u zbuluar fakte qe Familja Douka apo Doukas qe themeloi Despotatin e Epirit paska ene nje familje Iliro -Romake apo Iliro-Bizantine.

Ju lutem hidhni sa me shume fakte per keto qe une po them sespe eshte nje pjese shume e rendesishme e historise tone.

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”