"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

"Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes tashme...

Flisni për gjuhën shqipe, magjinë e saj, evoluimin, lidhjet e saj me gjuhët e tjera, rreziqet që i kanosen.

Moderators: Hymniarber, bardus

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4203
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

"Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes tashme...

#1

Post by Zeus10 » Mon May 10, 2010 1:05 am

...eshte larg.

Ishte nje kohe, qe 'lulezonin' teorite per huamarjet e shqipes prej gjuheve te huaja, sidomos prej asaj latine dhe pastaj te te tjerave si turke, sllave greke, gjermanike etj. Kjo u shfrytezua shume mire prej atyre politikaneve, qe kerkonin eleminimin e kombit shqiptar dhe te atij elementi kulturor te spikatur ne ta, gjuhes.
Sipas ketyre teorive, shqipja ishte e paafte te jepte fjale te sajat ne drejtim te gjuheve te tjera, ajo gjasme ishte thjesht nje "kenete" mbetjesh fjalesh prej gjuheve te tjera. Psh sipas tyre, fjala peshk ishte nje huazim nga italishto-latinishtja pesce, po keshtu ishte fjala qiell, ardhur prej cielo, fjala qarte prej chiaro e keshtu me rradhe. Ky transmetim i njeanshem, ishte shtrire ne cdo forme leksikore dhe pothuajse per cdo dukuri dhe objekt.
A ka ndonje fjale shqipe, qe ka ndjekur drejtimin e kundert, pra ate te huazimit e fjaleve shqip nga gjuhet e tjera?
Per kete do marrim ne shqyrtim, nje fjale te perbere ne nje gjuhe, qe konsiderohet pasardhesja natyrale e gjuhes, prej te ciles shqipja ka huazuar deri gjysmen e leksikut, sipas "eksperteve" evropiane, por dhe "shqiptare". Kjo gjuhe eshte gjuha italiane, aq e njojtur prej shumices se shqiptareve, por qe pak prej tyre mund tu kete shkuar ne mend, qe te pakten nje fjale e kesaj gjuhe, eshte nje huazim i paster prej shqipes, dhe kjo eshte fjala PRIMAVERA, qe ne shqip "perkthehet" pranvera. Nuk eshte e veshtire te kuptohet se kjo fjale, eshte nje fjale e perbere prej prima+ vera, ashtu si dhe ne shqip prej pranë+vera, dhe ka nje kuptim te ngjashem me shqipen, duke treguar pak a shume qe stina e Veres eshte pranë. Prima ne italisht fjale per fjale perkthehet para, dhe e integruar ne trupin e fjales primavera si nje parafjale, i jep kuptimin fjales : "para Vera, ose prane Vera'. Problemi i vetem eshte qe fjala vera, ne italisht nuk egziston, sepse shprehja perkatese per kete stine te vitit, eshte estate. Atehere, si eshte gjendur kjo fjale e shqipes ne gjuhen "e forte" italiane? Dikush mund te thote qe ajo ka ardhur prej latinishtes:
ver, veris ---> qe do te thote Pranvere, por kjo ka pak gjasa te jete e vertete, sepse vete fjala italiane permban ne vetvete parafjalen prima, qe tregon qe vete emri eshte perdorur ne krye te heres per te percaktuar nje stine qe zgjat perpara stines te mirenjohur kur prodhohet pija e famshme verë, pije qe mesa duket i ka dhene dhe emrin stines se nxehte te Verës . Ne te kundert ekuacioni gjuhesor nuk do te funksiononte sepse meqe ver ne latinisht do te thote Pranverë, parafjala prima ne krye te saj do te te na terhiqte pas ne stinen e Dimrit.
Pra italiani, kur e ka perdorur per here te pare kete shprehje, duke vene prima perpara VERA(ashtu si shqiptari prane) ka dashur te thote perpara verës, dhe jo perpara pranveres latine. Pra per italianin e "hershem'(sa i hershem mund te jete ky?), Vera eshte Verë si per shqiptarin sot, kurse termi estate ka ardhur me vone, si nje nga prurjet e shumta te mevonshme leksikore qe 'permbyten' gjuhet IE, duke i bere ato te padallueshme me prej gjuhes prej nga ato linden.
Prezenca e nje fjale shqipe ne trupin e nje fjale te perbere te nje gjuhe "te forte" si italishtja, te rrjedhur prej gjuhes gjasme "te hekurt", latinishtes tregon jo per nje marredhenie midis dy gjuheve perkatesisht shqipes dhe italishtes(latinishtes), por per ate qe shqipja ka ruajtuar thelbin e asaj gjuheje qe ka qene themeli i italishtes dhe nenes se saj skolastike latinishtes. Ky arsyetim eshte shume realist dhe shume me i qendrueshem se teorite e Rilindjes(lexo: pranveres) Europiane, se kombi shqiptar na i paska huazuar fjalet prej gjuheve te "forta".
Shqipja jo vetem qe nuk ka huazuar, por ka ruajtur me fanatizem gjuhen e vjeter, cfaredo emri qe te kete ajo, prej te ciles linden shume me vone gjithe gjuhet e tjera IE.
Fjala veris e latinishtes eshte Vera e shqipes dhe jo Pranvera, dhe kjo fjale tregon stinen e pijes se dashur te popullsive Mesdhetare verës, e cila ne dialektin geg per shkak te rotacizmit n-->r shndërrohet ne venë, duke i dhene jete fjales italiane vino, e cila nga ana e saj shnderrohet ne wine ne anglisht, dhe ja ku jane 2 fjale paksa te ndryshme ne dy gjuhe "te ndryshme", te krijuara thjeshta nga likuiditeti i zanoreve ne te folmen shqipe, te cilat skolastika fetare evropiane i shnderroi ne dy gjuhe te "huaja".
Ja ku jane gjuhet e huaja, shtremberime te shkruara te te folmes tone te lashte.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Kundurjoti
Member
Member
Posts: 12
Joined: Mon May 03, 2010 8:12 pm
Gender: Male

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#2

Post by Kundurjoti » Mon May 10, 2010 1:12 am

E shkelqyer Zeus10 i kemi para syve faktet dhe kemi refuzuar ti shohim.

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#3

Post by Phoenix » Mon May 10, 2010 1:54 pm

Image

Duke lexuar Fishtën , pas shumë kohësh ndesha fjalën "STRUK" :). Më lindi një mendim dhe bëra një
kërkim të vogël në internet.
http://fjalorshqip.com/default.aspx
Më duket se fjala "struk" lidhet me strehë, që kuptim të përbashkët i është: s'të reh!
Kështu që, a ka ndonjë lidhje fjala "STRUC" me fjalën " ME U STRUK"?

http://www.etimo.it/?term=struzzo
http://www.etymonline.com/index.php?term=ostrich

http://en.wikipedia.org/wiki/Ostrich

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#4

Post by Phoenix » Mon May 10, 2010 2:29 pm

Visitare = VI-SIT, VI-SYT, VE-SYT
http://www.etimo.it/?term=VISITARE&find=Cerca

Audio, Udire = NDI, NDIGJOJ
http://www.etimo.it/?term=udire&find=Cerca

Lume, luminale (hapësira e çdo tubi, psh enët e gjakut)= LUMË ( aty rrjedh diçka)

Ill-u-mi-na-re = ILL U MI NA , YLLI U MBI NA
http://www.etimo.it/?term=illuminare&find=Cerca

Natale = N AT A LE, ATI A LE
http://www.etimo.it/?term=natale&find=Cerca

Dolo = DO, ME DASHJE
http://www.etimo.it/?term=dolo&find=Cerca

Dare = DA, DHA, DHAN, NDA
http://www.etimo.it/?term=dare&find=Cerca

qiellikaltër
Honored Member
Honored Member
Posts: 358
Joined: Sat Jul 18, 2009 6:22 pm
Gender: Female
Location: Shqipëri

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#5

Post by qiellikaltër » Mon May 10, 2010 7:14 pm

approfitare (ital.), profit (ang.)= perfitoj (shqip), e cila lidhet drejt per se drejti me foljen "fitoj".
"Du t'jem zot, n'timen tok,
dje dhe sot, sot e neser."

qiellikaltër
Honored Member
Honored Member
Posts: 358
Joined: Sat Jul 18, 2009 6:22 pm
Gender: Female
Location: Shqipëri

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#6

Post by qiellikaltër » Mon May 10, 2010 7:17 pm

Zeus10 wrote:Dikush mund te thote qe ajo ka ardhur prej latinishtes:
ver, veris ---> qe do te thote Pranvere
Po latinet pse te kene perdorur "veris" per "pranveren"? Ta kene marre gabim valle?
"Du t'jem zot, n'timen tok,
dje dhe sot, sot e neser."

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4203
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#7

Post by Zeus10 » Mon May 10, 2010 7:48 pm

qiellikaltër wrote:
Zeus10 wrote:Dikush mund te thote qe ajo ka ardhur prej latinishtes:
ver, veris ---> qe do te thote Pranvere
Po latinet pse te kene perdorur "veris" per "pranveren"? Ta kene marre gabim valle?
Per te njejten arsye qe vera e latineve eshte vjeshte per shqiptaret, shiko ketu:

aestate(latinisht)------vjeshta(shqip)
ver(latinisht)-------vera(shqip)

por latinet jane nje stine me heret, gje qe tregon qe ose latinishtja eshte nje gjuhe e interpretuar prej europianeve dhe jo e folur pra gjuhe skolastike, OSE tregon qe ajo eshte thjeshte nje gjuhe e sajuar, OSE nje kombinim i te dyjave.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#8

Post by Orakulli » Tue May 11, 2010 2:07 am

Filozofi.
Pys-lo-zo-fi.Pys-pyes-pies-eshte.
Nga pyetja ka ardhur zhvillimi.Pse ne e quajmë pranverë dhe ata pranverë,dhe kur duhet të venë tek ajo që duhet të ishte pran,ose në an te saj,ose afër saj, nuk kemi më "vera" në gjuhën e madhe italiane,por e kemi vetëm në shqip.
Të lumtë Zeus,por metodën dhe jo per gjetjen.Gjetje të tilla do të gjesh me mijëra në gjuhën italiane,dhe jo vetëm në të.Estate është,sepse është “e shtate".Stinët janë t'lidhura me muajt..Sot,Shtatori është i nënti.Pse duhet të filloj me këtë numër "e shtate","vera" italiane?
Sepse viti ka qënë me 10 muaj dhe jo me dymbëdhjete.Shatori fillonte verën,dhe “e shtate” ka qënë vera,me vitin me 10 muaj.Keshtu ka qene reth 3000 vjete me parë e me larg."E shtate" ka qene vere dhe jo vjeshte.Dhe "vjesht",u bë kur viti u ndërtua me 12 muaj, edhe kjo shumëherët;reth 2700 vjet më pare.Te dyja format shqipja i ka ndërtuar.
Vjesht është si me thënë sot "parambyllje" dhe "dimër" është mbyllje.Shqipja i mbyll me diet(10),diel,dimer...Pse i mbyll gluha shqipe në këtë mënyrë duhet ta gjeni.Gjuhët e tjera e kan pasë më të lehtë duke pasur gjuhën shqipe para.Kuptohet,në shumicën e rasteve duke zbatuar kodet e saj dhe në pak raste duke marrë direkt njesite e saj.Ka raste qe kur jane njesite e saj dhe nuk jane ndryshuar ,por ja kane dhene nji emeri(shikoni pse duhet forma "nji" e shqipes) tjeter per kuptim te ngjshem,kur behet fjala per nje emër,ose nje foljeje te ngjashem si concept.P.sh;rip ;ne naglisht behet strip=me zhvesh,grin;ne anglisht merr format grinder ..etj,
Kur zbatohen njesitë e saj,në shumicën e rasteve ato përdoren si shumë I dy e me shumë prej tyre për të dhënë një Koncept të ri>meteropeli+eshte pjellje e madhe.Kemi vetem pak ndrysh fonetik tek “mĕter”.Ska faj shqipja qe “madher” te shqipes ;disa eka ne beren nene,am,mëm e te tjera
Shqipja ne gluhen e vjete te muajve;
Mar(par)-pry(dy)-mai(treshi i vjeter ne gjuhen shqipe)-Cel-korr(nuk ka te beje me korrjen)-gush(giast)-shtate-tete(8)-nente-diet.
Kjo,sepse gjuha eshte ndertuar ne lidhje me levizjen e diellit.Peirudha-nate me shume dhe periudhe -dite me shume,ose diell me shume.Kur ato barazoheshin fillonte nje vit i ri,ne rastin kur pas asaj dielli mirrte,dhe mbaronte nje vit kur pas saj nata mirte,ose dilli(emir i vjeter i tij) fshihej me shpejt poshte tokes.
Ate moment dielli vdiste (dS) dhe ne diten e neserme kur rilindëte,ose ngjallej(gia).VDS dhe NGL kane qene kodet.Prandaj egjyptianet,najat,kinezet dhe gjithe kulturat e bere te njohura me sot, e quanin zot,sepse ai nuk vdiste asnjehere.
Më vonë u shtuan:
Ian=nji në anë,numri nji.Numri nji në anë.
Vëb=b,e dyta e alfabetit.
Kështu le të ecim me tej dhe të kuptojme shqipen.
Cfarë është Mandej(shqiptohet)?

Po e tregoj pjesërisht kodin>Më an dej+Dita më anë.An dite.An dite,shqipja e sotme kupton -Dita që ri në anë,d.m.th nëse e bëjmë javen nje segment,dy anët e saj janë -M'ane'dej dhe -Z'an'dej.Njera qëndron në anën e fillimit,Mandej dhe tjetra e Zë anën,Zan'dej.

Ndërsa -an e shqipes eshte "an" sepse "a" është e para e alfabetit.
Vazhdojeni vetë shqiptarë te vertetë(kam dyshimin se fjala skip dikur ka pasur kuptimin;njeri shume I zgjuar).Shkruajta më shumë se sa duhet.
Duket pak si e ndërlikuar në fillim por nuk është edhe aq.Po të përpiqeni,do ta rëzoni murin fallco të gjuhësisë europiane.Ju duhet nje biblioteke e mire dhe metoda qe un po kembngul prej vitesh ne internet.Më saktë,po shfrytëzoj internetin duke ndergjegjësuar shqiptarët se cilet janë.Na e kanë dhuruar këtë mjet tashmë.Na duhet ta vëmë në punë dhe tu thyejme hundët racizmit dhe poshterimit te fshehte historik, gjuhesor qe u jane bere dhe u behet kombeve europiane.
Edhe shkencetari me budall e di që kur bëhet fjalë për “grek”,bëhet fjalë për kulture dhe jo për një komb të caktuar.Kete fakt te thjeshte njerezia nuk e di.Atë kulture mund ta kenë ndërtuar shqiptare,egjyptiane,nordike,irlandeze,skoceze,gjermane,
Gjuha shqipe është gjuha që ndërtoi gjuhën egjyptiane dhe jo pas ardhëse e saj,sepse gjuha shqipe është më e vjetër se ajo.
Gjuha shqipe ndërtonte dhe nuk jepte hua fjalë.Ajo edhe sot mund të ndërtoi,kush ja kupton kodet .
Njeri prej tyre ishte Fishta,tjetri "Agalliu" i panjohur.Me e bukura e kesaj gjuhe është që ajo shërben si "Kode",prandaj edhe në disa raste i ka ngatërrue dhe gjuhëtare me talent.Duke parë që ajo fjalë është p.sh në sllavishten e vjetër,kanë menduar se shqipja e ka huazuar,duka harrue qe sllavishtja është gjuhë e re,fetare,dhe filloi të ndërtohej në Selanik me Cirilon,kuptohet,një njohës i mirë i kodeve të kësaj gjuhe.Pak persona,brënda kishës së vatikanit duhet te lejoheshin dhe lejohen me u njof me keto kode.
Njësoj ka ndodh dhe me gjuhën turke.Nuk mund të krahasohet zhvillimi i atyre që zbritën në egjypt reth 5000 vite më parë dhe që kishin një armë të fuqishme ,shkrimin,me zhvillimin e mongoleve ,prej nga vinin turqit.Mongolet mund të kishin popullsi më shumice ,ose kalorës nomade të shkelqyer,por për gjuhë të shkruar ...
Bëni një eksperiment të vogël;Krahasoni gjuhën e sotme turke me gjuhën e paaraardhsve të tyre mongole.Ata ndryshojnë pikërisht në fjalët që turqishtja ka të përbashket me shqipen;kjo sepse turqit i huazuan ato nga gjuha shqipe.
Kur erdhen turqit në ballkan asnjeri nuk mund të na thote se sa shqipfoles banonin ne trojet prej adriatikut deri ne anatoli(anadoli).Dhe kjo vetëm 500 vite me parë.Anadol-adriatik??????
Image

qiellikaltër
Honored Member
Honored Member
Posts: 358
Joined: Sat Jul 18, 2009 6:22 pm
Gender: Female
Location: Shqipëri

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#9

Post by qiellikaltër » Tue May 11, 2010 7:05 pm

Po persa i perket fjales "baricentro (ital.)", duket se ka lidhje kuptimore me fjalen shqipe "bar" si te "i barabarte".

Nuk e di ne eshe diskutuar me pare per kete fjale.
"Du t'jem zot, n'timen tok,
dje dhe sot, sot e neser."

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#10

Post by Orakulli » Wed May 12, 2010 12:01 am

Thone se vjen prej greqishtes
barỳs, "i rand", e kentron, "qendër"
Bar-ys,bar-eshte folja e gjuhes shqipe bëj,baj.bër,ban,bën,bl,bi,.....
kentron=ken T tek ro,me pas "T" ne nje reth qe ne e quajme dhe "ro",shembull;"rot",do te thote ta ndash ate ne pjese te barabarta.
Ne ranstin tone,kohet moderne =Me ken ba t'ro ne nje trekendesh.
Ndersa fjala barabar eshte vete e "barabar";bar=bar.
Vete "t",shikojeni mire,qe ne fakt ka qene dikur vetem nje kryq,si ai i kishes sot,esht nje simbol i ndarjes ne kater pjese te barabarta (hapesire).
Vendose nje kryq ne nje reth!
Cfaredo do kemi?Ndarjen e tij ne kater pjese te barabarta,ku kryqi na shendrohet ne diametra.Pra,ku "t"+" O"shendrohet ne dy "D",po ti ndajme.
keshtu qe :to=dd
Pra si perfundim;Zgjidhni!
Doni "t"-ne ne "o",apo doni te "ken d",me pas "d"-ne????
Image

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#11

Post by Orakulli » Wed May 12, 2010 1:36 am

Ishte nje idiot tjeter(shqiptar si gjtihmone) i ndotur menderisht nga propaganda historike gjuhesore e elites se re rilindese Europiane te tre shekujve te fundit,i cili na thosh qe skypja isht nji gluhe e varfër dhe ka shumë huazime.E fshiva.
Ben mire te shporesh nga ky forum,pa te zene ne me shqelma.Nuk kemi nevoje te lexojme llojin idiot te atyre qe i kemi lexuar neper librat fantagjuhesore te shkences zyrtare gjuhesore.Ata jane me te ndertuara sesa pasthirmat e tua kundershtuese dhe ngulcuese te njeiru qe nuk ka ne pronesi ma trurin e tij.Shko e futu ne vrimat perkulraseshe fomurike te greko-latino-sllavo-turko,te cileve u duket vetja sikur kan pas at Cezarin dhe nene Kleopatren,te shartum me sullatanet qe besonin se ishin pasardheist e Aleksanderit te madh.Kur Franca dhe Rusia carombtrerore,ndertoi greqine mbreterore,mesuam se ka pasur dhe greke,dhe ata qe kane kete emer sot besojne qe jane djemte e aristotelit lekure bardhe e sy kalter,meqe kete e tha Rusoi,Gëte e disa te tjerë te pire e dehur nga nxenia prej librave te klishave mbi k-la-ik-en 3000 vjecare.
Te lajmeroj qe eshte nderhyrja jote e fundit ne kete forum.Nese vazhdon do te veme majat nga ke thembrat.

Andaj nga jugu thone ne kete rast:Madhe budalla.Te kish koken kah ka kembet,me mire do t'shihte.
Image

User avatar
Hymniarber
Star Member
Star Member
Posts: 993
Joined: Tue Jun 02, 2009 5:04 am
Gender: Male
Location: Arbëria

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#12

Post by Hymniarber » Wed May 12, 2010 2:50 am

Orakulli wrote:Ishte nje idiot tjeter(shqiptar si gjtihmone) i ndotur menderisht nga propaganda historike gjuhesore e elites se re rilindese Europiane te tre shekujve te fundit,i cili na thosh qe skypja isht nji gluhe e varfër dhe ka shumë huazime.E fshiva.
Ben mire te shporesh nga ky forum,pa te zene ne me shqelma.Nuk kemi nevoje te lexojme llojin idiot te atyre qe i kemi lexuar neper librat fantagjuhesore te shkences zyrtare gjuhesore.Ata jane me te ndertuara sesa pasthirmat e tua kundershtuese dhe ngulcuese te njeiru qe nuk ka ne pronesi ma trurin e tij.Shko e futu ne vrimat perkulraseshe fomurike te greko-latino-sllavo-turko,te cileve u duket vetja sikur kan pas at Cezarin dhe nene Kleopatren,te shartum me sullatanet qe besonin se ishin pasardheist e Aleksanderit te madh.Kur Franca dhe Rusia carombtrerore,ndertoi greqine mbreterore,mesuam se ka pasur dhe greke,dhe ata qe kane kete emer sot besojne qe jane djemte e aristotelit lekure bardhe e sy kalter,meqe kete e tha Rusoi,Gëte e disa te tjerë te pire e dehur nga nxenia prej librave te klishave mbi k-la-ik-en 3000 vjecare.
Te lajmeroj qe eshte nderhyrja jote e fundit ne kete forum.Nese vazhdon do te veme majat nga ke thembrat.

Andaj nga jugu thone ne kete rast:Madhe budalla.Te kish koken kah ka kembet,me mire do t'shihte.
Pavaresisht nga permbajtja ne nuk duhet ti fshime plotesisht, por ti hedhim ne kosh ato.
Fere libenter homines id quod volunt credunt

Zogu godites
Member
Member
Posts: 40
Joined: Tue May 11, 2010 9:10 pm
Gender: Male

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#13

Post by Zogu godites » Wed May 12, 2010 12:06 pm

Pse me eshte fshire postimi? Une thashe qe vera eshte huazim prej latinishtes dhe qe gjuha shqipe ka shume huazime prej gjuheve te huaja.
Ky eshte mendimi im, a ka ndonje gje te keqe ketu?
Edi Rama, shanci perparimtar i vetem i Shqiperise.

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashm

#14

Post by Phoenix » Wed May 12, 2010 2:49 pm


User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: "Pranvera" e teorive te huazimeve te shqipes shqip tashme...

#15

Post by Orakulli » Wed May 12, 2010 5:44 pm

Tao,apo,kryqi egjyptian.Ose "O AT".Barcentro,i "par qendro",me shqipen e sotme.
Image

Post Reply

Return to “Gjuha shqipe”