Page 4 of 5

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 7:53 pm
by Arta
alfeko sukaraku wrote:Mundet kush te me shpjegoj fjalet

You do not have the required permissions to view the files attached to this post?

Si duhet te veproj qe ta rregulloj kete difekt qe nuk me le te postoj figura?
Ju nuk jeni te autorizuar per te pare dosjet e bashkengjitura ne kete post?

Nuk e kuptoj c'fare kodi te duhet pervec bashkangjitjes, ose 'images' qe te vendosesh keto foto ose dosje?

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 8:04 pm
by alfeko sukaraku
Zeus10 wrote:Image

Une nuk e di per pjesen qe mbetet, por jam fare i sigurt qe MI MALE eshte pikerisht ashtu sic interpretohet ketu MBI MALE. Shkronja M-ë shpeshhere ne te shkruar ka ekujvalente fonetike MB. Po ashtu dhe ne dialektet shqip shfaqet dyformeshe:

mi(geg)______mbi(tosk)
metem(geg)____mbetem(tosk)
me u myt(geg)____të mbytem(tosk)
mai(geg)______mbaj(tosk) etj, etj.
Ateher rregjistroje matrialin e pare:

Punim mbi nje pasqyre i gjendur ne etruri.Botohet nga "Xhuzepe Foskarini" Gjuha e etruskeve"

Shpjegimi i pare ne gjuhen shqipe i jepet nga A F Kocaqi , ne librin me titull "shqipja pellazge" Tirane 2009."Shfaqet nje temen ne male.Brenda temenit vrejm tre njerez,dy prej tyre jane veshur me te njejten forem,edhe kjo na shtyne te mendojm lidhjet me te aferta te tyre.Njeriu qe eshte ne mes mbane ne doren e djathte te tije nje rrethe,qe sic duket eshte shume peshe e rende.Dora e djathte e tije ndihmohet nga njeriu qe eshte para tije,ndersa njeriu mbas tij e ndihmon ate duke e mbajtur nga mesi.Jashte temenit dy gra falen ,gje qe na le te kuptojm se ndodhemi para nje akti te shenjte.Mbi temen shfaqet nje tra edhe dy shpend te ulur mbi te.Vreni me kujdes rrezet e djellit ,ato thyhen edhe nuk bjene ne toke,edhe kjo na le te kuptojm se kemi te bejme me nate ne toke.Ateher cfare eshte ky rreth qe eshte edhe peshe e rende e cila po vendoset aty naten?Mos valle eshte hena????Hesiodi tek "mark west " na thote se "PELLAZGET MBURRESHIN SE ISHIN AUTOKTON ,EDHE ME TE VJETER SE HENA"

mos valle perendia po sjelle henen???C fare na thote mbishkrimi nen te??

MIMALENALARTHIAPURUHENAS=MI MALE NA LARTHIA PURU HENAS=MBI MALE LARTE LARTHIA PRURI HENEN

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 8:08 pm
by alfeko sukaraku
Arta wrote:
alfeko sukaraku wrote:Mundet kush te me shpjegoj fjalet

You do not have the required permissions to view the files attached to this post?

Si duhet te veproj qe ta rregulloj kete difekt qe nuk me le te postoj figura?
Ju nuk jeni te autorizuar per te pare dosjet e bashkengjitura ne kete post?

Nuk e kuptoj c'fare kodi te duhet pervec bashkangjitjes, ose 'images' qe te vendosesh keto foto ose dosje?
UNE NUK E KUPTOJ ANGLISHTEN

kam kerkuar ndihme per kete ceshtje.te dhenat e mija jane te njohurat nga forumi...futuni edhe mi rregulloni pak.

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:06 pm
by alfeko sukaraku
po ju paraqes nje pjese nga ndarja e dyte e shkrimit mbi mumjen e Zagrebit.

faleminderit mallakastrioti-tani flasim sa te duash

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:11 pm
by Mallakastrioti
Do ktheni xhevap ju ketu a si keni hall?...per ça jemi mbledhur ne ketu?....ja flisni si do organizojme punen se materiale ka e me bollek.Perveshim menget!
Ja Zeus10 e alfeko behuni tok e filloni te paret ...nga e nisim

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:14 pm
by Mallakastrioti
Ky eshte siti ne youtube ku do hidhen gjithe punet e materialet qe do diskutohen ketu...ku do jene gjithe nickname e pjesmarresve si dhe ne emrin e "arberiaonline.com"

http://www.youtube.com/user/arberiaonline

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:16 pm
by alfeko sukaraku
Mallakastrioti wrote:Do ktheni xhevap ju ketu a si keni hall?...per ça jemi mbledhur ne ketu?....ja flisni si do organizojme punen se materiale ka e me bollek.Perveshim menget!
Ja Zeus10 e alfeko behuni tok e filloni te paret ...nga e nisim
Zeusi nuk po na i vare fare keto kohet e fundit..une po te jap 2 ore e gjysem matrial ne kete teme.

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:18 pm
by Mallakastrioti
alfeko sukaraku wrote:
Mallakastrioti wrote:Do ktheni xhevap ju ketu a si keni hall?...per ça jemi mbledhur ne ketu?....ja flisni si do organizojme punen se materiale ka e me bollek.Perveshim menget!
Ja Zeus10 e alfeko behuni tok e filloni te paret ...nga e nisim
Zeusi nuk po na i vare fare keto kohet e fundit..une po te jap 2 ore e gjysem matrial ne kete teme.

Pa Zeus10 nuk benet...nga ai kam "vjedhur" gjithe ato gjera une qe kam publikuar...
Zeus10...duam mendje per te zene...jo per te nxene derman ore.

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:21 pm
by alfeko sukaraku
"Mumja e Zagrebit" quhet keshtu sepse gjendet rastesisht ne muzeun.Detajet e hollesishme te saja i ka botuar Jacob Krall "Liber linteus"

Mumja ishte nje femer e ballsamosur -si me poshte

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:23 pm
by Zeus10
Mua te me falni, por une nuk po jam ne gjendje sepse futem ne kompjuter me nderprerje, por ju premtoj qe neser do te jem i angazhuar gjithe paraditen.

Alfeko: Llogarine tende e kontrollova dhe nuk i mungon asnje opsion, nese po, me shkruaj se cfare eshte.

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:26 pm
by Arta
Zeus10 wrote:Mua te me falni, por une nuk po jam ne gjendje sepse futem ne kompjuter me nderprerje, por ju premtoj qe neser do te jem i angazhuar gjithe paraditen.

Alfeko: Llogarine tende e kontrollova dhe nuk i mungon asnje opsion, nese po, me shkruaj se cfare eshte.
Jo nuk e ka problemin se mungon dicka, problemi eshte sepse nuk i kupton ato opsione ne anglisht. Mund te ishte ndonje mundesi Zeus te behej edhe ne Shqip, apo do mula qe te behet? :D

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:28 pm
by alfeko sukaraku
pjesa e dyte e liber linteus eshte rindertuar fale perseritjes edhe riperseritjes se fjalve.Per ta gjetur ate shtypni ne googel "libre linteus" edhe shkoni tek rindertimi i pjeses se dyte.Me poshte po ju paraqes edhe nje punim te botuar kohet e fundit ne tirane,i cili permban edhe rindertimin e pjeses se dyte te te mumjes se zagrebit.

shijojeni si me poshte:

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 9:31 pm
by alfeko sukaraku
Zeus10 wrote:Mua te me falni, por une nuk po jam ne gjendje sepse futem ne kompjuter me nderprerje, por ju premtoj qe neser do te jem i angazhuar gjithe paraditen.

Alfeko: Llogarine tende e kontrollova dhe nuk i mungon asnje opsion, nese po, me shkruaj se cfare eshte.
mire qe me erdhi ne ndihme brigada e pare sulmuese nga mallakastra ,se ti me ke harruar fare -hahaha-

per veten tuaj e keni rregulluar ate shiritin e kuq ne funde te postimit...po mua perse nuk ma rregulloni?

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Mon Sep 21, 2009 10:00 pm
by alfeko sukaraku
Ja edhe nje mbishkrim nga Apollonia jone.

Per detajet me te hollesishme pyesni Zeusin.

FIMIA HYJNERON.....

Re: Gjuha e vjeter shqipe

Posted: Tue Sep 22, 2009 7:43 pm
by alfeko sukaraku
Mbishkrim nga Etruria.

Botohet nga Iakovo Thomopulo 1912-Pellazgjika-ribotuar me 1994.

MI MURS ARNTHAL VETES
NUVRES LARIS VETE MULUNE
LATHIA PETRUNI MULUNE