"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Agimi i Artë dhe Janullatosi.

Flisni për gjuhën shqipe, magjinë e saj, evoluimin, lidhjet e saj me gjuhët e tjera, rreziqet që i kanosen.

Moderators: Hymniarber, bardus

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Agimi i Artë dhe Janullatosi.

#16

Post by Arbëri » Sun Feb 03, 2013 5:00 pm

“Janullatos në Shqipëri për interesat e Greqisë”

Image
Artur Zheji

Ishte viti 1999 dhe lufta e Kosovës dhe gazetari amerikan e pyet, (Janullatosin) Hirësi, na thoni, apo vepron NATO-ja në mënyrë të denjë në këtë çështje kaq të madhe. Dhe përgjigja e tij ishte, “NATO po derdh gjak të pafajshëm serb”. Ne ende vazhdojmë ti bëjmë keq vetvetes, duke luftuar me njëri-tjetrin, dhe të tjerët na përvetësojnë pronat e na udhëheqim në disa rrugë ku nuk jemi në gjendje të ecim.
Per me shume : http://www.balkanweb.com/gazetav5/artik ... ?id=127826
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Strokulli
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 237
Joined: Fri Oct 29, 2010 12:37 am
Gender: Male
Location: Albanìa/Arbani

Re: Agimi i Artë dhe Janullatosi.

#17

Post by Strokulli » Wed Mar 27, 2013 12:19 am

Greqi, populli rreh egërrsisht deputetet neonazistë të “Agimit të Artë” (Χρυσή Αυγή), nuk i lejon me vendosu kunorë..

Varata (situata), si ekonomike po ashtu dhe politike ashtë shumë e acaruome në vëndin fqinjë, në Greqì, a thuo por si qeni që ngrrështërohet..

Kështu gljatë ditës së sodme, ku gjith nierëzit ishnë që banjëshnë lodërtinë e lusme (ceremoninë solemne) për kryengritjen e armatisun të vjetit 1821, në shumë qytete të ndryshme të Greqisë u zhvilluo parakalimi i ndormtë (i zakonshëm) i silli përcillet me të vënduonët e kunorave.

Në qytetin e Lutrakit të rrethit të Korintit në Peloponez, të gljanat e sodme kjenë ma shumë se shpërthyese, a thuo si prej gulfjet së hakmarrjes..

Kur i erdhi rradha të vënduonit të kunorës, deputetit të partisë ekstremiste neonaziste të “Agimit të Artë”, Stathis Bukuras, populli nuk u përmbajt por iu çurullisen tuke e rrapangjeshun me shkjelmba dhe me mbuzikata (grushta), sheshi u kthye mbë një lugadh lufte të vërtet. Por, ndë të dërrvitunit (përleshjen) u shtuonë edhe antarë të tjerë të partisë neonaziste të “Agimit të Artë” që ishnë ma se 10 në numër, gja që e ndhezi edhe ma shumë gjëndjen. U dësh të ndërhynit e policisë dhe të hjedhunit e gazrave që të shpërndaheshin të implikuomit në gërrnjën.

Ndomos se partia neonaziste e “Agimit të Artë” muorr një numër të shtoshtë (të lartë) votash në zgledhjet e kaluome parlamentare, duhet theksuon se kta nuk e ndrryshoi të zëmërkeqtë e popullit mbrej tyne, që sa vjen dita-ditës bahet edhe ma i madh, kur shumë herrë i nxjerrnjënë jasht sallet djeri dhe me shkjelmba. Edhe në kët rasë, shembullor ashtë reagimi i shefit të policisë së Lutrakit i silli e përbuzi vendosjen e kunorës tuke e hjedhu atë mbë truoll në shenj proteste ndaj përanisë së deputetëve të “Agimit të Artë”.

Jashtrìa (gjesti) e tij u tumirë e muorr të pjekuna pëllambashit nga populli i përanishëm.


User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: Agimi i Artë dhe Janullatosi.

#18

Post by Orakulli » Thu Mar 28, 2013 5:21 am

Greqi, populli rreh egërrsisht deputetet neonazistë të “Agimit të Artë” (Χρυσή Αυγή), nuk i lejon me vendosu kunorë..

Varata (situata), si ekonomike po ashtu dhe politike ashtë shumë e acaruome në vëndin fqinjë, në Greqì, a thuo por si qeni që ngrrështërohet..

Kështu gljatë ditës së sodme, ku gjith nierëzit ishnë që banjëshnë lodërtinë e lusme (ceremoninë solemne) për kryengritjen e armatisun të vjetit 1821, në shumë qytete të ndryshme të Greqisë u zhvilluo parakalimi i ndormtë (i zakonshëm) i silli përcillet me të vënduonët e kunorave.

Në qytetin e Lutrakit të rrethit të Korintit në Peloponez, të gljanat e sodme kjenë ma shumë se shpërthyese, a thuo si prej gulfjet së hakmarrjes..

Kur i erdhi rradha të vënduonit të kunorës, deputetit të partisë ekstremiste neonaziste të “Agimit të Artë”, Stathis Bukuras, populli nuk u përmbajt por iu çurullisen tuke e rrapangjeshun me shkjelmba dhe me mbuzikata (grushta), sheshi u kthye mbë një lugadh lufte të vërtet. Por, ndë të dërrvitunit (përleshjen) u shtuonë edhe antarë të tjerë të partisë neonaziste të “Agimit të Artë” që ishnë ma se 10 në numër, gja që e ndhezi edhe ma shumë gjëndjen. U dësh të ndërhynit e policisë dhe të hjedhunit e gazrave që të shpërndaheshin të implikuomit në gërrnjën.

Ndomos se partia neonaziste e “Agimit të Artë” muorr një numër të shtoshtë (të lartë) votash në zgledhjet e kaluome parlamentare, duhet theksuon se kta nuk e ndrryshoi të zëmërkeqtë e popullit mbrej tyne, që sa vjen dita-ditës bahet edhe ma i madh, kur shumë herrë i nxjerrnjënë jasht sallet djeri dhe me shkjelmba. Edhe në kët rasë, shembullor ashtë reagimi i shefit të policisë së Lutrakit i silli e përbuzi vendosjen e kunorës tuke e hjedhu atë mbë truoll në shenj proteste ndaj përanisë së deputetëve të “Agimit të Artë”.

Jashtrìa (gjesti) e tij u tumirë e muorr të pjekuna pëllambashit nga populli i përanishëm.
Image

Post Reply

Return to “Gjuha shqipe”