"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Tendenca universale e evolucionit njërëzor

Flisni për gjuhën shqipe, magjinë e saj, evoluimin, lidhjet e saj me gjuhët e tjera, rreziqet që i kanosen.

Moderators: Hymniarber, bardus

Post Reply
User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Tendenca universale e evolucionit njërëzor

#1

Post by Orakulli » Sun Feb 03, 2013 9:49 am

Tendenca universale e evolucionit njërëzor
by Iliazi Fatmir on Sunday, February 3, 2013 at 3:32am ·

Nëse krahasojmë shpirtmadhësinë dhe vizionin e shqiptareve me meskinitetin e shoqërive të kulturave ortodokes si ato fqinjësore greke, serbe, dhe bullgare si dhe kulturave lindore-aziatike-islame me mënyrat e tyre dhunore dhe idiote që përdorin sistematikisht një mbjellje urrejtje ndaj shqiptarëve, ose “të tjerëve jo ortodokso-islamë” kuptojmë lehtësisht lartësinë shpirterore të ketij kombi dhe arsye përse ky komb ka mbijetuar ndër kohëra.

Shikohet lehtë që kulturat e tyre janë kultura ku njerëzit janë programuar mëndërisht ndër dekada dhe tashmë është krijuar e “verteta” e shoqërive te tyre që pretendojnë për një racë të pastër, të lartë, të ndritur fetare. Për shëmbull, raca e pastër “greke”, e ndritur antike, dhe vetëm ortdokse, njëngjyrëshe, nuk mbështet vetëm nga nacionalistët atje, por ajo mbështetet nga kisha, shteti dhe gjithë struktura e shoqërisë. Një dëshirë e dikurshme e disa njerëzve të sëmurë tashmë është kthyer në realitet , një prëtendim mitoman, absurd të të superioritet racor, kulturo dhe fetar grek. Pa ndonji dallim është edhe menataliteti ndër Serbi, dhe po pa ndonji ndryshim në atë që ne mendojmë si krah të kundërt, në vendet lindore-aziatike-islame. Nuk është rastësi që urrejtja ndaj besimeve fetare të tjera dhe moslejimi i tyre në keto vënde, si dhe urrejtja ndaj Amerikës janë aq të ngjashme ndër ta edhe pse janë të kundërta midis tyre.

Manolis Glezos pyet ministrin e arsimit , që ka mbiemrin Arvanitopoulos – A je grek, apo arvanit?
Gjithë thonë e kuptojnë sa e mënçur pyetja e plakut, mirëpo harrojnë që kultura e shoqërisë greke është e tillë që nëse ministri do të thoshte lirshëm që është me origjinë Arvanitase , Manoli nuk do të kishte mundësinë tja bënte Arvanitopoulos atë pyetje, sepse ai nuk do të zgjidhej kurrë ministër.

Ndërsa shqiptarët nuk kanë kulturën e predominit. Kemi një minsitër minoritar në qeverinë e tanishme, që dihet botërisht dhe nuk përbën tabu në poltikën shqiptare qënia jo shqiptar, kur minoritarët greke nuk përfaqësojnë as 1% të popullsisë, dhe kemi një prift grek në krye të një kishe që s'duhet ta kishte sepse është bërë autoqefale me ligj dekada më parë.

Përse ndodh kjo?

Sepse shqiptarë janë kombi i zotit të vërtetë. Jo, urretje, jo dhunë, jo imponim gjuhësor, fetar, kombëtar dhe racor dhe dashuri midis njëri tjetrit është formula kryesore e tij. Formulë që gjithë strultura shoqërore të fqinjeve tanë, si dhe Janullatosi kurrë nuk e kanë vënë në zbatim, prandaj ata dhe gjithkush si ai gjithmonë në fund rrëzohen. Rrëzimi i tyre është tendencë universale e evolucionit njërëzor.
Image

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Tendenca universale e evolucionit njërëzor

#2

Post by CERMENIKASI » Sun Feb 03, 2013 10:55 pm

Sepse shqiptarë janë kombi i zotit të vërtetë. Jo, urretje, jo dhunë, jo imponim gjuhësor, fetar, kombëtar dhe racor dhe dashuri midis njëri tjetrit është formula kryesore e tij. Formulë që gjithë strultura shoqërore të fqinjeve tanë, si dhe Janullatosi kurrë nuk e kanë vënë në zbatim, prandaj ata dhe gjithkush si ai gjithmonë në fund rrëzohen. Rrëzimi i tyre është tendencë universale e evolucionit njërëzor.
Kur fqinjët i ke të këqinj derisa vetëm duen të grabisin trojet , historinë,heronjt dhe gjithëçka që asht shqiptare atëhere asht rrugë e gabueme kjo që ka shkrue ky zotni.
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

Post Reply

Return to “Gjuha shqipe”