Page 1 of 1

Tendenca universale e evolucionit njërëzor

Posted: Sun Feb 03, 2013 9:49 am
by Orakulli
Tendenca universale e evolucionit njërëzor
by Iliazi Fatmir on Sunday, February 3, 2013 at 3:32am ·

Nëse krahasojmë shpirtmadhësinë dhe vizionin e shqiptareve me meskinitetin e shoqërive të kulturave ortodokes si ato fqinjësore greke, serbe, dhe bullgare si dhe kulturave lindore-aziatike-islame me mënyrat e tyre dhunore dhe idiote që përdorin sistematikisht një mbjellje urrejtje ndaj shqiptarëve, ose “të tjerëve jo ortodokso-islamë” kuptojmë lehtësisht lartësinë shpirterore të ketij kombi dhe arsye përse ky komb ka mbijetuar ndër kohëra.

Shikohet lehtë që kulturat e tyre janë kultura ku njerëzit janë programuar mëndërisht ndër dekada dhe tashmë është krijuar e “verteta” e shoqërive te tyre që pretendojnë për një racë të pastër, të lartë, të ndritur fetare. Për shëmbull, raca e pastër “greke”, e ndritur antike, dhe vetëm ortdokse, njëngjyrëshe, nuk mbështet vetëm nga nacionalistët atje, por ajo mbështetet nga kisha, shteti dhe gjithë struktura e shoqërisë. Një dëshirë e dikurshme e disa njerëzve të sëmurë tashmë është kthyer në realitet , një prëtendim mitoman, absurd të të superioritet racor, kulturo dhe fetar grek. Pa ndonji dallim është edhe menataliteti ndër Serbi, dhe po pa ndonji ndryshim në atë që ne mendojmë si krah të kundërt, në vendet lindore-aziatike-islame. Nuk është rastësi që urrejtja ndaj besimeve fetare të tjera dhe moslejimi i tyre në keto vënde, si dhe urrejtja ndaj Amerikës janë aq të ngjashme ndër ta edhe pse janë të kundërta midis tyre.

Manolis Glezos pyet ministrin e arsimit , që ka mbiemrin Arvanitopoulos – A je grek, apo arvanit?
Gjithë thonë e kuptojnë sa e mënçur pyetja e plakut, mirëpo harrojnë që kultura e shoqërisë greke është e tillë që nëse ministri do të thoshte lirshëm që është me origjinë Arvanitase , Manoli nuk do të kishte mundësinë tja bënte Arvanitopoulos atë pyetje, sepse ai nuk do të zgjidhej kurrë ministër.

Ndërsa shqiptarët nuk kanë kulturën e predominit. Kemi një minsitër minoritar në qeverinë e tanishme, që dihet botërisht dhe nuk përbën tabu në poltikën shqiptare qënia jo shqiptar, kur minoritarët greke nuk përfaqësojnë as 1% të popullsisë, dhe kemi një prift grek në krye të një kishe që s'duhet ta kishte sepse është bërë autoqefale me ligj dekada më parë.

Përse ndodh kjo?

Sepse shqiptarë janë kombi i zotit të vërtetë. Jo, urretje, jo dhunë, jo imponim gjuhësor, fetar, kombëtar dhe racor dhe dashuri midis njëri tjetrit është formula kryesore e tij. Formulë që gjithë strultura shoqërore të fqinjeve tanë, si dhe Janullatosi kurrë nuk e kanë vënë në zbatim, prandaj ata dhe gjithkush si ai gjithmonë në fund rrëzohen. Rrëzimi i tyre është tendencë universale e evolucionit njërëzor.

Re: Tendenca universale e evolucionit njërëzor

Posted: Sun Feb 03, 2013 10:55 pm
by CERMENIKASI
Sepse shqiptarë janë kombi i zotit të vërtetë. Jo, urretje, jo dhunë, jo imponim gjuhësor, fetar, kombëtar dhe racor dhe dashuri midis njëri tjetrit është formula kryesore e tij. Formulë që gjithë strultura shoqërore të fqinjeve tanë, si dhe Janullatosi kurrë nuk e kanë vënë në zbatim, prandaj ata dhe gjithkush si ai gjithmonë në fund rrëzohen. Rrëzimi i tyre është tendencë universale e evolucionit njërëzor.
Kur fqinjët i ke të këqinj derisa vetëm duen të grabisin trojet , historinë,heronjt dhe gjithëçka që asht shqiptare atëhere asht rrugë e gabueme kjo që ka shkrue ky zotni.