"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Dialektet Shqipëtare

Flisni për gjuhën shqipe, magjinë e saj, evoluimin, lidhjet e saj me gjuhët e tjera, rreziqet që i kanosen.

Moderators: Hymniarber, bardus

Post Reply
User avatar
illyrianboyful
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 286
Joined: Thu May 30, 2013 9:22 pm
Gender: Male

Dialektet Shqipëtare

#1

Post by illyrianboyful » Fri Dec 20, 2013 4:00 am

Dialektet e ndryshme shqipëtare

Albanologu Robert Elsie në website-in e tij ofron një dëgjim të dialekteve shqipëtare, të cilët jan 137 në numër. Në website-in e tij mund të dëgjoni inçizimet e interviuvave të ndryshme të çdo regjioni përkatës të dialektit, Nga gegëria e tek arbëreshët e Italis, nga Toskëria e deri në ekstrem gegëri në Kroaci(që as që e kam ditur që akoma ka njerëz atje që flasin Shqipë), Nga Arvanitasit e greqis deri në Ukrainë. Është me të vërtet një kënaqësi e madhe të dëgjojsh këto dialekte thesar të gjuhës Shqipe, që për mua duhet ruajtur me çdo kusht sepse jan një pasuri e kulturës sonë!
Image

Në website-in e Robert ELSIE

http://www.AlbanianLanguage.net

1-Në faqen e parë, keni tre flamuj ku mund të zgjidhni gjuhën e sitit,

2-shtypni Dialects - Recording(dialektet dhe inçizimiet)

3 - shkoni me mausë në recording(inçizimet) dhe zgjedhni teritorin të cilit dëshironi të i dëgjoni dialektet, dhe

4-shtypni me maus mbi pikat e kuqe( si në hartën posht) për të dëgjuar inçizimet

Image
Nuk është i forti ai që ngadhënjen njerëzit, por i forti është ai që ngadhënjen vetëvehten!!!

Post Reply

Return to “Gjuha shqipe”